Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V kolika letech si už děti dosáhnou na ucho?

Od: jmeno odpovědí: 6 změna:

Zdravím, nevíte, v kolika letech si už dítě dokáže sáhnout např. pravou rukou na levé ucho tak, aby jeho pravá paže šla přes vrchol hlavy? Souvisí to s růstem kostí a já vím, že jsem kdysi věděla, kdy už to zvládnou.. Nevíte to někdo aspoň orientačně? Pět let? Třináct?

Případně odpověď v kolika letech to (vaše) dítě ještě neumí :)

Je to spíš taková zajímavost, ale vím, že by se mi hodilo to znát.. ;)

Děkuju :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Říká se tomu "filipínská míra" a je to orientační test, podle kterého je za pravděpodobně pro školu zralé dítě považováno takové, které to dokáže (sahá se přes vzpřímenou hlavu).

Podle mne je na skolu zrale takove dite, ktere na podobny dotaz odveti, ze je nesmysl drbat se levou rukou za pravym uchem.

ucho*

souhlas *smich*, ten test je úplně na palici*zed*

Ne - je přes palici ;)

Tak to nemůžu do školy. Nebo jen každej druhej den. Levou to nedám, pravou jó *smich2*.

hodnocení

2x

Kdysi nás na pajdáku učili, že sáhnutí na ucho přes vrch hlavy, je důkazem tělesné zralosti do školy. Kdo nesáhnul, do 1.třídy ZŠ neměl nárok! :-D Tedy věk + - 6 let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]