Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Můj problém je takový, že jsem již několik měsíců nemocná, ale nikde mi bohužel nic nezjistili, i když mám obtíže nadále. Skoro celé léto jsem byla doma kvůli nemoci (blíže to nechci rozebírat). Samozřejmě to stále řeším, jenže lékaři mě posílají tam a tam a pořád nikde nic. Týká se to ženských problémů.
Psala jsem o tom spoustě kamarádek, řešila jsem to i s lékaři, pokud mě na chívli pustili ke slovu, musela jsem si trochu postěžovat, že tohle vše nechápu, co se děje, ale oni mi řekli "nebojte se ničeho, koukneme na to" před odchodem od lékaře mi řekli "no vidíte, nikde nic, nic vážného, jak jste se bála..." Zkusila jsem i psycholožku kvůli tomu. Opravdu si nevím rady.
Prosím, nechci rady typu - lékaři vám pomohou nebo co to rozebíráte na netu, běžte raději k lékaři. Mohu vám říct, že u lékaře jsem třeba 2x do týdne, pořád mě někam posílají. Co se týče jim veřit-nevěřit... Já jím rozhodně věřím, že dělají mnoho aby mi pomohli a jsem ráda, proto nechci aby někdo poukazoval, že jimi třeba opovrhuji.
Chci to rozebrat právě spíše z té jiné stránky. Nejsem věřící, ale v životě se mi dějí zajímavé věci a já jsem přesvědčená, že to nejsou pouhé náhody. Uvažuji stále více a více nad tím, zdali tato "nemoc" pokud to tak mohu nazvat není právě varováním před něčím, znamením nebo snad pomstou za něco, co jsem mohla někdy špatného udělat. Napadá mě s tím trochu spojené jedno - zrovna jak začaly problémy se zdravím, v té době jsem poznala jednoho kluka, který jak se ukázalo, není vůbec tak dobrý, hodný jak se mi snažil dokázat. Ale i přes to, že nikdy z toho vztah nebude, nadále se bavíme atd. Jenže se bojím, co když mě tam nahoře někdo varuje, že je to nedobrý člověk, že by mi mohl ublížit, proto mě tím takto trestá, že jsem stále nemocná? Já vím, co je zač, proto se s ním bavím, ale mám hranice a nenechala bych si nic od něj líbit. Je to možné, že mě tam nahoře varuje? Jinak si svou nemoc neumím vysvětlit. S psycholožkou jsem i rozebírala to, že aby nebyl ze mě hypochondr nebo abych nebyla blázen z toho že to znamení a najednou si vše nevyčítala. Snažím se nestresovat se z toho, být v klidu - což mi celkem jde, mám v sobě takový pocit, kdy si stále říkám, je to dobré, nic ti není, cítím se fajn taková šťastná, ale na zdraví to bohužel není poznat. Nosím ponožky, jsem teple oblečená, dělám vše pro to, abych si to naopak nezhoršila ale nic na to nemá vliv. Každý den je úplně jiný, každý den je to jiné, jiné pocity a tak. Trochu mě mrzí, že když přijdu k lékaři, chci mu říct vše, jak to asi celé začalo, jak to dál postupovalo, co mi kde dali a řekli, jenže oni vždycky chtěji vědět aktuální stav. To mě mrzí. Třeba by pomohlo, kdyby konečně někdo mi dal prostor a mohla bych říct kdy čím a jak to zřejmě vše začalo.
Já opravdu nevím, co dělat. Po psychické stránce si myslím, že nejsem na tom tak špatně. Snažím se doma dělat věci, které mě baví a odreagují. Chodím ven přijít na jiné myšlenky. Pořád něco dělam, abych na to nemyslela. Koupím si třeba něco nového nebo něco dobrého, abych se potěšila. Tak kde je problém? Já nechci jednoho dne vybouchnout zoufalstvím že už nevím co mi je, že mi nikdo nepomůže a kdo teda vlastně. Kde je chyba. Může v tom být opravdu ta vyšší síla tam z nebes? Už se opravdu chytám každé kraviny, abych přišla na to, co mi to vše způsobilo a co by mi na to pomohlo. Jo a taky samozřejmě nechci skončit někde na psychiatrii nebo tak. Děkuji vám za rady a za to že jsem se mohla z toho vykecat a ještě jednou, prosím jsem ráda za každou radu, ale věřte mi, lékaři mě pomalu znají na potkání jak jsem tam často (jelikož ten řekne běžte tam, ale tam mě přesunou zas jinam), opravdu pracuji na sobě, na psychice a veškeré rady lékařů dodržuji, tak mi tu prosím nenadávejte, ať tohle koukám řešit s lékaři, s těmi to opravdu řeším primárně.
Jestli se "chytáte každé kraviny" nebo je to "varováním před něčím" nikdy nezjistíte. I kdyby Vám to ve výsledku nakonec připadalo jako splnění varování, může to být náhoda, nebo nemusí. Brání vám ta nemoc nějak ve vztahu? Nebýt té Vaší nemoci, tak by byl dál, než že se s dotyčným bavíte? Jestli máte pocit, že je to nějaké varování, tak tomu zkuste vyhovět, za to nic nedáte...
Kdybych nebyla nemocná, možná by teď byl vztah a možná by to bylo nepříjené, ale možná by tak hrozný nebyl. Tím pouza psaním jsem zjistila, že to není člověk vhodný pro mě... zatím. Ale na druhou stranu je dokonalý přítel, pomůže, vyslechne, poradí, dodá odvahy, občas s ním probírám tuto záležitost. Zní to že se to vylučuje ale je to tak bohužel. Vztah s ním si nedokážu představit, ale jinak mi moc pomáhá.
Moc nechápu, proč si myslíte, že jste varovaná před někým, kdo je Váš dobrý přítel. Ale ať už je to jakkoliv, tak to zkuste poslechnout. Lékaři nepomáhají, tak Vám nic jiného nezbývá.
Zkoušela jste pak ty lékaře nějak radikálně vyměnit? Třeba jít k nějakému vzdálenějšímu lékaři? Zkuste už při objednání říct, že jste velmi frustrovaná, že se Vám nedostatečně ptají, jak to začalo, že Vám nikdo nepomohl.
Dobrý den,
nechci se Vás dotknout,ale myslím si,že Váš problém je spíše psychický než jakýkoli jiný. Hledáte souvislosti tam,kde vůbec nejsou,promiňte mi,ale přijde mi to skoro jako schizofrenní uvažování. Na Vašem místě bych pokračovala v terapii u psychologa a snažila se najít kořeny Vašich obtíží spolu s ním.
Rozi, kdysi jste to uměla lépe. Tohle je tak zmatené povídání, že to člověk ani nemůže přečíst. Vy se divíte, že když jdete k lékaři s tím, že jste nemocná a začnete mu vyprávět, že máte pocit, že to je trest z "hůry", protože se stýkáte s nějakým klukem, který je nějaký "špatný" a tak dál, že Vás lékař přeruší a nechce to dál poslouchat? No to buďte ráda, že nepřivolá kolegu z jiného oboru, s tou pověstnou kazajkou. Buďte ráda, že žijete v této době. Být to před 30 lety, tak už jste někde "umístěná" a ono by Vás to tam rychle přešlo. Ale já si myslím, že jste si to celé vymyslela. Já si to klidně mohu dovolit, protože nejsem lékař a vy se ptáte na radu neodborníků. Moje rada zní, přestat blbnout. Nebo vymyslet lepší příběh. A jestli tohle píšete těm svým kamarádkám, tak bacha na to, za chvíli nebudete mít ani jednu, protože tohle je taková slátanina, že to nikdo řešit nebude. A pak to bude daleko horší.
@rozi - Kdybych nebyla nemocná, možná by teď byl vztah a možná by to bylo nepříjené, ale možná by tak hrozný nebyl. Tím pouza psaním jsem zjistila, že to není člověk vhodný pro mě... zatím. Ale na druhou stranu je dokonalý přítel
Víte, co mi to připomíná? "Pane doktore, on mi jen sem tam nějakou vrazí. Ale jinak je ohromný manžel a taťka."
Poradila bych vám, abyste se nějaký čas nestýkali - dokonale, bez kontaktů, bez "slídění" po sítích a hlavně bez litování se, že "musíte" být bez něho - každá změna vyvolá změnu další. Ale vy mi pravděpodobně vysvětlíte, proč to nejde.
Tak jste nemocná, nebo ne? Berete léky na nějakou diagnozu? To je lavina slov o ničem. Samé rozpory. Nejsem věřící a vnímám znamení z nebes. Může to být vyšší síla z nebes... Po psychické stránce na tom nejsem špatně, jen se snažím zahánět chmury, chodím ven, abych přišla na jiné myšlenky, hledám, co mi způsobilo nemoc.
Pro představu, kolik Vám je let? Teď začne škola, budete mít pravidelný režim a plno učení. Myslíte, že to nepřejde?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.