Nejste přihlášen/a.
Proč tomu říkáte "šizení"? Na každém výrobku je uvedena hmotnost nebo obsah, cena povinně na regálu - tudíž je jen na zákazníkovi, zda se mu zdá poměr adekvátní.
Něco jiného by bylo, kdyby např. v lahvi s deklarovaným obsahem 1 litr bylo o deci méně a totéž s váhou - pak je to na stížnost a požadování nápravy - ale z toho, že si někdo nepřečte etiketu skutečně nelze vinit výrobce.
@dvd99 - Většina lidí to neví
Ne. "Většina lidí" se - opakuji - prostě na tu nálepku nekoukne.
Vy pokaždé koukáte na obal a čtete ho? I u výrobku, který znáte a kupujete už desetiletí? Pokaždé zkoumáte množství a složení? Jistě že ne. A o to právě jde. Z ničeho nic se změní a změnší obal, ovšem cena zůstane stejná. Zákazník si ani nevšimne, že kupuje menší balení. Prostě sáhnu pro čokoládu, třeba tu Studenstskou pečeť, kterou kupuju už čtvrt století a pak jednoho dne zjistím, že nemá poctivých 200g ale jen 180g. U balíčku cukru nebo mouky taky nesledujete kolik jí tam je, automaticky předpokládáte, že kupujete kilo. Kdybyste jednou koupila balíček, upekla, ono se nepovedlo a vy zjistila, že to nebylo kilo ale jen 800g, asi byste pěkně nadávala a ne si sypala popel na hlavu a říkala, jak jste ptomá, že nečtete obaly.
Já mám třeba mikroskopický zrak, přečtu jakkoliv malá písmenka. Ale jsou lidi, co to nepřečtou ani s brýlemi a jsou lidi, co neumí ani trojčlenku a prostě si cenu nepřepočítají, že by uměli převádět jednotky, na to ani nemyslet. A na regálech není vždy u všeho uvedena cena za kg nebo za l. Jednou je tam cena za 1kg, vedle cena za 100g, v Lidlu uváděná cena u masa za 800/400g velkým písmem, pak někde dole malým za 1000/500g. Kdo je zvyklý na 1kg balení a nechodí často do stejného obchodu, snadno se splete.
To musela být nějaká chyba. Kaufland má už dlouho tato dvě různá balení a cenu si člověk musí hlídat, protože někdy vyjde to menší fakt draho. Možná už najeli na nové ceny, v Albertu také podražili.
Tohle jsou dvě různá balení, malé a veké a cena jistě není stejná. Šizení zákazníků se dělá tak, že si toho téměž nevšimnete. Studentská pečeť už nemá 200g ale jen 180g, přitom cena je jednou taková, než před lety. Jar už není 1l ale 750ml, maso není 0,5kg ale 400g, prostě se ubere jen kousek, kterého si zákazník uvyklý na určité balení ani nevšimne, případně se změní obal, ale cena zůstane stejná, takže máte pocit, že vás nešidí. Já jsem takhle před lety přestala používat právě Jar, protože mě chování výrobce naštvalo. Mám od něj ještě půllitrovou láhev ve starém tvaru, kam si přelívám levnější prostředek na mytí nádobí z Kauflandu nebo Lidlu. Ušetřím a nemám pocit, že by to mylo hůř. Navíc se mi nemotá na lince velká litrová láhev a taky na manipulaci je menší láhev příjemnější.
Toto se děje už několik let, např. půlka chleba(krájený) má už jen 450gr. a cena stejná, nebo o korunu vyšší, jar a pár dalších výrobků je psáno výše, ale největší úbytek je u božkovských lihovin. Vždy když vyleze nová reklama v TV na jejich produkty, tak se stačí podívat, co zase ošili o procenta? Že fernet nemá už pár let 30%, ale jen 27%, nebo rum 40%, ale jen 37,5% (35%) a bílý dokonce jen 30%. Většina lidí to neví, ale cena zůstává stejná, nebo se nepatrně zvedne. Hlavně když mají svůj přiblblý slogan: Chlapi nevyměknem! Tady je odkaz z roku 2016, kde se o tom už psalo: zpravy.aktualne.cz/...
Snad to bylo v Kaufu, tak prodávali Selské máslo(200gr.) za 24,90Kč, co se tam dělo, bylo neskutečné! Podíval jsem se na obal a hodil ten kus nazpět se slovy, že jsou pěkní zloději. Lidi mi spílali, tak ať to nekupuji!Stále říkám, že lidská blbost, je NEKONEČNÁ!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.