Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidáme těm a těm a tamtěm..._

Od: andrea2® odpovědí: 2 změna:

Prý jsou řemeslníci drazí.(asi dotahují státní platy, ne?) Podnikatelé se nepředají. (Buď hamouní nebo to neumí nebo je dusí stát?) Státním se chce a má přidávat, ale ještě nikdo nezohlednil, že mají garantovanou jistotu až do důchodu. Napadla mne taková myšlenka: Přidávání do státního jsou jisté politické body, dostanou prakticky všichni. Souběžně s tím se snad zruší mnoho nefunkčních a neefektivních státních míst, ale budoucí postižení netuší, kdo z nich to bude. Není to geniální? A možná jim (si) moc fandím...

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Remeslníci jsou drazí, protože je jich málo a proto si mohou za svou práci říct větší prachy a každý rád zaplatí, pokud chce tyto služby. To nemá nic společného se ,,státními platy´´ to je prostě zákon poptávky a nabídky. Podnikatelé ostatně z téhož důvodu taky museli pořádně přitlačit na kapsu. Stát s tím má společné jen to, že po pádu socíku totálně rozvrátil střední školství, takže mladí odborníci -technici, řemesla a pod jsou spíše vyjímkou.

Té větě o ,,přidávání do státního´´ nějak nerozumím - máte snad pocit, že platíme malé daně? Ono by bohatě stačilo přiškrtit kohoutek peněz různým neziskovkám, dávkám nepřispůsobivým a pod.

hodnocení

1x

No, já mám pocit, že mnozí (řemeslníci i jiní) jsou drazí i zadarmo ..

A v tom bude ten problém. Naprostá degradace odbornosti, nulová zodpovědnost ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]