Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdrobněliny pro Martina (Kryštofa, Davida)

Od: moxa* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, poraďte, jaké používáte doma zdrobněliny pro tato jména? Sice se dají najít v literatuře apod., ale z vlastní zkušenosti se mi zdá, že jsou tam samé nesmysly :) Zajímá mne, jaké zdrobněliny skutečně používáte. Znám dva Martínky, které chci nějak odlišit.

Podobný problém mám s Kryštofem (Kryštůfek, Štofi, ...?) a Davidem (např. Davídek je trochu příliš familiérní třeba pro kolegu, Dáda je - promiňte - příšerné :-D )

Díky všem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Marťas, Máťa,

Štefi, Kryšot,

Dav, Dadek,

Nic proti, ale jsem Martin a kdyby mě takto někdo oslovil, tak se asi neudržím... ;)

pu®
hodnocení

0x

Tohoto jména jsem měla spolužáky na VŠ, všichni mí oblíbenci *smich* , tak přidám svoje výmysly. Martinovi jsme říkali Maťo (skutečně bez -r-), Kryštofovi Kryšpíne, popř. Kryšpínku (protože Kryštůfku je moc zamilované, ale Kryšpínek bylo takové neutrální ;) ), a Davidovi jsme říkali Dejve (ale to mohla být spíš studijní deformace :D ). Dáda je příšerné, s tím souhlasím. A dál ještě lidi používají koncovky -í, jako máte u Máří - Daví, Martí...u Kryštofa to nejde, ale říkavali jsme Kristí Kristýně. Moc se toho asi vymyslet nedá...

moxa*
hodnocení

Díky :)

Kryšpínek je dobrej, toho taky používáme *smich*

zuzee*

Martin - Marťa . Mates. Matýsek

Krom toho Krištůfek je Robin. Tahle zdrobnělina je pro Pú, ijáčka, prasátko... takže dobře, že jste ji vynechali:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]