Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mzda 18 tis. cisteho vyplati se vstavat?

Od: frem odpovědí: 29 změna:

jen ranni smena od 6 do 14.neni to malo na dnesni dobu?

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

14x

@frem - vyplati se vstavat?

Ne, nevyplatí - klidně zůstaňte na dávkách, my vás uživíme.

To je vtipne. :-D

lidus*
hodnocení

6x

No tak nevím, soc. pracovník má 5 let praxe a plat nějakých 17 000, učitelka v MŠ praxe 4 roky zhruba 19 000, doručovatelka pošty asi 15 000,- . Kde to platí za 6 hodin? To bych vzala. Ale máte pravdu, znám jednoho co říká, že raděj bude na dávkách a občas něco na černo jelikož denní práce ho zdržuje od života. Plat který udávám je samozřejmně mzda HRUBÁ.

hodnocení

4x

Jestli umíte h...no a nikde jinde Vám víc nedaj, tak je to akorát.

hodnocení

4x

Lidé pracují i za menší peníze. Není to napořád, nebo chceš raději ceý den doma prospat v posteli?

*zed*

kepler*
hodnocení

3x

V Praze je to málo, na Valašsku standard.

fram

S tím Valašskem to je fakt. Ještě i to je dost. prace.kurzy.cz/... Kromě lokality záleží také na věku, kvalifikaci, pohlaví, rodinném stavu (počtu nezaopatřených dětí či rodičů), zdravotním stavu, umění podlejzat, tělesné hmotnosti...kráse vůbec. Takže si myslím, že to je akorát v kapitalizmu po Česku.

hodnocení

3x

nejste zrovna skromný. Můj syn pracuje v dělené směně /denně jezdí do práce 2x/ za 15 000,- čistého na 6 hodin. V chráněné dílně dělal za 8 500,- na 6 hodin. Trénujte se na důchod. Žiju za 12700,- čistého, platím byt, léky a vše, co se měsíčně potřebuje. Ale zvolila jsem důchod, tak nebrblám.Klid je mi přednější. Ale vy byste se měl snažit vydělat a 18000,- čistého je šlušný plat.

iz*

Také si říkám, že přes 23.000 Kč hrubého není k zahození...

hodnocení

1x

Tak ono samozřejmě záleží i na tom, o jaký druh práce se jedná.

olinl
hodnocení

1x
Přijď makat do třídírny plastů, které jsou částečně dotované státem, majitel jezdí v rok "starém" BMW typ SUV a už si vybírá další novější a lidi v zimě v plechové hale si topí v kamínkách dřevem, které si musí naštípat, nařezat a před koncem šichty tam "vylítne" teplota z raní "nuly" na 5°C. Nedejbože, aby někdo otevřel vrata.. V létě na dvoře v dešti či na slunci ve 40-ti stupňovém vedru přebírat drobné plasty, bez nároku na balenou vodu (prý na šatně studniční voda stačí a mimochodem v zimě se tam netopí) za minimální mzdu + 500,-Kč někdy i 1000,-Kč na Vánoce, láhev domácího šedého vína k tomu a zaplacení 300,-za osobu na Vánočním večírku. Naproti halám v kancelářích stálá teplota 23°C.. To je jen zlomek specialit, ani Rumuni a Ukrajinci už tam nechtějí dělat. Přijď, budeš vítán. Pracovní doba Po-Pá 6-14,30 hod. (Ústecký kraj)

@olinl - A těm zaměstnancům někdo drží pistoli u hlavy a zakazuje jim rozvázat pracovní poměr?

Opravdu nechápu, kdo v dnešní době dobrovolně zůstává na takovém místě. Navíc Ústecký kraj je co by kamenem dohodil do Německa...

hodnocení

1x

Frem má pravdu, těchto vyžírků má dost. Co by za takové peníze dal někdo jiný. Jen pro zajímavost, před 10 lety jsem odcházela do důchodu s platem 15 tis., (celoživotní praxe a vzdělání), na mé místo se přišla hlásit dívčina rovou ze šioly bez praxe a rovnou řekla, plod 18 nejdu.

Vaše chyba, že jste si během práce neřekla o zvýšení. Samovolně nám nikdo nepřidá.

72mona3*

@pletiplot - když si řeknete o přidání ještě neznamená, že přidáno dostanete

máte pravdu.znám lidi,co si dnes řeknou o přidání a už jsou špatně zapsaní.

hodnocení

0x

O takové mzdě si ještě před 2 lety mohla nechat zdát třeba většina prodavaček.
A jestli se vyplatí? To musíte vědět sám, jestli bez ní budete mít co do pusy.

hodnocení

0x
Pokud si mladý a bez zkušeností a tvé pracovní schopnosti sou pramalé je to ještě slušná mzda
Pokud máš za sebou 20 let rúzné pracovní praxe si šikovný něco jako ferda mravenec pak je to sakra málo
Já bych za to se svými zkušenostmi a praxí nedělal
Je to o tom že práci máš a držíš se jí pokud si nenajdeš takovou práci kde budeš mít vyší plat

vernon
hodnocení

0x
Je to málo. Tipuji na nějakou nekvalifikovanou práci. Přidavač na stavbě? Uklízeč? Zametač chodníků? Hajzlbába? Učitel na ZŠ? Řidič kamionu...?

Kde bere přidavač na stavbě (v česku ne v zahraničí) tolik?Já jen že bych tam šel hned.jinak u nás berou přidávky těch asi 15 ale hrubého!

rod
hodnocení

0x

Na pracáku bude méně,ale budeš zato ráno v posteli. *smich*

Já jsem ráda, že jsem ráno v práci a ne v posteli. V posteli jsem v noci.

culdabulda1*
hodnocení

0x

to je děs !

instalater*
hodnocení

0x

Dej se na řemeslo. Já beru od 350 - 550 na hodinu a zakázek tolik, že nestíhám. Řemeslníků ubývá a učňovské školství se podařilo úspěšně zlikvidovat, tak že pro každýho co něco umí to bude za chvíli zlatý důl.

72mona3*

On už je to zlatý důl i pro ty, co to neumí... M.

break

novakj
hodnocení

0x

Je to lepší než nic,ale také záleží na jak dlouho.U nás udělali "průmyslovou zónu" na které jsou tři velké podniky jenž neustále všude píší jak jim chybí zaměstnanci a jak se místním lidem nechce pracovat.V prvním přijímají pouze na 3 měsíce potom další 3 měsíce a rozvázání poměru.V druhém naprosto každému říkají že se ozvou jelikož nikdo nedokáže splnit požadavky(např. práce na cnc-min.maturita,řidičák na B,C,angličtina,papíry na vysokozdvih,zručnost,ochota pracovat přesčas,práce na PC,nástupní plat 13000Kč,po zapracování 14 500Kč).Ve třetím pouze přes agenturu.Ovšem s tím,že tato agentura rozesílá zaměstnance po celé ČR a vy musíte souhlasit s tím,že jeden měsíc děláte např. v Hradci Králové další v Aši (60Kč/hod.-když se bratr u podpisu smlouvy ptal na to že to není ani minimum tak mu řekli že bohužel neberou).Jak jsem psal tyto firmy brečí že nemají pracovní sílu a proto si prý musí vozit cizince jenž chtějí více pracovat a jimiž se plní naše město.

liska5
hodnocení

0x

Když máš doma tři děti a hypotéku, tak se vstávat do práce musí a k tomu o víkendech na brigády.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]