Nejste přihlášen/a.
Není to zase tak dlouho co se v Praze ( i jiných městech) demonstrovalo.Studenti utekli ze škol a hulákali po náměstích a ulicích.Osobně jsem viděl jak na několika místech někteří nesli počmáranou ruskou vlajku(současnou) a sborově volali "nechceme ruského prezidenta-nechceme komunisty-rusáci jsou komunisti apod.".V srpnu na výročí 68 jsem byl svědkem podobného halekání.Myslíte že teď v září na výročí "Mnichova" se bude také demonstrovat stejným způsobem?Nebo jen pár důchodců si někde zapálí svíčku?Já bych očekával něco podobného.Třeba že také ponesou vlajku Německa,Anglie,Francie,Itálie či Polska a budou halekat že nechceme nacismus.Myslíte že lidé na rok 1938 zapomínají a nebo se zase přepisují dějiny?Dle jedné učitelky na ZŠ je toto téma pro děti nevhodné a proto učí "jen to nejnutnější a honem pryč".Na druhou stranu např. rok 68 a SSSR rozebírá detailně.
To máte tak.
Po vzniku republiky všichni bojovali proti Rakousku-Uhersku a nepřítel přišel z Německa
Po porážce Německa všichni byli antifašisté a partizáni a nepřítel přišel z SSSR
Po roce 89 jsou všichni disidenti, bojují proti Rusku a ukazuje se, že nepřítel vzniká v Bruselu
Jedná se o obecnou lidskou vlastnost, že lidé bojují minulé bitvy a připraují se na minulé války.
Já myslím,že vaším příspěvkem jste chtěl hlavně zdůraznit,že nejste spokojen,že přišel r. 89. Přál by jste si radši dobu před.
Asi jsem to špatně napsal že to není k pochopení.Otázka neměla nic společného s r.89,ale s připomenutím r.38.
Vždycky když se něco zakáže a pak se to může,tak si to lidi užívají. Proro to hehelekání,co se týče 68. A myslím si,že kdyby dnes na polit.scéně již komunisté nebyli-vůbec,tak by toho hehelekání ani tolik v ulicích nebylo.Zároveň lidé paměť neztrácejí,aby zapomněli, jaká zvěrstva byla za fašismu. A mělo by být fér,připomenout,že ne jenom za fašismu,ale i za doby komunistů /SSSR,východní blok/ lidé přicházeli o členy rodiny nebo i o celé rodiny. Nyní je to myslím již připomínáno a vzpomínáno tak jak má být.
ty brezino, a on ti snad někdo zakazuje jít do průvodu a něco halekat?
nebo by si tak náhodou chtěl ty JINÝM nakazovat, kam mají jít s mávátky do průvodu a CO halekat? ta doba je naštěstí pryč a ty jsi jen smutný relikt té doby..
Pokud vím tak nikomu nic nenekazuji.Psal jsem že jsem zvědav jestli něco takového někde bude probíhat.Doporučuji nejprve číst pak myslet a nakonec psát.
Mě na tom zaráží, že dnešní mladí-internetová generace, nepoužívá internet ke zjišťování faktů, ale víc věří všem těm rádoby teoretikům a politologům, kteří jim ta fakta podsouvají náležitě zkreslená. To je pro mně největší zklamání. A je jedno, jestli jde o r. 39, 45, 48 nebo 68.
Nejhorší ale je,že i na internetu je plno lží a polopravd,které vůbec neodpovídají skutečnostem.Nedávno jsem narazil na internetu na stránku nějakého trouby,který přímo zkresluje fakta,skutečnosti a uvádí lživé informace o Němcích a jejich minulosti a má k tomu přímo speciální stránky na internetu.Otázkou je,kdo nebo proč to dělá?A komu to slouží?Na internetu bohužel může cokoliv psát i mizera s nekalými úmyslÿ a nic se neděje
i pro jedubabibičku: Jak? Má mozek a internet. Každou informaci je nutné si ověřovat. Na to opravdu neplatí nic jiného, než mít těch informací co nejvíc. Pak ho jedna špatná nerozhodí. Myslím, že i já jsem tu v různých debatách zjistil, že mám neúplné informace, a že někdo jiný má lepší, obsáhlejší. Ale musí být člověk těm "jiným" informacím přístupný a musí si je ověřit, stejně jako ty svoje.
Nejsmutnější ovšem je,že ti co něco pamatují jsou označováni za lháře,placené "očerňovače" a pokud ne tak je všichni začnou přesvědčovat že ono to bylo vlastně jinak než si pamatují.Viz. ben...já zde napíšu něco o zaprodání Československa a v tu ránu jsem označen za příslušníka organizace KSČM.
Dobrý den, já si myslím, že demonstrovat se nebude, ale proběhne důstojná připomínka a možná i pan Zeman k tomu něco řekne. Také jsem zvědav, s jakou informací přijde soudruh Filip (amatérský a alternativní "historik"). A prozradíte nám, jakou akci připravuje ta místní organizace KSČM, kde působíte a nostalgicky vzpomínáte na domu minulou? Zdravím!
brezina - už jste na to přišel, že dotaz mohl být napsán méně provokativně. Potom byste dostával i jiné odpovědi. Vás postihl rok 1938 a mě zase rok 1968 (a v otázce k tomuto výročí jste se vyjadřoval poněkud smířlivě a s pochopením pro vojska VS v čele se SSSR). Vy nemáte rád Němce a já zase Rusáky.
brezina - jméno jsem uvedl (Filip).
Ano,nostalgicky vzpomínám na rok 1938 jelikož díky tomuto zaprodání jsem přišel v Březince o skoro celou rodinu.Pokud vám to přijde jako propagace KSČM-budiž.
Ještě mě napadá že píšete o amatérském alternativním historikovi...pokud to byla narážka na mě.Povíte kde uvádím nějakou alternativní historii?
ben...smířlivě jsem to nemyslel.Jen nemohu pochopit v čem je ta rozdílnost že při jednom se křičí a na druhé se (nejspíš díky takovým jako vy) záměrně zapomíná.Jo a pokud vím tak jsem nepsal jen o Němcích.
brezina - takto můžete brečet, až jestli bude k této události koncem září "ticho po pěšině". Jenže, Vy už zde brečíte preventivně. Nechte se překvapit a třeba budete spokojen. Věřím, že KSČM k tomu bude mít svůj komentář a třeba i nějakou protiněmeckou akci zorganizuje (i když možná protirakouskou, když se pan Hitler narodil v Rakousku - viz soudruh Filip, Brežněv a Ukrajina).
@brezina - Ano,nostalgicky vzpomínám na rok 1938 jelikož díky tomuto zaprodání jsem přišel v Březince o skoro celou rodinu.
Zatímco v a po roce 1968 se nikomu vlastně nic nestalo.
Můžete namítnout, že srovnávám nesrovnatelné - ale pokud někdo odejde a rodina a přátelé už ho nikdy neuvidí, je to prakticky to samé.
znovu...já snad někde uvádím že schvaluji r.68 nebo že se nic nestalo?Píši pouze to že je mi záhadou proč se u jednoho křičí a táhne do ulic a u druhého ne.Co je na tom k nepochopení?
- to je přece pochopitelné ! - dnešní mainstream je vší silou "napřen" k vyvolávání bezhlavé nenávisti vůči Rusku a to bez ohledu na historická fakta a současnou politickou situaci ve světě, zatímco současným "kamarádům" Němcům je vhodné se neustále omlouvat, neboť našimi pány jsou dnes oni - s tím nic nenaděláme, dokud to ve světě zase "nebouchne" ! a dnešní "kritici a jasnozřivci" budou uctívat zase nové "zlaté tele" .
Ona i ta nová, mladá a nesmlouvavá generace nakonec prokoukne, až dostanou přes hubu v zájmu nových idejí, které dnes přicházejí z toho posvátného Západu - historie je neúprosná a s nikým se nemazlí a člověk je jenom bezmocnou figurkou oproti řádu a zákonům přírody a vesmíru, které nazývá Bohem. Tak to vidím já.
Co se kamarádů týká, tak to tvoje zbožňované Rusko (se svými koloniemi tehdy nazývané Sovětský svaz) bylo s Německem největší kamarád, a to Polsko napadli společně (ještě i se Slovenskem, aby to bylo úplné).
@jethro-
na druhou stranu Rusko ve válce svou chybu tisíckráte odčinilo, čítajíc v to i následné ukončení sovětského impéria, zatímco západní "spojenci" v kolonizační politice celého světa ve jménu destruktivních idejí a válečných choutek globálního kapitalismu dále bezostyšně pokračují, za nadšeného hýkání svých tupých vazalů, jako je třeba zrovna naše zemička, která se považuje za pupek světa a výkvět inteligence !
Ale takové události, jako v Chemnitzu budou pokračovat a kdoví, jak to celé "vítězství a panování" Západu ve jménu "pravdy a lásky" nakonec skončí ... ony se ty historické "boží mlýny" s pádem komunismu nezastavily !.
cukldabulda: Na druhou stranu, dnešní Německo je (názorově) úplně jiné, než to před 80 lety. O Rusku tak zcela přesvědčený nejsem.
jethro...Německo je názorově jiné...ovšem všude se píše jak tam "prý" poslední dobou protestují neonacisté
- no nevím, nevím - stačí, aby povstal nějaký nový "áda" - a hned bychom poznali tu "názorovou změnu". Ono docela stačí, jak poslušně zatím následují Angelu. Němci jsou národ, který má drill a poslušnost k vůdci v krvi, což ovšem vůbec není zavrženíhodná vlastnost, pokud by ten vůdce byl osvícený a rozumný.
Zatím se ukazuje, že demokracie, alespoň v současném pojetí je cesta do pekel, protože de facto brání realizaci nejen těch špatných, ale i správných a prospěšných rozhodnutí !
@culdabulda1 - Zatím se ukazuje, že demokracie, alespoň v současném pojetí je cesta do pekel, protože de facto brání realizaci nejen těch špatných, ale i správných a prospěšných rozhodnutí !
Ano - a o tom co je správné by rozhodoval ten jediný "osvícený a rozumný vůdce". Hele - a co kdyby s ním náhodou někdo nesouhlasil?
- no, jestli považujete za projev demokracie ty nechutnosti, co s současné době předvádí tzv. "demoblok" a jeho skvadra, tak potěšpánbůh ! - já jsem si alespoň demokracii takhle nikdy nepředstavovala - ale člověk se holt pořád učí, že? ...
Nehledě k tomu, že člověk nemůže mít nikdy absolutní svobodu, ale nějaký společenský a přírodní řád prostě dodržovat musí, jinak společnost zanikne !
Ale tady nejde o to, co si ne/představuju. Zeptala jsem se, odpovědět mi nechcete, dál není o čem hovořit.
- můžete se třeba "stavět na hlavu" - ale tvůrci historie a nositeli nejen zla, ale i pokroku byli v dějinách vždy silní vůdci a silné osobnosti !
"na druhou stranu Rusko ve válce svou chybu tisíckráte odčinilo, čítajíc v to i následné ukončení sovětského impéria, zatímco západní "spojenci" v kolonizační politice celého světa ve jménu destruktivních idejí a válečných choutek globálního kapitalismu dále bezostyšně pokračují, za nadšeného hýkání svých tupých vazalů, jako je třeba zrovna naše zemička, která se považuje za pupek světa a výkvět inteligence !"
Vím, že to bylo určené pro jiného uživatele, snad mi to dotyčný odpustí, ale jak Rusko, tehdy Sovětský svaz, svou chybu odčinilo? Co máte proti globalizaci a především proti kapitalismu? Jaké válečné a destruktivní ideje máte na mysli? Jak chápete slovo "vazal" a proč by jím měl být zrovna náš stát?
Dále jste psala, že jsme vedeni k nenávisti vůči Rusku, a to bez ohledu na historická fakta a současnou politickou situaci; jaká fakta by nás měla přesvědčit, že Rusko je náš kamarád?
@tenspatný
- jako první mne napadá, že Rusko nám nevnucuje islámskou invazi, genderové a jiné zhoubné ideologie a za druhé je to hledisko pragmatické - nechápu, proč bychom neměli mít dobré hospodářské i politické vztahy se všemi zeměmi - i s těmi, které nám navíc v současné době nijak neubližují.
Až bude našimi spojenci vyvolán - jimi tolik vytoužený - válečný stav, pak se Rusko stane naším válečným protivníkem a pak teprve budeme moci "nenávidět" dle libosti - ale teď k tomu nevidím důvod.
Ostatně - nesnaží se všechny možné světové organizace o věčný mír a spravedlnost? ...
A někdo nám to nutí? Co vím, tak jsme vyjádřili nesouhlas a žádné sakce zatím necítím.
Takže chcete mít dobré politické a hospodářské vztahy se státem, který je agresivní vůči svým sousedům, lynčuje homosexuály a v jehož čele stojí kult osobnosti, proti kterému nemůžete pomalu nic říct? Vážně nevidíte důvod k tomu, aby tento agresor, jenž stále ještě neztratil chuť po velikánství, nebyl našim přítelem? Dle vašeho názoru: kdyby nějaká země využívala děti v hrůzostrašných podmínkách k práci, při které by někdy i umíraly, vám by to nevadilo, protože by vám onen stát nijak neubližoval?
Co vím, tak nikdo nám žádné zhoubné ideologie nevnucuje, to my sami si je přivlastňujeme. Jakou genderovou ideologii máte konkrétněji na mysli? Snad vám nevadí homosexuálové...
Ano, mohou se snažit o věčný mír a spravedlnost, ale musíte vzít v potaz, že lidé jsou svině, proto je jaksi logické, že pokud něco nějaký stát provede, potom za to nese následky. Jste tu celkem proti Západu, ale sama byste se dopustila stejných chyb, a Západ se naštěstí již poučil (Snad nás nečeká další vlna appeasementu). Je tedy intuitivní, že pokud stát napadne jiný suverénní stát, potom si nejspíš dáte dohromady, že ostatní státy to trochu rozzlobí, a proto proti němu začnou něco podnikat; to není žádné vyvolávání války, nýbrž prevence.
Z čeho usuzujete, že naši spojenci chtějí válku?
nemá cenu se "hádat" - svět půjde dál i bez našich "názorů" - a já už celkem nemám co dodat. Uvidíme.
- přece jenom bych ještě něco dodala - neřekla bych, že současnou ideologii západu přijímáme tak bezvýhradně, dobrovolně a ochotně, jak ukazují výsledky voleb, které jsou výrazem cítění národa - ale sám vidíte, jakým nestoudným, sprostým a podlým způsobem je s těmito výsledky nakládáno !
- přinejmenším je absurdní, aby se k moci dostala strana, která ve volbách propadla a mainstream se stejnou bezostyšností ovládly ostatní propadlíci, kteří už 30 let národu škodily a ve jménu globálního kapitalismu a zhoubného multikulturalismu hodlají pokračovat za každou cenu - jak jsme to měli možnost poznat při "oslavách" výročí 1968, nebo nyní při událostech v Chemnitzu, nebo i jinde.
Ke smysluplné diskuzi mi ovšem chybí relevantní informace, neboť nejsem politik, politolog, bezpečnostní, či ekonomický analytik, takže své argumenty nemám - kromě obyčejného "selského" rozumu a pozorování dění kolem sebe - čím podložit. Ale kola historie se točí dál a docela rychle - tak uvidíme, kam to dospěje. Howgh.
Jo ještě k těm homosexuálům - upřednostňováním jejich práv na úkor přirozené rodiny považuju za výsměch řádu přírody - a na to lidi vždy doplatili a doplatí.
ra252: Dobrá, upřesňuji: SSSR nenapadl Polsko současně s Německem, ale až o dva týdny později, když Němcům začalo téct do bot a hrozilo, že se Poláci ubrání.
Nebo jaká je vaše komunistická verze?
@brezina - Píši pouze to že je mi záhadou proč se u jednoho křičí a táhne do ulic a u druhého ne.
A jak to, prosím, už 1. září víte?
Nejsem naivní a žiju v Čechách...tady se nadávat či jinak znevažovat "západní" mocnosti nesmí.To je jinak člověk označen za lháře,bolševika apod.(prostě to co bylo dříve na východ je dnes na západ)
brezina - jak nesmí? Nadáváte zde na Západ, velebíte Východ a nikdo Vám neubližuje. Myslím, že zde jen provokujete a dobře se u toho bavíte.
ben...já východ nevelebím...Jak nesmí?..Tak,že se někdo zeptá na něco co se týká roku 38 a "západu" a v tu ránu se objeví takoví jako vi co začnou člověka urážet že má něco společného s SSSR a komunistickou stranou.
brezina - zvolil jste provokativní text v dotazu, tak "sklízíte úrodu". A pozor - pokud považujete slovo komunista nebo bolševik za urážku, tak Vás zdejší "rudý koutek" roznese v zubech . Jinak si myslím, že už mě přestáváte bavit, ale bylo to při sobotě osvěžující.
ben...přesně...připomínat křivdy západu je provokativní,špatné,neslučuje se to se současnou ideologií a to opravdu nebaví.Nadáváte na SSSR a východ ale na druhou stranu vystupujete naprosto stejným způsobem.Ovšem na západ.
P. Březina ať je to tak nebo tak, východ nebo západ - nikdo vás za vaše názory a přesvědčení DNES nebude pronásledovat. Myslím to tak, že nemusíte mít obavy,že někdo u vašich dvěří zazvoní a už vás možná nikdo neuvidí. Radujte se,že pro vás DNES nepřijdou jako kdysi pro vaši rodinu gestapáci nebo pro někoho jiného zase etébáci. Radujte se,že už tu dnes nejsou oni ani oni a radujte se, co-nevidět budou vánoce - v Kauflandu už vytahují vánoční figurky.
Už Hitler prohlásil-Jáké štěstí pro vůdce,že lid nemyslí.Pro vlezdozadkovské Čechy to platí dvojnásobně.Dnešní hloupí mladí by Němci vlezli někam a je jim jedno,že jsme pro ně byli podřadná rasa,chovali se jako prasata a chtěli nás vyhnat na Sibiř,postřílet,kdo byl proti nim,když nás okupovali.Stačí když se zastávají Sudeťáků,kteří z drtivé většiny! procent byli nadšeni z Hitlera a dnes považují za nespravedlivé,že byli odsunuti.Je to vina i té hloupé učitelky a učitelů,kteří se nenápadně přizpůsobují přepisování dějin a nebo z pohodlnosti nebo vypočítavosti mlčí.Buď z hlouposti nebo nevědomosti,pohodlnosti.Ti,co Němce zažili i jejich řádění už vymírají a proto dnes převládají snahy přepisovat německou minulost u nás na růžovo nebo je dokonce i omlouvat,překrucovat pravdu.Na střední škole se děti jsou schopni neskutečně pohádat mezi sebou,když se nebyli schopni dohodnout,zda Sudeťáci byli nebo nebyli odsunuti právem.A jen z toho důvodu,že neviděli a nezažili,čeho byli schopni a druzí Sudeťáci jim to nadšeně alepoň schvalovali.Kdyby to viděli v Rusku,kde Němci stříleli na potkání ve vesnicích děti a starce ve všech vesnicích a vše,co neuteklo tak by nevěřili jejich hlouposti
@nikdo - Mě na tom zaráží, že dnešní mladí-internetová generace, nepoužívá internet ke zjišťování faktů, ale víc věří všem těm rádoby teoretikům a politologům, kteří jim ta fakta podsouvají náležitě zkreslená.
Ano - a jak má mladá generace poznat, že zrovna ta fakta, která si zjistila, jsou nezkreslená?
@nikdo - S výjimkou, dejme tomu, přírodních zákonů a pár dalších nezpochybnitelných záležitostí se informace na netu budou pohybovat v poměru blízkem 50:50 nebo 40:60 - nezáleží pak tolik na jejich relevantnosti, jako na "nastavení" vyhledávajícího, ke které "půlce" se přikloní.
@brezina - Nejsmutnější ovšem je,že ti co něco pamatují jsou označováni za lháře,placené "očerňovače" a pokud ne tak je všichni začnou přesvědčovat že ono to bylo vlastně jinak než si pamatují.
Tak on si jinak bude pamatovat např. dobu před listopadem 89 tajemník KV KSČ a jinak lékař, kterému bylo znemožněno vykonávat své povolání.
To kdo kým byl a na jakém místě se nikde neřeší.Jakmile se napíše něco co se nehodí ideologii je to špatné.
Ano babičko, máte pravdu. Každý tu minulost vidí jinak.
A pokud chce někdo generalizovat, pak by měl i zde použít statistiku. A nejsem si jist Vaším nadšením z výsledku takového srovnání ..
@Jedubabicka: Kolika lékařům bylo znemožněno vykonávat jejich povolání? (Prosím nějaký věrohodný odkaz → a radši více než jeden.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.