Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si lidi historicky stříhali nehty

Od: johny4 odpovědí: 9 změna:

Ahoj,

nenarazil jste někdo v hodinách dějepisu nebo na nějakej výzkum, jak si lidi zkracovali nehty když neexistovaly nůžky?

Samozřejmě mě napadá obrušování o kámen, nebo loupání nehtů jinými nehty.

Ale sakra vrtá mi tohle hlavou. Dyť by jim překážely v práci.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Měli zuby a okusovali si je. Jak prosté, pane Watson...;)

I u nohou? Tak to byli dobří gymnasté...:-D

72mona3*

dvd99 - že by navzájem? Já tobě, ty mně? *smich2*

No a proč vlastně ne? *frajer*

sebod*

ano. i u nohou, proč ne?

72mona3*
hodnocení

1x

Obrušovali? Viz: ona.idnes.cz/... M.

still10k*
hodnocení

1x

Teoreticky se daly v prehistorii nehty urazit i pazourkem. Dříve určitě tak na hygienu nedbali, klidně s ním mohli k obědu nakrájet opičku a večer si s ním urazit drápky. Tipnu si, že první pokusy díky ne zcela vyvinuté svalové motorice vedly spíše k amputaci, ale to se historicky nedá prokázat. Nebo mohli mít dva pazourky, jeden na opičku a druhý na drápky *zmateny*
*smich*

pb®
hodnocení

1x

Hádám, že si je zkracovat nemuseli, protože se nehty tak nějak obrousili při práci a pohybu v divočině. Když to srovnáme se zvířaty, tak pokud žijí ve svém přirozeném prostředí, taky není třeba jim zkracovat drápy, kopyta, paznehty. To až když jsou v zajetí, tak jim tyhle struktury přerůstají a je třeba zásah člověka.

jofa*

To nemusíte hádat. Je to podle mne nejpřirozenější cesta k "údržbě", dříve zřejmě drápů.

hodnocení

0x

Okusování nehtů - není problém. A pokud si nedosáhnete až na nohy, váš partner vám jistě rád pomůže. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]