Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy jít k psychologovi/psychiatrovi?

Od: dodore odpovědí: 5 změna:
Ahoj, seslo se mi ted vic veci naraz, stve me skola (vs), kterou letos dodelavam, studovat jsem ji v podstate nechtela ale dala jsem na natlak rodiny, a par dapsich osobnich problemu. S psychikou mam trochu problemy uz od puberty, mivam stavy smutku, nikdy jsem s tim vsak nikde nebyla. Posledni dobou uz to ale opravdu sama prestavam zvladat, byva mi absolutne strasne. Moje otazka zni, kdyz s tim pujdu k psychologovi, nevykopne me s tim, ze si vymyslim, ze tam nemam co delat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Rozhodně vás nevykopne, klidně se objednejte.

hodnocení

0x

Hezký den,

psycholog Vás určitě nevykopne. Je však vhodné opatřit si doporučení od praktického lékaře,praktikovi se nemusíte dlouze svěřovat,stačí říct,že máte psychické potíže a potřebujete je řešit. Po mně to chtěl jak psycholog,tak i psychiatr. Bez doporučení Vás nemusí vzít. Nejprve bych zkusila toho psychologa,ten Vás vyšetří a nastíní další postup,jestli postačí docházet na psychoterapie,nebo bude potřeba souběžně s terapií zkontakovat i psychiatra a brát léky.

hodnocení

0x

Neváhej ani den. Proto ten psychiatr studoval, aby pomáhal. A kromě toho, dnes už se nikdo nestydí sedět u psychouše v čekárně, je to běžná věc.

hodnocení

0x

Pokud uvažujete, zda jít psychologovi, pak už nastal čas tam jít.

Normální příjemný rozhovor s chápavým člověkem, ne trhání zubu ..

anet01
hodnocení

0x

Dobrý den, ve Vašem případě bych volila spíše psychologa, v případě, že uvidí nějaký těžší problém pošle Vás k psychiatrovi. Jsou dva druhy psychologů, psycholog placený pojišťovnou (v tomto případě musíte mít doporučení od lékaře) a psycholog, u kterého si sezení musíte platit sama, ale nepotřebujete doporučení od lékaře. K psychologovi se určitě jít nebojte, i kdybyste měla sebemalichernější problém, rozhodně Vás neodsoudí a nepošle pryč. Je však dobré najít si psychologa který Vám opravdu sedne, abyste k němu měla absolutní důvěru. Přeji hodně štěstí a odvahy !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]