Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy jste pocitili dotekt štesti? A důvod?

Od: bomba* odpovědí: 10 změna:

Jsou v našem životě momenty, které nás poznamenají, někdy na krátko a jindy až do doby, kdy si je už nebudeme uvědomovat. což m¨ůže trvat roky.

Já jsem nedávno na půdě našla starý batužek a v něm spousty pokladů ze školy. A byl podepsaný :D a taky starý kufřík, který se dával pod lavici. Vyschlé vodovky a kalíšky, které se davaly do sebe, jeden štětec a takový ten hadříčkový ani už nevím jak se to jmenovalo, byly tam odstřižky zubatých látek, tam se otíral zbytek inkoustu a smigrl papír pro špičky ostrých dřevěných tužek.
Božena

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

4x

Když se zaberu do práce, činnosti nebo něčeho na ten způsob natolik, že zapomenu na svět a všechny problémy co mně trápí najednou je tu jen čisté nezměrné nádherné nezkalené "bytí"...naopak vše co provází vzpomínky na doby jež už nejsou, vzpomínky na osoby které už z mého života odešli a jež jsem měl rád a které se již nikdy nevrátí nebo vrátit nemohou mně naplňuje nostalgií a smutkem, v pomíjivosti pro mně není štěstí, čas je pro mně bolest, tedy pokud si ho uvědomím...

smudli*

neměl to nějak podobně Buddha?

janm*

Snad, ale rozdíl je asi v tom, že my co jsme nedosáhli "osvícení" to máme spíše jen jako "záblesky" kdežto on předpokládám to měl jako permanentní stav nebo převažující stav..., i když je více než pravděpodobné že existují ještě další "vyšší stavy" o nichž "průměrný člověk" jako třeba já nemůže vědět vůbec nic, takže ve výsledku těžko říct...

72mona3*
hodnocení

4x

Jo, oxytocin se vyplavuje v různých situacích... třeba i při sledování filmů. Ovšem na to se rychleji zapomíná, není to osobní.

Co si vybavím já, už je to nějaký měsíc nazpět... Když si ke mně přisednul táta a jen tak se hlavou opřel o mojí. Takových chvilek moc nebylo. A ty se nezapomínají. M.

sebod*

Jak moc Ti Mono závidím... Mně už tatínek umřel, ale když jsem si přečetla Tvoji odpověď, tak se nějak mihnul kolem mě *srdce*. Děkuji Ti.

72mona3*

Sebod - proto jsem za takovou vzpomínku ráda. Je jedinečná. Nechci si pamatovat jen to, jak se pořád dohadujeme o hloupostech - a ani jeden to neumíme stopnout. Na to jsme příliš rozdílní.

Cokoliv bych napsala dál, bude znít jak otřepané klišé...

A není zač *srdce*

sebod*
hodnocení

4x

To není z mé hlavy : "Štěstí. Na každého z nás čeká v životě štěstí. Vznáší se kolem nás a příjde chvíle, kdy usadí se i v naší dlani. Možná na okamžik, třeba na celý život. Ale i pro tu nepatrnou chviličku štěstí je třeba žít, věřit a doufat, že přijde znovu ".

hodnocení

3x

Když je na to člověk vnímavý, tak tech doteků je hodně. U me jeden z nejsilnejších byl moment, když jsem prvně držela v náručí své prvorozené dítě, ale to je již 45 roků.

culdabulda1*
hodnocení

1x

dotek štěstí pocítím vždy, když dokončím nějakou nepříjemnou povinnost (jako třeba gruntování) - "rozvalím se" u telky a dám si kafčo, nebo panáka !

bomba*
hodnocení

Děkuji za vaše příspěvky, je v nich hodně moudrosti a krásných vzpomínek, takové milé příspěvky.*srdce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]