Nejste přihlášen/a.
Myslím, že pro část cestujících v MHD by bylo užitečné, kdyby v autobusech měli suchý záchod. Dneska se suché záchody běžně umísťují do parků i do vlaků, tak proč by nemohli být iu v autobusech? Nepříjde vám to že jsme tak trochu zaostalí? Myslím si, že by takové autobusy mohli mít úspěch. Zejména, pokud by si cestující sedli rovnou na záchodovou mísu. Místa je tam dost. Stačí vytrhat sedačky.
Autobusem MHD jezdím poměrně často. Vždy si vybírám místo, kde je možné nejen sedět, ale ještě navíc se pevně přidržovat rukama. Proč? Protože jízda městem je pěkná cukatura. Brzda plyn, brzda plyn...Rozjezd, brzdy před křižovatkou, zatáčka v pravém úhlu, brzdy - pes ve vozovce, zastávka, rozjezd, přechod pro chodce... Ani si neumím představit, že při tomto typu jízdy někdo v autobusu bezpečně trůní na WC. Nebo dokonce mužské strefení se do mísy.
Trochu mimo dotaz přidávám vzpomínku. Před lety přijeli do našeho města hosté ze zahraničního spřáteleného města. Zřejmě už vyjeli s autobusem mírně naplněným výkaly. U nás už se autobusem linul výrazný zápach a řidiči žádali o radu, kde to mohou vypustit. Trochu jsem se v tom angažovala. Místní dopravci to prý vypouštějí v podnikové vozovně, pro ostatní je to složité a drahé. Nebo prý zbývá nějaká lesní cesta. Už nevím, jak to tehdy dopadlo. Ale kdybych byla řidič autobusu, ať už soukromý dopravce nebo podnikový a třeba v odborech organizovaný, bránila bych se pojízdnému WC zuby nehty.
Moc by vám to nepomohlo, já jako ředitel bych to stejně schválil. Ale jen na ty meziměstské a dálkové trasy.
V autobusech MHD se cestuje pár minut, nač by tam bylo WC? A když na vás přijde sr..ka, tak vystoupíte na první zastávce a jdete do křoví.
Namátkou Praha, bus 207 - stanice Právnická fakulta, Nemocnice Na Františku, Dlouhá třída, Náměstí Republiky, Bílá labuť - tam toho křoví je plno
Ale i těch pár minut je někdy rozhodující a kritických. Představ si že máš rande z pěknou holkou, klíčový moment, nesmíš nic posr... A ty si tak nervózní, a navíc tě to zrovna chytlo. Už už vystupuješ a potřebuješ si odskočit, a najednou to neudržíš... Co teď? Rande je v tahu. Napíšeš SMS: Omlouvám se, ale posr.l jsem se... A tu holku už nikdy neuvidíš. To už máš lepší nejedit autobusy.
Kdyby byly v autobusech záchody tak by si zas všichni stěžovali na zápach,bordel a chybějící toaleťák.Navíc by se začaly množit žaloby za nezaplacené jízdné.Zastávky jsou po třeba 10-ti miutách a někdo sedí na trůnu třeba 20 minut.Jo a abych nezapoměl...stěny záchodů by byly hned počmárané inbecilní mládeží.
MHD nepoužívám, ale jela jsem nedavno dálkovým autobusem a byla jsem mile překvapena, že tam wc bylo.
Já ne, ale kdo tam šel, byl spokojen.Byly časté přestávky, takže jsem ho nemusela použít, ale byli tací, kteří museli. Když byl obsazen, svítilo na dveřích světýlko. Šlo se k němu dolů po schůdkách.
Jednou jsem byl svědkem, jak jeden cestující žádal o nutné zastavení, že to déle nevydrží. Asi na třetí prosbu zastavil v polích, široko daleko nic, cestující vystoupil a autobus se rozjel a pokračoval v jízdě.
Tak by mě docela zajímala reakce řidiče, pokud by to cestující opravdu nevydržel a ..potento se v autobuse.
@pb: dobrá myšlenka, jenže to by člověk musel mít přesně načasované a střeva nenačasuješ. Takže když to nejde tak to nejde. A naopak když máš průjem tak lítáš častěji a kontrolovat to moc nejde... Nejhorší jak je člověk vynervovaný a jede třeba na pohovor, to pak trne aby se cestou nepotento...
@pb: Podmíněný reflex? To jo, taky to tak nějak mám, vstanu v půl šesté, nejpozději ve 3/4, rozcvičím ztuhlé kdeco a už pádím. Problém je o víkendu. Úderem šesté se probouzím, jakmile se pohnu, svěrač v pozoru a pádím směr WC, rozcvička nerozvička. Jinak bych dopadl jako ten pán v tom vtipu:
"Pane doktore, každé ráno, pravidelně přesně v šest mám stolici."
"No, to je krásné, co by za to jiný dal."
"Nojo, ale já vstávám až v půl sedmý..."
Problém tedy nastává v případě rozhození biorytmu. Třeba služební cesta s dřívějším odjezdem. Můžu dělat dřepy, zatínat chodidla v pěst a nic. Nebo jo, ale pak mě to stejně dožene někde po cestě znovu. Takže h4everovi stesky plně chápu, jen bych je neřešil instalací smrdutého WC do autobusu.
@nikc: To by mě zajímalo, jak pomůže psycholog s likvidací špatně načasovaného produktu . Ale vážně: To, že je někdo trochu na nervy a jeho organismus reaguje jak reaguje těžko kdo změní. A když, tak jako vedlejší efekt dlouhodobého komplexního působení.
Vyřeší se to, co bývá právě obsahem onoho zařízení...
Ostatně co se vyřeší na bombardování civilistů před 80 lety, stejně tak jako to, kdo touží po prožiití událostí před padesáti lety.
Holt to beru tak, že někteří kladou dotazy takovým stylem, jako by byli placeni od toho, jak moc si ošoupou klávesnici
Ale chce to shovívavost, mám dojem, že by se to dalo dokonce hodnotit jako diagnóza.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.