Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sny o smrti

Od: blackwindow odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, zajímalo by mě jestli se tu najde někdo, kdo by mi dokázal odpovědět na to, co znamená, když ve snech (skoro každý den) vidím někoho umírat, (většinou se jedná o lidi které znám). Kdyby to bylo jednou za čas tak si řeknu, že to je normální...ale když se mi každou noc zdá o smrti, mrtvolách a umírání (někdy umírám i já) už mi to příjde divné, a nevím co s tím...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, možná se na noc hodně přejídáte nebo jíte těžká jídla - těžká jídla = těžké sny. Zdravím!

hodnocení

0x
Jestli nekoukate na thrillery nebo horory. Nebo nectete nějaký thriller?

hodnocení

0x

Sny jsou odrazem toho co se děje uvnitř nás. Jakoby filtrovaly to co prožíváme nebo čím potřebujeme projít. Symbol smrti znamená přeměnu. Abych vysvětlil symboliku nejlépe bude když vezmu citaci z bible neboť křesťanství nebere smrt jako něco definitivního, ale jako přechod duše z jednoho stavu do druhého. Nahlédnu tedy do bible a co najdu:

První příběh je o vzkříšení Lazar z mrtvých. Tam se píše:

Jan 11:19 A mnozí z Židů přišli k Martě a Marii, aby je utěšili ve smutku nad jejich bratrem. Jakmile tedy Marta uslyšela, že přichází Ježíš, vyšla mu naproti, ale Marie seděla doma. Marta tedy řekla Ježíši: "Pane, kdybys tu byl, můj bratr by nezemřel. Ale i teď vím, že o cokoli bys Boha požádal, to ti Bůh dá." Ježíš jí řekl: "Tvůj bratr vstane." Marta mu řekla: "Vím, že vstane při vzkříšení v poslední den." Ježíš jí řekl: "Já jsem vzkříšení i život. Kdo věří ve mne, i kdyby zemřel, bude žít. A každý, kdo žije a věří ve mne, jistě nezemře navěky. Věříš tomu?" Řekla mu: "Ano, Pane, já jsem uvěřila, že ty jsi Kristus, Boží Syn, který má přijít na svět."

Tak toto je první poselství, nad kterým by ses mohla zamyslet ve vztahu ke svým snům.

Další co jsem našel:

Jan 12:23-26 Ježíš jim tedy odpověděl: "Přišla hodina, aby Syn člověka byl oslaven. Amen, amen, říkám vám: Pokud zrno pšenice nepadne do země a nezemře, zůstane samo. Ale pokud zemře, přinese mnoho úrody. Kdo má rád svou duši, ten ji ztratí, a kdo nenávidí svou duši v tomto světě, uchrání ji k věčnému životu. Slouží-li mi někdo, ať mě následuje; a tam, kde jsem já, bude i můj služebník. A bude-li mi někdo sloužit, Otec ho poctí."

V této části Ježíš mluví o tom, že kdo miluje svého blížního více než sám sebe, přinese mnoho ovoce. Semeno musí nejdříve zemřít, aby mohlo přinést ovoce. Tzn. musíme se něčeho vzdát. Je to vlastně výzva ke změně. V křesťanství, ta změna je změna smýšlení. Je to stav, kdy si člověk uvědomí, že se svým životem není spokojen, a chce změnu. Ježíš oznamuje, že je mocen tě touto změnou provést. Člověk se musí vzdát něčeho na čem lpí, něčeho co ho svazuje. Za časů kdy se muselo šetřit s jídlem bylo běžné, že rolníci nesnědli vše co vypěstovali, ale část úrody si uschovali na novou setbu. Podobně i s bramborama. Část brambor se sní, ale část se nechá na setbu. Když sníš vše, pak budeš trpět hladem. Ale pokud se nyní něčeho vzdáš, později to přinese ovoce. Dá se to vzdáhnout na mnoho věcí, třeba i na rodičovství. Mít dítě znamená přijít o svoji svobodu, ale zase máš potomka, který je pro tebe radostí.

A poslední výskyt, který jsem našel je z listu 1. Korinstkým 15:34-36

Opravdově procitněte a nehřešte. Někteří totiž neznají Boha - říkám to k vašemu zahanbení. Někdo ale řekne: "Jak budou mrtví vzkříšeni? A v jakém přijdou těle?" Ó nemoudrý! To, co ty rozsíváš, nebude obživeno, pokud to nezemře."

Aby člověk mohl najít věčný život a být vzkříšen k tomuto životu, musí nejdříve duchovně zemřít.

A nakonec je tu tento rozhovor mezi učitelem židovského Zákona a Ježíšem:

Jan 3:2-8 Ten přišel k Ježíši v noci a řekl mu: "Rabbi, víme, že jsi přišel jako učitel od Boha, neboť nikdo nemůže dělat znamení, která děláš ty, není-li Bůh s ním." Ježíš mu odpověděl a řekl: "Amen, amen, říkám ti: Jestliže se někdo nenarodí znovu, nemůže spatřit Boží království." Nikodém mu řekl: "Jak se může člověk narodit, když je starý? Může snad vejít podruhé do lůna své matky a narodit se?" Ježíš odpověděl: "Amen, amen, říkám ti: Jestliže se někdo nenarodí z vody a z Ducha, nemůže vejít do Božího království. Co se narodilo z těla, je tělo, a co se narodilo z Ducha, je duch. Nediv se, že jsem ti řekl: Musíte se znovu narodit. Vítr vane, kam chce, a slyšíš jeho hlas, ale nevíš, odkud přichází a kam jde. Tak je to s každým, kdo se narodil z Ducha."

Což je popis těch věcí. Aby se člověk mohl narodit z ducha, musí nejdříve duchovně zemřít (tj. přejít z království hříchu a smrti do království Božího, tj. do království života a věčné spravedlnosti).

Snad něco z toho co jsem napsal, ti pomůže pochopit tvé sny. Jinak každý sen je individuální a záleží na mnoho detailech, jako jestli byl den či noc a co se tam odehrávalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]