Dobrý den, alkohol zlepšuje prokrvování tělesných orgánů (tedy i mozku) a pokud by demence byla způsobena např. nedostatečným prokrvováním mozku, tak by to "štymovalo". Případně je to zpráva z kategorie odborné lékařské pindy . Zdravím!
Seděla jsem v chorvatské taverně a do zdi byl tesany nápis, že víno rozveseluje lidská srdce. Nejsem zastáncem chlastani, ale sklenička dvě vína mohou podle mě prospívat, minimálně napomuzou psychické pohodě. Často sedavame na zahradě se sedmičkou vína, jen tak povídáme do noci... Žádná televize, seriály, počítač... Pohoda
No je fakt, ze muj otec krome tvrdeho alkoholu pil vino a pivo pravidelne a dozil se 95 let v pohode,nikdy nemel vysoky tlak a leky zádne nebral, matka byla abstinentka a dozila s praškama na ruzne potize uz v 70 letech. Docela bych veril, ze alkohol v rozumných davkách je zdravi prospešný, ale jako lek na demenci to prekvapuje
jofa*
V tom to rozhodně nebude. Moji matce bude 97 a v životě nevypila víc jak dvoudecku někde na svatbě Otec se dožil 75 a rád si dal pivko a někdy něco tvrdého. jeho umrtí ale s alkoholem nijak nesouviselo. Naopak několik známých mladých už není na tomto světě v důsledlu neustálého pití. Naposled 50 letý soused chlastem všechny možné orgány v těle zlikvidoval. Pil prý z prevence proti chorobám.
To máte jako například s mrkví - když jí byl přebytek, všude hučela osvěta, jak je mrkvička zdravá a co všechno zlepšuje - a když se neurodila (nebo se výhodně prodala jinam), určitě v ní vědci našli škodlivé "cosi" a hned se o tom psalo.
Nakonec kdo ví, odkud ta vaše zpráva pochází, jak je ne/ověřená, za jakým účelem byl případný výzkum prováděn atd.
Neřekla bych, že je škodlivá, ale mám několik známých, kteří za celý život nevzali do úst kapku alkoholu a jsou dost nemocní. Ono bude asi trochu psychikou, aspoň lpodle své jedné kámošky, ta odmítá jakýkoliv alkohol, nejí maso a má pořád spoustu zdravotních, ale bohuzel i psychických problémů. A to právě proto, že vidí i ve skleničce vína nebo piva zlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.