Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpráva o velké očistě internetu

Od: micka* odpovědí: 11 změna:

novinky.cz/... - dnes jsem našla tento článek na internetu. Píše se v něm o jakýchsi DNS,EDNS a RFC serverech a že nějaké weby nebudou dostupné. Pro koho to platí? Dotkne se to nějak i mě?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, také jsem to četl. Myslím, že to zajímá hlavně provozovatele serverů, ale běžný uživatel PC, resp. internetu na to reagovat nemusí (nemusí ve svém PC nic měnit). Zdravím!

hodnocení

1x

Jelikož si koncový zákazník (edit: oprava: "produkt", ne zákazník; zákazník je ten, kdo si platí členství apod.), může se tě to dotknout tak, že některé stránky nebudou dostupné a nedostaneš se na ně. Záleží to na tom, jaké stránky navštěvuješ.

doplněno 21.09.18 23:01:

micka:

Soukromé weby, které jsou provozovány komerčními společnostmi jako například média, internetové obchody, aj. budou fungovat stoprocentně. Tuhle věc si každý podnikatel ohlídá, to se neboj. I když mě osobně by zrovna u toho Blesku nevadilo, kdyby přestali fungovat *smich* Často, ne-li většinou i poradny a internetové diskuse jsou provozovány podnikatelskými subjekty. Neumím si představit, že by někdo kdo investuje majlant do těhle internetových "hračiček" si nedokázal pohlídat tuhle věc.

Logicky: dotyčný subjekt, který platí, aby mohl poskytovat svoji internetovou službu, ať už je to za účelem komerčního obohacení nebo dobrovolnické činnosti, si určitě pohlídá aby jeho stránka fungovala už proto, že do ní valí prachy. Takže bát se nemusíš.

doplněno 21.09.18 23:01:

micka:

Soukromé weby, které jsou provozovány komerčními společnostmi jako například média, internetové obchody, aj. budou fungovat stoprocentně. Tuhle věc si každý podnikatel ohlídá, to se neboj. I když mně osobně by zrovna u toho Blesku nevadilo, kdyby přestali fungovat *smich* Často, ne-li většinou i poradny a internetové diskuse jsou provozovány podnikatelskými subjekty. Neumím si představit, že by někdo kdo investuje majlant do těhle internetových "hračiček" si nedokázal pohlídat tuhle věc.

Logicky: dotyčný subjekt, který platí, aby mohl poskytovat svoji internetovou službu, ať už je to za účelem komerčního obohacení nebo dobrovolnické činnosti, si určitě pohlídá aby jeho stránka fungovala už proto, že do ní valí prachy. Takže bát se nemusíš.

micka*
hodnocení

h4ever: Vlastní webové stránky nemám. Navštěvuji české weby,někdy zahraniční (např.: Ahaonline.cz,Blesk.cz,Idnes.cz a jiné) a z těch zahraničních třeba navštěvuji Daily Mail.uk.com. . Tak bych chtěla vědět,zda tyto weby budou po roce 2019 fungovat. A taky chci vědět,zda se mě to nějak dotkne nebo nedotkne.

iz*

@Mickapo roce 2019? To je ještě rok a čtvrt času, do té doby to stihnou vyřešit téměř všichni ...

Jak si představujete, že by se to mohlo (výše už Vám vysvětlili, o co jde) dotknout Vás?

still10k*
hodnocení

1x

Pokud neprovozujete vlastní internetová stránky, tak se vás změna nejspíš nijak nedotkne.
Cituji: " Tato změna ovlivní jen domény, které používají nekvalitní DNS software."
dnsflagday.net/...

Jestli chcete vědět, jak se dotknou toto ukončení podpory vašeho oblíbeného webu, zadejte jeho adresu do políčka na stránce: dnsflagday.net/...

Například při zadání adresy této poradny se ukáže informace: poradte.cz: Vážné problémy!
Ale ještě je čas admine, do 2019 *smich*

Času moc není, jen max 4 měsíce. Myslím, že je tam jen nějaká "blbost", protože některé jiné moje domény hlásí, že jsou v pořádku a je to v rámci jednoho serveru. Ale nechám to vyřešit na patřičných místech. *palec2* Příště raději použij @admin ;) díky

Ale už tuším, je tam nějaká historická záložní DNS... běžně na ni nedojde.

Tak podstatné závady vyřešeny - odmazané staré DNS záznamy... zbytek už musí vyřešit v datacentru.

still10k*

poradte.cz: Menší nedostatky!

To vypadá lépe než minule. Good job *palec2*

Vyřešeno zcela. :)

still10k*

poradte.cz: V pořádku. *ua*

Dobrá práce! Dneska je green day *zdravi*

hodnocení

0x

No tak pokud nebudete na netu, nic se vás nedotkne...

Předpoklad je jistě takový, že bude server přesměrován na jiný. Buď novější, lepší, nebo prostě záložní... po dobu revize. Správce serveru by při totální odstávce přišel o velké peníze. Stejně tak vlastně celý svět o miliardy dolarů, eur a jiných měn.

Myslím si, že běžného smrtelníka tato očista vůbec neovlivní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]