Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se neužívá výraz puškovník?

Od: fuxa* odpovědí: 7 změna:

Ale zcela běžný je výraz pistolník,nebo samopalník.Není to svým způsobem určitá forma diskriminace?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To tedy máte pravdu, diskriminace to je. Zvláště, když vezmeme v potaz, že je i lučištník, kulometčík, husité měli bratry cepníky. Ale myslím si, jestli synonymen pro toho puškovníka nebyl třeba kapitán FLINT. Jaga.

hodnocení

0x

Je sice pravda, že se nepoužívá výraz "puškovník", nicméně své zastoupení pušky v názvech vojska mají...

Určitě znáte mušketýry (pojmenované právě po mušketách). Dále máme třeba arkebuzíry (podle arkebuzy). Dále známe karabiníky (dle opakovacích pušek - karabin), ostatně jedna složka italské policie jsou stále Carabinieri.

Střelci ze sniperských nebo-li odstřelovačských pušek jsou stále zváni snipeři či odstřelovači.

doplněno 03.03.13 20:46:

A mimochodem výraz pistolník je též zavádějící, protože se zpravidla používá pro střelce na divokém západě, který ovšem střílel z revolverů, nikoliv z pistolí...

hodnocení

0x

Podle toho, jak jsou tvořena slova pistolník nebo samopalník by se střelec z pušky musel jmenovat pušník. A to by asi moc nevonělo :))

mmmmmm*

Znám Puškáře příjmením a dále se v historii vyslkytoval Puškin...*smich*

ladaadal*

Ale puškař je člověk, který pušky dělá, nikoli ten, který ji ovládá v boji.:D To je pak sniper neboli ostřelovač.

Nikoliv ostřelovač, ale odstřelovač...

viz: britskelisty.cz/...

ladaadal*

Nojo, máš pravdu. Když jsem to psal, tak jsem přemýšlel, co z toho vybrat, tak jsem to měl 50 na 50*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]