Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte někdo osobní zkušenost s vodou v koleně? Odpověď, že dotyčný má jít na ortopedii, není potřeba psát, to víme. Napadlo mne, zda jste někdo zkoušel jinou metodu, tzv." babské rady". Děkuji.
Ano, zkušenost mám. Šel jsem ortopédovi, ten vodu bezbolestně vytáhl, zaléčil a už mám 6 let pokoj. Nevím, proč bych se měl zabývat "babskými radami", které zrovna na vodu v koleně moc nefungují.
Mám šikovného ortopéda, takže při tom vytahování jediné, co jsem cítil, bylo slabé píchnutí od té jehly. A kdo zná třeba opichy patních ostruh a má z nich hrůzu, tomu mohu říci, že u mého ortopeda cítím opět jen slabé bodnutí jehlou a to se mi s ní "šťourá" až u té ostruhy, tedy až u patní kosti. Ani z opichů u něj nemám strach, nikdy jsem neměl problém. A o těch ostruhách už nevím taky nejméně 3-4 roky
ildika, děkuji, toto je zajímavá informace, nikdy jsem o tom neslyšela, ale zkusím zapátrat, zda v našem okolí někdo takový existuje. Předpokládám, že sama to nedokážu. Matně si pamatuji, že se baňky zaplují, aby vzduch v nich vyhořel a přisály se.
hmm, říkají tam otok kolena, musím se na to zeptat přímo na místě, kde baňkují, jsou u nás minimálně dve místa a není to daleko. Ale ildika píše, že to funguje.
Ortoped nejsem, ale v rodině to dlouhodobě provozujeme - už několik generací (baňky si dáváme sami). Musíte je tam ovšem nechat dostatečně dlouho. Baňky musejí silně táhnout - měly by být malé a skleněné (ohňové).
vilík, ildika, moc děkuji. Nikam se nehrnu, neboť několik hodin strávených ve vedru v čekárně nedávám. Určitě se ráda podělím, co pomohlo. Dnes mám již natrháno bezinkové lupení.
Maky, zkuste lopuchové listy - přiložit na koleno zelenou stranou (ne šedou) a omotat obinadlem. Nejlepší jsou z lopuchu, který nekvete (což teď už je trochu problém, ale alespoň něco). Lopuch velmi účinně pomáhá od zánětů.
vilik1, ptal jste se, co mi pomohlo, tak jsem dávala bezinkové listy na celou noc, trochu podrcené. Pak obklady priznic a současně jsem dostávala do kolena Reiki. Vodu v koleně již nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.