Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z jakých alkoholů se opiju

Od: tom* odpovědí: 15 změna:

Ahoj,zajímalo by mne,z jakých všech alkoholů se dá "ožrat"? :-D

dík Tom

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

20.09.18 17:45
hodnocení

3x

Ze všech *pivo*

tom*
hodnocení

Skutečně?I z alkoholů,co maj pevné skupenství?To s mi nezdá :)

rqts

Myslím, že konzumace "pevného skupenství" není pití. Ano, existuje něco jako opít rohlíkem, to už je ale rozsahem na volnou diskuzi, ne do školy.

Co je to za alkohol který má pevné skupenství?Vodka při cca-60°C? nebo alkohol při normální pokojové teplotě či z lednice?

Otázka "z jakých všech alkoholů?" je v tom případě chybně formulovaná.

tom*
hodnocení

Třeba cetylalkohol má pevné skupenství...Ano,po něm se opít nedá,ale třeba se dá rozpustit ve vodě,a pak působí na nerv. soustavu,jak kdybych se opil :)

hodnocení

2x

Zvláště u dětí vašeho věku bych alkohol a "ožrat" nedoporučoval. Alkoholické nápoje velmi rychle ničí mozkové buňky. U některých by se s nadsázkou řeklo, že není co ničit... ale pozor! Děti po alkoholickém večírku může mít dítě mimo návyku i problémy se zdravím. A to nenávratné poškození mozku, ledvin, jater, ...

ladinpraha*
hodnocení

2x

Lukyne, netuším, jakým alkoholem jsi právě ty schopen se opít. Spíš bys měl vysvětlit, co touto otázkou sleduješ, protože jako chemik experimentátor se tady projevuješ jenom ty.

hodnocení

0x
Kontrolní otázka: máte na mysli ethylalkohol a nebo i třeba metylalkohol či přiboudliny?
tom*
hodnocení

Tak ethanol je jasný,že se člověk opije,že?Po methylu taky.Jsem myslel i po jiných alkoholech,jako propanol,butanol,pentanol...zda působí na nervovou soustavu?Ne,že bych je chtěl pít,zda taky působí jako ethanol...

liska5

Hlavně to nezkoušej! Játra to nemusí zvládnout.

smudli*
hodnocení

0x

Nu, zde jsem jako doma. Já bych ti jako začátečníkovi poradil pivo - klasickou desítku, jedenáctku nebo dvanáctku. Víno. no já nevím, nějak mi nesedí, nemám z něj dobrý pocit, je takové nevyzpytatelné. Kořalka - až budeš pokročilej, tzn. pivo bude v pohodě, tak bych začal se slabšími kořalkami příjemné chuti typu Berentzen, Jelzin, griotka, vaječňák, možná zelená - to má všechno kolem 16-20%. Hodně zapíjej vodou, odpoadnou bolehlavy den poté, kontroluj šavle, pokud bys šavlil nad míru, zvolni a uprav jídelníček, spíše mastnější jídla před chlastem, dobrý spánek. Jako začátečník bych upřednostňoval venkovní zahrádky, čerstvé povětří může rozehnat/oddálit nevolnost a když šavle vyletí na zem do trávy, není to zase taková tragedie jako vevnitř. No, když vším úspěšně projdeš, možno aplikovat opravdu tvrdý alkohol typu vodka čistá 40%, fernet, becher, slivovice, vizour, tequila, rum

Neptal se tazatel na něco jiného?

Ptal, nicméně tato odpověď má taky něco do sebe. V každém případě mi připadá smysluplnější, než původní dotaz *frajer*

still10k*
hodnocení

0x

Radši nám přesně popište co zrovna zkoumáte za lahev *smich* Sice nám je do toho pendrek, jen jestli nelemtáte nějaký isopropylalkohol *cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]