Nejste přihlášen/a.
Každý vztah je ve své podstatě "nejistý podnik", není možné předem určit zda a jak se vyvine a zda vydrží, pokud by jste hledal opravdu "trvalý stav" který se zaručeně nezmění, pak to znamená na jakékoli partnerství zapomenout a být raději sám. Pokud chcete vztah zapomeňte na jistotu, a počítejte s tím že jakýkoliv vztah může skončit prakticky kdykoliv jedno jestli jste spolu dva roky nebo dvacet let, u vztahu není jistota, vztah může vydržet celý život ale nikdy nemáte tu jistotu dopředu že vydrží, taková je realita...
P.S.
A ještě jedna taková osobní zkušenost, člověk je někdy ve vztahu nespokojen vztah zanikne a až třeba později teprve zjistí že to čeho si dříve nevážil bylo v porovnání s dalšími "vztahy" super a že to třeba "neměl pouštět k vodě." Tím chci říct, že pokud nějaký vztah "funguje" měli by si oba dobře rozmyslet ho "riskovat" kvůli něčemu co se nám může zdát z počátku "lepší" neb stále platí že není vše zlato co se třpytí a že kdo moc vybírá často také přebere, tak aby pak nepřebíral celý život jak je to dnes běžné, dle mně v tomto vyhrávají ti, kteří si umí uvědomit po celou dobu vztahu jeho křehkost a nesamozřejmost a umí si vážit toho co mají, takovým, soudě ze svého okolí to "relativně klape"...Při výběru zejména když je člověk mladší, dbáme vedle jiného také na vzhled, ten je většinou vždy až na prvním místě což je přirozené, nicméně později také člověk zjistí že jak vysněná "modelka" pro pány tak "kulturista intelektuál" (viz. komedie "Básníci") pro dámy nemusí být to pravé když chybí ta správná "povaha" "naladění"...a čím jsem starší tím více si uvědomuji jak je právě povaha to nejdůležitější a to co dělá vztah vztahem, "obal prodává", ovšem obal může být a často bývá "lepší" než to co ukrývá, ale jen s "obalem" se žít nedá...
To je stejně pitomá myšlenka, jako ta, proč jíst dobré věci, když stejně není potřeba aby chutnaly, ale je potřeba aby nás udržely naživu. A navíc stejně z nich bude lejno. V životě nic není napořád, nastálo. Všechno má svůj začátek a svůj konec. Proto si važ každé hezké chvilky v životě a nekaz si ji nesmyslnými myšlenkami proč a co kdyby.
Souhlasím, změny probíhají neustále, ve vztazích, v přírodě, ve vesmíru, vše je stále v pohybu. Žádná dobrá, ani špatná situace není napořád.
@asdf - všichni mí známí se po nějakém čase začli podvádět a já se bojím že to jednou přijde i u nás
Kdo se bojí... a tak dál.
Kdybychom se báli všeho, co nás v životě může potkat - a co se běžně stát lidem kolem nás - tak by to byl život na ***.
A nebojte se ani toho "ze zvyku" - to totiž vůbec nemusí být špatné soužití.
Nějak mi vynecháva - "může" stát...
Stát se to může i u vás,vlastně u každého. Ale takto neuvažujte. Jinak tři příjemné společné roky je už docela pěkná doba,že vám to i nadále vydrží. A desítky let to u někoho také vydrží,četla jsem,že podle statistiky se jedná hlavně o lidi starších generací, u kterých se rozvody moc nenosily. Dnešní generace mají na vše jiný nadhled a překážkou k rozchodu nejsou ani děti.
Čím víc se toho budete bát, tím pravděpodobněji se to stane. Hledáte problémy tam, kde nejsou, takže lépe bude vyhnat si takové obavy z hlavy. Lepší je zaměstnávat mysl tím pěkným, co máte nyní, protože tak je nadějě, že vám pěkný vztah vydrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.