Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trest smrti

Od: viff odpovědí: 21 změna:

Kdybyste byli neprávem odsouzený k trestu smrti, kterou metodu popravy byste si vybrali? Bránili byste se vůbec při výkonu trestu?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

2x

Vybral bych si zastřelení, je to rychlé nekomplikované spolehlivé...Ne nebránil bych se, jednak by to bylo houby platné, jednak by šlo jen o pouhé "gesto" a jednak zemřeme všichni, otázka je jen kdy a kde to je vše, lepší být zastřelen než se trápit na LDN dělat pod sebe a modlit se aby to už konečně přišlo...

culdabulda1*

@janm

- naprostej souhlas ! - důstojný a současně hezký odchod ze světa bych si představovala tak, že bych si zašla (nebo byla přivezena) do nějaké jakési "kavárničky" - kde bych si dala to, co mám ráda - cigárko, pár panáků, víno atd ... a pak se, příjemně omámena, odebrala na lůžko, kde by mi byla píchnuta uspávačka a po usnutí pak injekce smrtící ... to by bylo žůžo ! - ale to dnešní pseudohumanistická společnost nedovolí - raději budou člověka týrat a trápit tak dlouho, dokud ho neutrápí ! - a co to navíc stojí peněz ...

janm*

Anebo také říkám že "rychlá náhlá a nečekaná smrt za "zdraví" kdy jsme plně soběstační a ještě "schopní" se o sebe postarat ve všech směrech je tzv. "za odměnu", vše ostatní není žádná procházka růžovým sadem, je to spíš "za trest"

culdabulda1*

no - na světě je nakonec vlastně největší "štěstí" - dobře umřít - a nakonec je vlastně i jedno, v jakém věku.

janm*

Ano, "umění včas odejít" :) Anebo "být zdravý až do smrti" (bez ohledu na to kdy). Ale to si většinou nevybereme, pak tedy zbývá jen "vydržať"...no a také na to moc nemyslet, nemá to cenu, až to bude tak to bude...

jofa*

culdabulda: Mně těmi řečmi vždy připmenete Rabase (V.Trégl) z filmu Ducháček to zařídí. *plac*

culdabulda1*

@jofa

- škoda, že si ten film moc nepamatuju, ale kouknu se - Burian patří k mým oblíbencům. Jinak - člověk by měl být "vždy připraven" - aby se pak pak tolik nebál !

janm*

Jj. jsou v životě člověka situace které donutí se modlit i když si kde kdo myslí že to neumí nebo nebude potřebovat :)

dotaz*
hodnocení

1x

Metoda popravy asi není na výběr. Když např. ve státě X se popravy vykonávají oběšením, tak budete oběšen. A vy jste odsouzený k trestu smrti?

viff
hodnocení

V USA si mohli vybrat mezi elektrickym křeslem, plynovou komorou nebo smrtící injekcí. V některejch státech USA taky ještě zastřelení nebo pověšení.

hodnocení

1x

Zvolil bych si smrt sešlostí věkem.

(btw jaký má význam to, jestli je to právem nebo neprávem?)

Hloupé. Náš dědeček nás prosil v 90 ti, ať mu k smrti pomůžeme. A nesmál se u toho.

viff
hodnocení

Tu by vám asi na výběr při odsouzení k smrti jako možnost nedali... Souhlasím s předchozím komentářem, to je hodně hloupý příklad...

jofa*
hodnocení

0x

Když už tady admin, takovou hloupost ponechal, tak se zeptám, jaké jsou možnosti na výběr? A jaké možnosti v případě právem odsouzený?

viff
hodnocení

Elektrický křeslo, plynová komora, injekce, zastřelení, pověšení...

vilik*
hodnocení

0x
Sešlost věkem mi vyžral Jethro, takže beru na pomoc Maslowovu pyramidu a chtěl bych sejít jako uznávaný a ctěný ředitel Zeměkoule uprostřed té nejkrásnější scenerie, za pocitu, že jsem v životě dosáhl úspěchu a naplnění i zabezpečil dostatečně mé blízké, být usouložen zástupem nejkrásnějších dívek, za předpokladu, že na mě nebudou moc (několik let) pospíchat.
vilik*
(Ovšem nesměla by se to dozvědět moje manželka.)
vilik*
(Myslím tu poslední část. To předtím by jí asi tolik nevadilo.)

@vilik - Ovšem nesměla by se to dozvědět moje manželka.
Pak by ta smrt asi byla rychlejší *smich*

culdabulda1*
hodnocení

0x

- a právem odsouzený si nemůže zvolit metodu popravy? - to je diskriminace - dneska přece mají zločinci naopak větší práva, ne?

viff
hodnocení

Když jdou na popravu tak ne. Možná se s nima zachází líp, ale tu smrt mají jístou. V USA si mohli dřív vybrat mezi elektrickym křeslem, plynovou komorou nebo injekcí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]