Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrdost českého národa v českých filmech

Od: sanyo* odpovědí: 9 změna:

Rád bych znal fundovanou odpověď na otázku, proč netočí čeští režiséři filmy, v kterých by byla patrná hrdost českého národa na svůj národ, svůj stát, svou vládu, svého prezidenta, tak jak to dokáží úspěšně např. američané? Proč umělci a režiséři, kteří mnohdy mají téměř patent na všechen rozum v národu, nejdou příkladem a nesnaží se například napravit stav a optimismus ve státě, a spíše ruku v ruce s medii mlží a o našem národním paradoxu vůbec nemluví a to opravdu vůbec. Kdyby alespoň veřejnoprávní televize zasáhla, ale to není asi v režii jejich vedení. Možná, že by mohl odpovědět např. pan Hynek Bočan... Nechtěl bych, aby tady někdo točil filmy jak se češi hádají v parlamentu, to vůbec ne, ale aby bylo např. patrné, že třeba předseda vlády řídil nějakou operaci - třeba při povodních a aby byl patrný ten pronárodní efekt. Sice filmy zásadně již pěknou řádku let nesleduji, seriály už vůbec ne, jsem rád že mám satelit a že se mohu denně dívat na dokumentární seriály, byť se často opakují. Možná, že by mohl odpovědět např. pan Hynek Bočan - co Vy na to?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vlasatec*
hodnocení

0x
Třeba proto, že si to divácký trh nežádá. Američani jsou hrdý na to že jsou američani. Češi třeba taky ale spíš se to váže k historií...

koukolik
hodnocení

0x

Troufám si tvrdit, že tyto filmy by netáhly a spíš by se staly terčem posměchu, stejně jako si děláme srandu z amerických filmů, kde ja ta národní hrdost až afektovaná. Naším patronem je Švejk, s tím je nutné se smířit nebo spíš s tím počítat

hodnocení

0x

Omg, patriotické US filmy jsou děsné. Jasně, být hrdý na svou zemi, je důležité, ale nemusí to "mlátit do očí", jako např. státní vlajka v každým druhým záběru..

danecekdan*
hodnocení

0x

Myslím, že film podle tvého scénáře by byl naopak komedií roku*smich* Dokážeš si představit film, kde při přírodní katastrofě běhá Nečas, Kalousek apod. po pás ve vodě s českou vlajkou na triku, velí hasičům, a zachraňují obyčejné lidi do rozstrhání těla?*ua*

doplněno 16.03.13 22:27:

PS: takové filmy by se daly točit a občas i točí, jsou ale zasazeny do minulosti (světovými válkami konče), kdy jsme ještě byli hrdým národem...:(

repkin*
hodnocení

0x

Třeba proto, že jako češi nemáme být na co hrdí? Nestaráme se o nic a o nikoho, všechno je nám jedno, nikdy nikomu nepomůžeme a krademe jen pro sebe, alespoň takový obraz dávají naši zákonodárci do světa. A když se podívám do zpráv na jakékoliv televizi, tak ať to je zmlácený mladík v obchodím centru plném lidí, zraněný cyklista na silnici plné aut nebo prostě jen parta zlodějů, co si říká politici, kdy další tupé ovce si je zvolili, tak tu hrdost prostě fakt nikde nevidim. I když je pravda, že jsem si pokládal tu samou otázku. *nevi*

knopka*
hodnocení

0x

Já být režisér tak to taky netočím protože by to vypadalo komicky.Hrdost českého národa skončila umrtím T.G.Masaryka.Na co mám být hrdá kdyřž i tak celému světu jsme pro smích,tady už žádné filmy nepomůžou,poslední vlastenectví jsem prožívala když jsme vyhráli v Naganu to je tak všechno.Jaká vláda takový stát a ucta k panovníkovi,co by tady tak natočili?

jurij*
hodnocení

0x

no já si myslím že to by nemělo cenu zajímalo by mě na co máme být hrdí kydž nás hitler obsadil tak jsme se nebránily,furt jsme lezli někomu do p****e(SSSR,Brusel) no já na svůj rozradenej národ nejsu vůbec hrdej naštěstí jsu napul němec takže mě to ani moc nevadí

krkovicka*
hodnocení

0x
Nooo všimněte si že české filmy z roku 1970-1985 +/- jsou především z Fabriky(chytřejší staroušku,Jachyme hoď do stroje,Skrivanci na niti,Marecku podejte mi pero...)nebo lesy a příroda(Tomáš Holý a jezevčí skála)To jsme mohly byt ještě na co hrdí. ;)

hodnocení

0x

Dříve produkci a výrobu filmu platil stát. Dnes si film musí vydělat sám na sebe. Myslíte si, že lidé by byli schopni a ochotni zaplatit za lístky do kina tolik, aby film vydělal svým tvůrcům. ;) Podle sebe soudím tebe. Já bych peněženku opravdu neotevřela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]