Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám peníze na jídlo a bydlení

Od: duzdova odpovědí: 33 změna:
Žila jsem se svým manželem, který mne živil a nedávno se odstěhoval k mladší ženě a opustil mne.Pracovat bohužel nemůžu kvůli nadměrné obezitě a bolení kloubů. Invalidní důchod nepopírám a tak mi bylo řečeno na ÚP.,že na sociální dávky bych měla nárok, když bych byla u nich v evidenci a hledala si práci. Je nějaká pomoc v nouzi,aniž by mne někdo nutil pracovat,když mi to nevyhovuje?
zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku
! Pravidlo Z1: je zakázáno psát nesmyslné odpovědi a otázky nebo úmyslně poskytovat špatnou radu.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

16x

A mně nevyhovuje přispívat lidem na sociální dávky, kterým se nechce pracovat kvůli tloušťce. Invalidní důchod přiznán nemáte, jste tedy práce schopná. Najděte si zaměstnání, které byste mohla vykonávat vsedě.

hodnocení

6x

@72mona3 - Manžel odešel, nechal ji bez prostředků. Nejsou rozvedeni.
Podle NOZ sice

§ 697 Výživné mezi manžely

(1) Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost v rozsahu, který oběma zajišťuje zásadně stejnou hmotnou a kulturní úroveň. Vyživovací povinnost mezi manžely předchází vyživovací povinnosti dítěte i rodičů.
(2) Pro vyživovací povinnost mezi manžely jinak platí obecná ustanovení o výživném.

ale taky

§ 911

Výživné lze přiznat, jestliže oprávněný není schopen sám se živit.

Paní schopna je - jen se jí nechce. Mohla by žalovat, ale obovám se, že soud by vycházel z ust.

§ 580

(1) Neplatné je právní jednání, které se příčí dobrým mravům, jakož i právní jednání, které odporuje zákonu, pokud to smysl a účel zákona vyžaduje.

a určitě by jí nepřiznal výživné ve výši, která by jí i nadále umožnila vést život jaký vede.

72mona3*

Díky, tomuhle říkám ta nejlepší odpověď *palec2*

Nojo - ale paní se moc líbit nebude ;)

72mona3*

Hlavně, že jsem spokojená já *slunce*

sebod*
hodnocení

5x

No, tak jděte dělat prostitutku. Je to práce vleže, tloušťka Vám taky přitom nemusí vadit. A takovou "práci" byste zvládla ne?

dotaz*
23.08.18 11:36
duzdova
hodnocení

Prostitutku bych dělala, pokuď u toho není zapotřebí fyzický výkon. Většina mužů si ženy vybírá podle vzhledu.
dotaz*

Vám by fyzická námaha jen prospěla *hi*

sebod*

no, někteří si vybírají podle vzhledu, ale je dost takových, co jsou trošku "jiní" a ti hledají velice silné ženy. U nich nepředpokládají, že při sexu budou nějak moc výkonné.

asdfgh
hodnocení

4x
NEUVERITELNE... Manzelovi se absolutne nedivim... Za to, ze jste obezni si muzete sama. Klouby vas boli z toho. Nechapu za co chcete od statu penize...
duzdova
hodnocení

Pohyb mne nebaví a když už někam musím jít tak velmi nerada kromě větnamské večerky hned zarohem domu,kde je velký výběr alkoholu a cigaret. Když mi manžel dával peníze,tak jsem vždy nakupovala plnou tašku piv,4 vodky a ukrajinské levné cigarety. To co zbylo,tak jsme chodili hrát do herny automaty.

hodnocení

3x

Pokud nemáte žádný příjem, majetek a ani příbuzného, který by Vás mohl podporovat, tak jděte na Úřad práce a zažádejte o mimořádnou sociální podporu, jako to dělají Cikáni.

rom
Podle jména to je cikorka

dotaz*
hodnocení

3x

Kolik je vám roků? Co je příčinou obezity? Bolest kloubů je následkem obezity...co děláte proto, aby jste zhubla? Manželovi se snad ani nelze divit *ticho* Bolí mě klouby také, ale pracovat musím, protože mě nemá kdo jiný živit...

dotaz*

A obezitou rozhodně netrpím. Pro rom: Nebo troll *smich*

duzdova
hodnocení

Je mi 49 let a vážím 176 kg. Nikdo mne nechce zaměstnat kvůli mému vzhledu. Bylo mi řečeno, kdo by semnou také pracoval s takovou těžkotonážní ženou. Já ven moc nechodím a sedím raději doma, aby se mi nikdo neposmíval.
dotaz*

Někdo se tu nudí a provokuje *uf*

rom
To spraví dlouhý bič a krátký dvůr, vážená

pb®
hodnocení

3x

Tak to je jednoduché. Pokud nemáte peníze na jídlo, tak po nějakém čase zhubnete natolik, že se zvednete a do své práce dojdete. Člověk s vaší nadváhou může hladovět klidně měsíc. Pokud do práce nedojdete a nebudete mít na bydlení, skončíte na ulici, což pro vaší váhu bude taky jen dobře, bezdomovci tlustí nebývají, toho jídla na ulici taky moc není.

Jedné takové, co se prožrala k invaliditě, chodím 3x denně umývat podělaný zadek. Ve vašem věku už měla kvůli tloušťce umělý kyčelní kloub. Jo taky to lze čtvrt století strávit na invalidním křeslu ve vlastních hovnech čekajíc na to, kdo přijde a tu plenu mi vymění. Ovšem není lepší začít se sebou něco dělat, pokud je ještě čas? Dnes by každý nemakačenko chtěl invalidní důchod. Na nenažranost se opravdu nedává a já bych ho nedávala ani na hlavu. To si každý vyfetuje nebo vychlastá schizofrenii, či dostane deprese z toho, že ano opravdu je třeba chodit do práce a starat se o sebe a my ostatní, co jak blbci do té práce chodíme, máme tyhle parazity společnosti živit? Proč když to jsou lidé k ničemu.

hodnocení

2x

@duzdova - Je nějaká pomoc v nouzi,aniž by mne někdo nutil pracovat,když mi to nevyhovuje?
Tak já *** pracuju i v důchodu - na něco takového. Jak jsem stará, tak jsem blbá *blee*

Je mi 49 let a vážím 176 kg.

Co ny to váš lékař? Pravděpodobně radí zhubnout, že? Dietu a pohyb - to vám taky "nevyhovuje"?

Prostitutku bych dělala, pokuď u toho není zapotřebí fyzický výkon. Většina mužů si ženy vybírá podle vzhledu.
No právě - pro některé kategorie byste mohla být hodně žádaná.

hodnocení

2x

Pracovat nemůžete ne kvůli obezitě a kloubům, ale kvůli lenosti.

72mona3*
hodnocení

2x

Co vyživovací povinnost? M.

doplněno 23.08.18 12:23:

Manžel odešel, nechal ji bez prostředků. Nejsou rozvedeni. Neorientuju se, ale slyšela jsem.

Jedubabko, vy vyhledáváte paragrafy, zkuste něco najít, ne?

23.08.18 12:20

Čí?

vernon
hodnocení

2x
Jaký dotaz, takové odpovědi...

hodnocení

1x

Ouha...Zapeklitá situace.
Paní,začněte se zdravě stravovat,cvičit a hubnout.

Ono to půjde,všechno jde,když se chce !
Jinak,jak zde již bylo řečeno,zatím můžete pracovat třeba někde na vrátnici,tam sedíte.
Vám nevyhovuje pracovat a my na Vás,s prominutím líná individua pracujeme.
-----
Tenhle dotaz mně připadá jako hloupý vtip,nemohu si pomoci *alene*

rv*
hodnocení

0x

Snad potvrzení od lékaře, že se u nadměrné obezity jedná o nemoc, která znemožňuje práci. Předpokládám léčení a snad v případě neúspěchu invalidní důchod.

fik
hodnocení

0x
Paní má asi problém se štítnou žlázou,proto je tak tlustá a vy se jí smějete a honite do práce

My ani ne - úřad práce je na ní zlej *smich*

sebod*

fik. Teda Ty jsi fakt dobrý (á) v diagnostice na dálku. Jak víš, že má nemocnou štítnou žlázu? Prosím Tě, nemůžou mrknout na moji vnučku? Také má problémy s váhou ( i přes velice přísný jídelníček a pohyb). Lékaři krčí rameny. Tak kdybys "kouknul"... Díky ;)

pb®

Těch co jsou tlustí kvůli nemoci, je naprosté minimum.

marf*
hodnocení

0x

Zkuste požádat MPSV o příspěvek na bydlení. Uvedete obezitu jako nemoc. Zaměstnavatelé na tlošťku také hledí, nicméně co nějaká vrátnice v okolí...nenašla by se?

hodnocení

0x

@duzdova - Pohyb mne nebaví a když už někam musím jít tak velmi nerada kromě větnamské večerky hned zarohem domu,kde je velký výběr alkoholu a cigaret. Když mi manžel dával peníze,tak jsem vždy nakupovala plnou tašku piv,4 vodky a ukrajinské levné cigarety. To co zbylo,tak jsme chodili hrát do herny automaty.
Ještě tu o Karkulce, prosím... *haha*

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]