Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návrh vedoucímu na zlepšení

Od: vit* odpovědí: 20 změna:

Zdravím, co by jste navrhli (co vás napadne) jako první svému vedoucímu ve výrobní firmě pokud by vám dal prostor pro nápady a zlepšení. Klidně prosím napište co vás napadne. Klidně i druhá myšlenka:)

Pěkný den

doplněno 15.08.18 10:09:

doplním: není vůbec důležité čím se firma zabývá myslím tak co lidi většinou napadne co chybí. Ale pokud to někomu pomůže s napadem tak klimatizace apod.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

...vedoucímu dejte navrch nějaký návrh...:)

vilik*
hodnocení

2x
Reorganizace práce, zejména zefektivnění řízení, vzniklé zeštíhlením pozic těch vedoucích pracovníků, kteří namísto řízení a kontrolní činnosti odvádějí pracovníky linky od práce, čímž nastává za prvé zpomalení výroby nebo nedostatečná soustředěnost na výrobu a tím pádem vyšší možnost výroby zmetků a za druhé nesoustředěnost na práci samotnou a tím tedy vyšší riziko pracovních úrazů.
Druhá myšlenka je, že firma, která sama aktivně průběžně nehledá možnost zlepšení a nedává prostor k vyjádření zaměstnanců i bez trapných výzev, tak zřejmě nezvládá právě to řízení.
Například v mé nejoblíbenější práci, co jsem za za ty roky měl, nadřízený občas přišel, pohovořil a věděl. A nebylo mu trapné se někdy i zeptat, co konkrétně on může pro pracovníky udělat. A případně vysvětlil, proč to udělat nejde.

hodnocení

1x

@vit - myslím tak co lidi většinou napadne co chybí
Týden dovolené navíc - lepší pracovní vybavení - příspěvek na stravování - pití zdarma - praní montérek - sick days - toho by bylo...

Tak kromě sick-days u nás máme všechno z toho :)

hodnocení

1x

Zavedeni nastenek se zamestnancem mesice, budovatelskym heslem, tabulkou plneni norem a svazackymi zavazky, grafem spotreby energii a dochazky zamestnancu, prehledem novych a odchazejicich zamestnancu, novinkami z firmy a prumysloveho odvetvi, vystrizky z odborneho tisku hlasajici uspechy firmy a z novin hlasajici uspechy delnicke tridy, pripomenuti vyroci vyznamnych osobnosti a udalosti, obvzlaste pak vitezneho unora a samozrejme nezapomenout najmout nastenkare, ktery bude nastenky udrzovat stale aktualni.

mot
hodnocení

0x
asi zalezi z jake oblasti a co je cilem toho navrhu...

hodnocení

0x

A vyrábíte obložené chlebíčky nebo ocelové konstrukce?

hodnocení

0x
Postavit nejdelší vysutý most na světě.
vilik*
Co to je?
Jakože hodně vysunutý?
No jo. Stárnu a blbnu.
Visutý most bude asi lepší, že.
Udělal jsem to z nedbalosti a lehkomyslnosti.

@jenyk - Udělal jsem to z nedbalosti a lehkomyslnosti.
Ještěže jste ten most nestavěl *smich*

iz*
hodnocení

0x

Pokud by některý vedoucí dal svým zaměstnancům prostor pro nápady a zlepšení, měly by se nápady i zlepšení týkat práce, výrobních postupů, efektivity apod., dále pracovních podmínek, případně i pracovního prostředí. → Bez uvedení, čím se firma zabývá, nedokážu odpovědět.

doplněno 15.08.18 10:59:

@Jedubabicka: Já jsem tu klimatizaci vzala jako příklad návrhu...

Tak třeba → snížení teploty na pracovištích v létě a zvýšení teploty v zimě; snížení hlučnosti výroby, zlepšení přísunu materiálu aby se snížily prostoje,... zkavitnit vstupní i výstupní kontrolu, u výstupní uvádět i značku (jméno by asi neprošlo) pracovníka, který ji provedl, ...

Uvádí v doplnění otázky - "klimatizace apod."

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zvýšení platů a zkrácení pracovní doby - viz naše odbory. Zdravím!

72mona3*
hodnocení

0x

Mě jako první napadne, proč se ptá. Protože chce něco zlepšit, nebo jen hledá remcaly? M.

hodnocení

0x

Ve výrobě jsem nikdy nepracovala. Vždycky jsem před sebou měla nějaký úkol a termín. Někdy přijatelný termín, jindy šibeniční. U tohoto typu práce se často dostaví psychická únava. Kdysi jsem se v józe naučila lehnout si a úplně vypnout. A třeba i na chvíli usnout. Úžasně to pomáhá a vůbec to není ztráta času. Proto mi v mých zaměstnáních chybělo tiché klidné místo s pohovkou nebo jen karimatkou na zemi, kde by se dalo na chvíli odpočinout.

V poslední době se občas dočtu, že na to někteří zaměstnavatelé přišli a zaměstnancům takto vycházejí vstříc. V mé době to bylo nemyslitelné.

radporadim
hodnocení

0x

Jako první mě napadlo perpetum mobile. A klidně i druhá myšlenka, třeba teleport.

hodnocení

0x

Na prvním místě musí být blaho zaměstnanců. Zvyšte jim platy a zrušte přesčasy. Držte si loajální zaměstnance a brigádníků se zbavte.

hodnocení

0x

Neměnit a nesnažit se "vylepšovat" věci, které fungují.

liska5
hodnocení

0x

Možná to má tazatel do nějaké své práce, takový brainstorming. Z našich hlav.

Já bych v té své poslední firmě uvítala více provozních porad, větší důvěru i více peněz dlouhodobě spolehlivým zaměstancům. Nechala je vyjadřovat se k provozu. Zajímala bych se o jejich nápady a vyžívala jejich zkušeností a kreativity..Pokud firma prosperuje, aby se to odrazilo ve výplatách. To se zatím jen slibuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]