Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šrouby v kotníku

Od: karlosdos* odpovědí: 25 změna:

Možná jsem již na to tema psal,proč současná medicina nechává většinou šrouby v kotníku.Když jsem měl úraz pravé nohy před 28 lety,tak šlo všechno postupně ven,po půl roce. Nyní mám zlomenou levou nohu v kotníku a má to tam zůstat mi řekli na traumatologii. ale četl jsem ,že při novém úrazu jsou následky horší, když tam ty šrouby jsou.?

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

3x

Vidíš to. A mně zase doktoři řekli, že teď s těmi šrouby, mám už kotník nezničitelný *smich*. Všimnul sis vůbec, že venku nám vrcholí léto? Že holky chodí nahoře bez? *frajer* Nebo jenom stále pozoruješ svůj kotník a hledáš na netu kdejakou zmínku o šroubech v kotníku? *ee* Vyprdni se na to, stejně to nijak nezměníš a akorát si kazíš dny, které před sebou ještě máš.

72mona3*
hodnocení

2x

To je, co? Zeptáte se, proč se někdy šrouby vyndávají a jindy ne, a co se dozvíte? Že se nemáte sledovat a fňukat *smich* Klasika.

Jedubabicka aspoň nakousla, že to může být kvůli věku a narkóze a asi ví i něco víc, ovšem "probírat se podrobnosti nechce". *hej*

Já myslím, že je to individuální. Možná záleží i na charakteru poranění. Vy čekáte, že si tu nohu znova zlomíte i se šrouby? M.

@72mona3 - Jistěže nebudu probírat detaily - nejsem pánův chirurg. Případné otázky ohledně způsobu operace ať směřuje na něho.

72mona3*

Že nejste jeho chirurg nevím. Také se neptá konkrétně na svůj stav. Jen že něco četl. A zajímá ho to. No a vám se prostě nechce *nevi*

@72mona3 - Také se neptá konkrétně na svůj stav.

Ale ptá - "má to tam zůstat mi řekli na traumatologii. ale četl jsem..." Má-li pochybnost o správnosti léčebného postupu, nikdo jiný než lékař znalý jeho stavu mu je nevysvětlí.

A ano - nechce se mi. Nehodlám riskovat, že něco napíšu a pán bude operovat tím, že ´"si přečetl" a proč to pan doktor neudělal takhle.

72mona3*

Pak je lepší tedy pánovi přímo napsat, že to má konzultovat se svým lékařem (což je dle mého ta nejlepší rada), a ne že se vám nechce něco psát. To není totéž. *fn*

Ano, mami.

72mona3*
12.08.18 19:14

*pusa*

lidus*
hodnocení

1x

Prostě jste už starý, šrouby se vyndávají mladým těm se kosti výborně zhojí , starým se nechají. A na magnetickou rezonanci klidně můžete, minimálně 10 let se dává materiál co tam může, necháte si to jen napsat od vašeho lékaře.

Vám ty šrouby nějak vadí? Pokud by mi vyndali veškerý kov tak se nejspíš rozpadnu. Opravdu nejste jediný co má sešroubovaný kotník. Tromboza- manžel si tři roky píchal Fraxiparin sám denně do břicha, pak jen léky a za dva roky znovu Fraxiparin. Neřešte to a žijte dokud to jde. Omlouvám se, nazvala jsem vás starcem, šrouby a nejen v kotníku mám od 42 let, dnes je mi 57, mám i umělou kyčel, taky je umělá a doufám, že mi ji nevyndají.

No fuj, tak jsem se právě dozvěděl, že jsem starý *smich*. Teda Liduš, že se nestydíte ;). Mých devět šroubů a otvírák na pivo (tak vypadá dlaha) plánují doktoři taky nechat, kde jsou. Je mi 45 a mladý budu minimálně dokud tady bude předešlá generace (tchán měl v 50 odpracováno a už 20 let "nic nemusí")

lidus*

Mě bylo 42 a taky už jsem byla stará, zeptám-li se dnes neurologa na nové léky na RS odpoví mi, že jsou pouze pro mladé a mě už je dne 57 a jsem tudíž stará.

kotnik
hodnocení

0x

Zas nás šidíte. Nohu máte dávno srostlou (ne právě zlomenou), trombózu vyléčenou tak nefňukejte. Snažte se sám rehabilitovat, zredukovat svoji váhu (máte co shazovat) abyste kloubům ulevil. A konečně začněte něco jiného dělat jak sedět na zadku u počítače. Můžete být rád, že máte šrouby, naši předkové takové možnosti neměli. Život je sakra krátký a vy si ho takto probrbete.

karlosdos*
hodnocení

Jak víte,že mám trombozu vyléčenou? Beru tabletky na ředění a stahuju si nohu punčochou a to až do prosince,potom jdu teprve na kontrolu.Do lázní taky nemůžu,dokud se s tím léčím.

kotnik

Tomu říkáte nemoc? Spolknout tabletku a zavázat si nohu? Beru léky na ředění krve a budu je brát až do smrti a nenapadlo mě tomu říkat " léčení". Můžete chodit? Můžete, tak byste měl být rád a radovat se ze života a nevěnovat všechnu svou energii do věcí, které nevyřešíte, viz šrouby.

karlosdos*
hodnocení

Ale já neříkám,že je to nemoc,manželka taky bere a bude brát warfarin.Jenom poukazuji na to ,jak mě může někdo pořád oduzovat a dělat ze mě simulanta.Kdyby mě dobře dávkovali ty injekce na ředění ,když jsem měl sádru ,nemusel jsem mít trombozu. Ale to nemá cenu!, Už nic psát nebudu

hodnocení

0x

@karosdos - Když jsem měl úraz pravé nohy před 28 lety,tak...
... vám bylo o 28 roků míň. Proč staršího člověka vystavovat zbytečné narkóze, když to není vyloženě nutné? Taky se za tu dobu změnily léčebné postupy - ale podrobnosti se mi probírat nechce.

hodnocení

0x

Asi vám neodpovím na otázku, ale já bych řekl, že správné by bylo je vyndat. Už kvůli tomu, že pokud vám v těle zůstane sebemenší kousek železa tak nemůžete podstoupit radiomagnetické vyšetření (rezonance). Kov by mohl poškodit elektrické zařízení magnety, ale zřejmě by ublížil i vám.

iz*

Nesouhlasím. Správné je se ptát svého lékaře, případně si vyžádat konzultaci dalšího.

Nikoliv shánět rady od laiků v internetu. (Laikem v internetu míním i Vás, který ordinujete, aniž byste byl lékař, aniž byste tazatele vyšetřil, nebo aniž byste unal alespoň průběh poslední léčby.)

iz*
hodnocení

0x

Karlosi,

nikdo z nás Vám nemůže odpovědět, protože nikdo neznáme Váš stav a přes internet Vás nevyšetříme. Lékaři mají k svému rozhodnutí důvody, jež Vám mohou vysvětlit jenom oni.

Máte-li o jejich rozhodnutí pochybnosti, vyžádejte si prostřednictvím své zdravotní pojišťovny konzultaci u dalšího lékaře. Podle mne byste měl přestat shánět rady laiků, protože těmi si můžete akorát uškodit.

doplněno 13.08.18 14:26:

@Pckop,

Karlos se tu ptá na svůj stav a hledá rady opakovaně. Je mi jasné, že si šrouby nebude vyndavat sám, reagovala jsem na jeho přístup k léčbě obecně.

Má-li být léčba úspěšná, je potřeba svému lékaři důvěřovat a spolupracovat s ním. Nebo v případě nedůvěry vyhledat dalšího lékaře ke konzultaci, případně lékaře změnit.

To, co vidím u Karlose na mne působí jako bojkotování léčby, nikoliv jako spolupráce...

On se neptá na svůj stav, on se ptá, proč se nevyndávají šrouby. Myslíte, že by normální odpovědí se mohl poškodit, třeba, že by si je vyndával doma.

Taky se obecně ptal na vyndávání šroubů a vy nezapomenete podoknout, že přes internet se nedá vyšetřit, jako kdyby to po vás někdo chtěl. Ano lékaři se má důvěřovat, ale když několik lékařů různých oborů stanoví různou diagnozu, nakonec všichni špatnou, a rok pro bolest nemůžete chodit, tak keci musíte k doktorovi mě docela vytáčí.

hodnocení

0x

@karlosdos - Kdyby mě dobře dávkovali ty injekce na ředění ,když jsem měl sádru ,nemusel jsem mít trombozu.
Ano - a taky "Dnes na nic nejsou peníze a na nikoho nemá nikdo čas.Buď se sám zahojiš,,nebo budeš mrzák... ,nevím kdo mě operoval... čekání v ambulancích,no utrpení,až hrůza.To bych se mohl rozepisovat,jak lékaři berou ty co platí..." a tak dál, jedna stížnost za druhou, všechno špatně - ale "nechci s každým problémem jezdit do nemocnice" - natož se nedejbože zeptat lékařů.

@72mona3 - Už tušíte, proč "se mi nechce"? ;)

72mona3*

@jedubabicka - ne, netuším. Vždy posuzuji dotaz samostatně a tak, jak byl položen, na něj odpovídám.

Nemám zapotřebí kritizovat tazatele, nebo se o nich vyjadřovat s despektem, pokud mi jejich styl nebo osobnost nesedí. Pokud se někdo neumí pořádně vyjádřit, pokud si u lékaře neumí "dupnout" (s ohledem na svůj kotník :)) a vymámit z nich podstatné informace, nemusím ho hned shazovat (nebo naznačovat, že mi nestojí za odpověď, že?). Prostě ho budu ignorovat.

Nevím jak vy, ale většina lidí se snaží shánět informace o problému, který ho trápí. Karlos je teď zaměstnán svou nohou. Využil této poradny. A? Hrr na něj, na hypochondra.

karlose jsem informovala o možné souvislosti s věkem a narkózou - psát o rozdílech mezi postupy léčby fraktury kotníku dnes a před třiceti lety skutečně přesahuje hranice moje i poradny ;)

72mona3*
Ale ovšem, vždyť jsem se zmínila, že vy jste aspoň něco napsala (nakousla). O tom zbytku bychom se mohly dohadovat do aleluja. *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]