Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak dál v životě

Od: tencionen odpovědí: 2 změna:
Nevím jak dál. Uvedu do děje. Před rok jsem nastoupil na VŠ - obdobný obor jak SŠ (stavitelství). Na SŠ horší průměr matika, deskriptivní geometrie, architektura. Naopak odborné předměty jeden z lepších (přidávání na stavbách atd). Již od samotného začátku VŠ se vše jen sypalo. Byl jsem nejhorší ze ,,třídy" i přes to co jsme se snažil udělat. Po 3 měsícich jsem si řekl dost a studium ukončil. Teď dělám na sebe v oboru řemeslo. Jde o to že od rodičů někdy slyším jak je tenhle ing. a tak mi jaksi neverbálně dávají na jevo, že jsem je asi zklamal. Já sam si rikam že co budu dělat když nebudou ksefty atd. Proto nevím jestli VŠ znova zkusit, i když nebudu si nalhávat že na to prostě nemám. Byl jste někdo z Vás v podobném problému? Jaký je váš názor?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bilytesak
hodnocení

2x

Ne, takovou situaci neznám.

Postavte se na vlastní nohy, odstěhujte se od rodičů a žijte si vlastní život, pokud není od rodičů psychická podpora, tak je to na nic. Rodiče by měli být na Vás hrdí, že pracujete /řemeslo/. A právě naopak Vy dokážete, že se umíte uživit a ,,sehnat kšefty,,. To by vám mělo zvednou sebevědomí. Nabídek práce je všude habaděj, uživíte se.

Jestli si myslíte, že titul Vám peníze vydělá, tak to nemusí být pravda. I lidé bez titulu jsou šikovní a jsou mnohdy úspěšnější než s ukončenou školou.

Stůjte si za svým, nenechte se do něčeho tlačit, kde byste se jenom trápil.

Až budete sám od sebe chtít, a budete přesvědčen, že školu dáte, tak si ji můžete dodělat i později.

Jste dospělý a dělat ji jen na přání rodičů?

Rodiče by měli být rádi, že jste zdravý, že si na sebe vyděláte, že k nim máte úctu, že jim pomáháte.

To ten vyzdvihovaný ,,ing,,. nemusí mít zrovna pěkné vztahy v rodině, může být rozvedený, dluhy a pod.

hodnocení

1x

Já bych zkusila pracovat,uvidíte,jak to půjde, školu si vždy mužete časem dodělat. A na rodiče nedejte, ,(VŠ není patent na rozum (to vždy říkal mj manžel VŠ), Je spousta úspěšných lidí, kteří VŠ nemají. Já jsem kdysi taky z VŠ odešla a necítím žádnou lítost, člověk má dělat předeším to, co ho baví, do čeho se nemusí nutit a na co se cítí a samozřejmě má schopnosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]