Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uhodujeme se k smrti

Od: pohanka* odpovědí: 26 změna:

Zdravím vespolek.

Protože vím, že se tady mnoho rádců zajímá o zdraví, a též se tady o zdraví mnoho diskutuje, dovolím si vložit odkaz /již to umím *ua*přišla jsem na to!/ kde je podle mne móóc hodně pravdy.

Tento článek je moje krevní skupina a v 99 % se s ním ztotožňuji. Jsme vlečeni stylem života, stylem našich rodičů a předáváme to i dál, na svoje děti. Bylo nám vtloukáno něco, co bylo vzdáleno od normálního soužití s přírodou.

Hlavně ta pasáž o medikamentech je poučná. Prostě, někdy ta intelignence neslouží ku prospěchu.

Jako opice /nejvyšší stupeň inteligence a nic již nad námi/ by nám bylo asi hej.

neovlivni.cz/...

doplněno 05.08.18 16:37:

Článek je delší, udělejte si na něj čas někdy, až nebudete pospíchat.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

4x

Mnoho slov skoro pro nic. Uznávám, nedočetl jsem to, ale jak říkám, jsou to jen tvrzení toho člověka, nepodepřená ničím jiný, než jím. A tvrzení hned v začátku, jestli je milion diabetiků, tak určitě 100 000 jich nemá bércový vřed. Jako pravidelný návštěvník diabetologické poradny, bych o tom mohl něco vědět. Naopak má bércový vřed spousta lidí, kteří diabetes nemají. Už kvůli tomuhle faktu říkám: "Berte článek s rezervou."

pohanka*
hodnocení

Nikdy není všechno stoprocentní. I my jsme rozdílní ve svých názorech.

Člověk to musí vycítit, jestli jej rozhovor oslovil, nebo ne.

A třeba jenom určité pasáže.

iz*
hodnocení

4x

@Nikdo: »Mnoho slov téměř pro nic« → dočetla jsem a souhlasím. Podobných »objevitelských« článků už jsem pár četla, tento je stejná šablona. Přijít s něčím »překvapivým«, ničím to nepodložit, plivnout na oficiální medicínu a farmakologii, nepřinést nic nového, žádný návrh řešení, jen se po něčem "svézt"...

pohanka*
hodnocení

Pán je vystudovaný farmaceut na Farmaceutické Fakultě UK v Hradci Králové. Myslím, že nějaký přehled a srovnání bude tedy mít, samozřejmě s ním každý nemusí souhlasit.

Někoho ale jistě osloví.

Alternativní medicína není v tomto státě podporovaná /bylinkářství, čínské léčitelství apod./, ale co když opravdu má výsledky a někomu pomůže?

iz*

@Pohanka,

je mi líto, ale pokud svá »šokující« tvrzení není schopen podložit (proto jsem psala o "stejné šabloně") žádnými argumenty ani studiemi, není pro mě důvěryhodný.

pb®
hodnocení

2x
Tak hned na začátku a taková nesrovnalost. Motá se páté přes deváté. Diabetická noha není bércový vřed. Má cenu číst dál?
pohanka*
hodnocení

Pb, řekl to dobře, vždyť je napůl vystudovaný lékař. Kolikrát jdeme do lékárny a samotní lékárníci pomohou mnohdy víc než lékaři.

Bércový vřed - jsou dva druhy - tepenné + žilní a arteriální. nemoci.vitalion.cz/... podrobnější popis. Bércový vřed není jenom na bérci.

novinky.cz/...

Nevěděla jsem to, ale bylo mi divné, že by řekl něco, čím by se mohl tak znemožnit. Tak jsem něco načetla. Nebo stačí i na googlu na obrázcích a vybrat, co člověka zajímá, povšechné informace.

Zanedbaná diabetická noha je v posledním stádiu /před uříznutím/ právě zasažena zanedbaným, otevřeným vředem.

eulalie*

No já bych jen si dovolila napsat, že vystudovaný farmaceut není "poloviční doktor". Je to stále farmaceut, který se orientuje v lécích... Ty nemůže dokonce ani předepisovat.

pohanka*
hodnocení

Eulalie, tak ty recepty já vím, víte jak to myslím. Neví tolik o nemocech, ale v léčivých přípravcích musí být špička. A pokud lékař předepíše něco špatně, musí být ostražitý a volat mu třeba i nazpět, což se mi stalo. /Interakce/

--------------------------------------------------------

Přijde pacient, nechce se mu do čekárny k lékaři, není mu dobře.

Přesto lékárníkovi vylíčí své obtíže a ten mu podle svých nejlepších schopností doporučí, že má dojít za lékařem, nebo mu nabídne bylinky, koupel, prášky, nebo třeba v době chřipek, nachlazení a bolestí v krku nějaký ten Septolex, šumivé tablety na snížení teploty a podobně. Takže musí také vyhodnotit s čím se pacient potýká, jestli mu nabízený přípravek neublíží, ale pomůže.

On na toho člověka, co vejde, koukne a měl by poznat, jestli je v posledním tažení, nebo mu něco prodá. A mnohdy ani toho pacienta nevidí...víte, naší babičce se udělala ...a popis problému.

Jinak byste nikdy od něj nic nedostala i na malé obtíže. Takže nějaké znalosti nemocí má.

Stála jsem v lékárně za jednou paní a byla u pultu 20 minut, jak popisovala obtíže a stále si něco vymýšlela a lékarnice musela stále měnit nabízené přípravky. Paní tam nechala nechal okolo 1200 Kč.

hodnocení

0x

Pohanko, DĚKUJI za ten článek, je to skutečná perla. Přečíst nestačí, je potřeba se tím i řídit. Je to neskutečné, všechno mi do sebe zapadlo. Už dlouho jsem nečetla nic tak výjimečného.

pohanka*
hodnocení

Rádo se stalo, také jsem si početla a plno věcí si vyjasnila.

72mona3*
hodnocení

0x
Průšvih spíš je, že spousta lidí tohle ví (i jen podvědomě). A co se systémem, který je tak nastaven udělá jednotlivec? Je to na palici :(
pohanka*
hodnocení

Já jsem asi takový příklad. Se třeba léčím s vysokým tlakem, ale prášky nechci brát, i když je nyní beru pravidelně. Ale kdyby mě někdo nalil čistého vína - letos shodíte 8 kg a příští rok 6 kg, jinak zaplatíte celou částku za léky, tak bych se asi zamyslela a musela pro to něco udělat.

Vlastně mám celý život nadváhu a tím pádem možná vysoký tlak, který by se zhubnutám tím pádem snížil, alespoň o kousek.

Zřejmě se podívám, co vlastně jedí a jak žijí století v Okinawě. Mají jídelníček okolo 1800 kcal, ale tím, že je ostrov obklopen mořem, tak mají dostatek ryb a vodních živočichů a tím bohatší výběr.

hodnocení

0x

Četla jsem ze začátku velice pečlivě a pak už jen na přeskáčku. Takových a podobných článků jsem četla hodně, na doporučení revmatiků a psoriatiků. Všechny mají společné to, že říkají co ne. Ale nikdo neříká, co ano. Toho co ne, je spousta, téměř všechno. Ale nikdo neříká, co bychom měli jíst, co je zdravé. *** Vzpomínáte si, několikrát jsem se o to pokoušela, najít východisko. Jednou jsem založila otázku, zda se shodneme na třech surovnách a třech jídlech. A neshodli jsme se ani na třech surovinách. Vždycky někdo našel důvod, proč ne, proč je to škodlivé. A to ani nikdo neviděl videa, jak se pěstuje zelenina, která za celou dobu růstu neviděla zeminu, vítr a slunce v prostoru. *** Dobrá, vezmu všechna doporučení a důvody, ale hlavně, řekněte někdo, co ano! Nejen co ne!

Babko, já si náhodou vzpomínám na Tvou otázku. Přesně si všechny odpovědi nepamatuji, to je jasné, ale mám pocit, že tam nějaké dobré odpovědi byly. Jenomže Ty máš ráda sladké. Třeba koláče. Bílému pečivu dáváš přednost a nechceš se s ničím moc patlat. Nevím jak bych ti to napsala, aby ses neurazila. Jednou jsem s Tebou na toto téma trochu debatovala, proto si to pamatuji. Ptáš se teda co ano, tak já ti to řeknu. Chleba jím zásadně jenom ten, který si upeču doma. Dávám do něj semínka a míchám si směsi sama.Mám ho moc ráda, ale nesním než dva plátky za den. Ráno k snídani. namažu máslem, žádným margarinem a dám si na něj domácí marmeládu. Plátky vždycky opeču v tom přístroji na chleba. Dále můžeš všechnu možnou zeleninu na různé způsoby, polévky, kuřecí i vepřové maso, ale ne pečené, spíše jako minutky. Ale i to pečené si můžeš dát, ale ne pravidelně. Prostě občas. Když si ale uděláš třeba pečenou krkovičku, nebo masité ocásky s kmínem a pěkně vypečené, které já miluji, tak jedinou přílohu mám třeba špenát, nebo zelené uvařené fazolky, nebo v tomto období rajčatový, nebo okurkový salát. Ne brambory, ne rýži, ne knedlíky. Ty vůbec ne. Když brambory, nebo rýži, tak k tomu spíše tu minutku. A těch brambor nebo rýže málo. Sladké mám ráda také, jako Ty, ale prostě mi stačí jednou za dlouhý čas. není to u mne pravidlem. Můžeš jíst třeba dušenou pohanku, ta je tak dobrá, že já k třeba už vůbec nic nepotřebuji. Dávám podklad česnek a pak si udělám z domácí majonézy a jogurtu a pepře takový lehký přeliv a to je fakt dobrota. no a vejce jíst můžeš. ono toho je co můžeš, ale teď jde o to, jestli ti to bude chutnat. Mně to teda chutná a nemám se zdravím žádný problém. A nadváhu neznám. Stále se držím, i když už mi hormony nepracují. Ale jím 3x za den. neuždibuji z ničeho během dne, nejím žádné svačinky, nebo "mezijídla", protože si o to mé tělo ani neřekne. prostě si na jídlo vzpomenu 3x za den. Ráno, v poledne a večer. A to jím opravdu kolem osmé hodiny a pak rovnou do postele, lepší se mi usíná. kdybych měla prázdný žaludek, neusnu. ;) Ale večer jím lehká jídla, zeleninu, nebo třeba volské oko a k tomu rajské, kousek dobrého sýra a zase tu zeleninu, nebo v zimě polévku. Nikdy na noc nejím pečivo a jiné přílohy. Nikdy.

pohanka*
hodnocení

Teda suzymon, to je přímo ukázkové stravování.

Také jsem kdysi dávno četla, že se nemá jíst pečené maso s brambory.

Nevím proč, nějak to nevysvětlovali, ale myslím, že pečené maso je těžké na trávení a když se přidají brambory /rýže, tak žaludeční šťávy nevědí, které mají dříve nastoupit. Tady to je asi trošku vysvětlené - zdrava-vyziva.doktorka.cz/... Jo, jo, ten cukr a mouka, to je zákeřná kombinace.

Jinak se ohražuji proti podušené pohance, to by se mě moc nelíbilo.:(*ee*

elane

pohanko, chvíli mi trvalo, než mi došlo, proč se tak ohrazujete proti podušené pohance. *haha*

Mám holt asi delší vedení. Taky by se mi nelíbilo, kdyby mě chtěli dusit. *smich*

elane

@babkazov : Taky si vzpomínám na Vaši otázku na tři surovny a/nebo tři zdravá jídla. Odpovědí bylo dost, každý měl jinou zkušenost. Diskusi by asi šlo dohledat, protože nic jiného Vám tady nikdo asi neporadí, každý už radil, jak nejlépe uměl. Otázka je, jak se daný způsob stravování (který jednotliví rádci radili) osvědčí v dlouhodobém horizontu.

Já bych jako jednu z důležitých zásad viděla: Nezatěžovat tělo zpracováním více druhů potravin na jednou. Když budu jíst maso, tak jenom se zeleninou (bez knedlíků či jiných sacharidů), když sladkost, tak radši zmrzlinu než dort (cukr, tuk + mouka), atd. Čím víc surovin musí tělo zpracovat, tím mu to jde hůř, nedělá mu to dobře a většinou tu "směs" ani nezvládne zpracovat, takže ten nezpracovaný "koktejl" někam v těle uloží. Když ty "koktejly tělo takhle ukládá delší dobu, časem se nakonec někde v těle objeví problém. A nikdo neví proč. Doktor Vám začne cpát léky, ale příčinu nenajde a proto nevyléčí. :(

Takže nejlepší je zkusit něco jako je tzv. dělená strava (Lenky Kořínkové), alespoň pro jednotlivá jídla, když už ne pro celý den (i když to je asi fakt nejlepší).

Přeju hodně zdraví a radosti z dobrého jídla. *jasne*

Děvčata, děkuji vám za rady. Jen jste si nevšimly, že já se neptám na rady, ale diskutuji. Má diskuze není o receptáři, ale je to o tom, co je pro někoho dnes zdravé. Co bylo včera ráno, v jiném článku večer někdo rozcupoval a dnes ráno to nějaký jiný odborník naprosto všechno znemožnil. Na všem kdokoliv kdykoliv najde jed a najde logické vysvětlení, proč je to fuj! Jen jsme si zapomněli všimnout, kdo je pod tím, tak důležitým, článkem podepsaný a kdo ho financuje, případně, kdo si k tomu článku přilípnul obchod se svým léčivým zbožím. *mir*Každý vychází ze svých zkušeností s tím, co jeho tělo přijímá a tráví rádo a bez problémů. Také nevidí, že nemá možnost vypěstovat. Musí vycházet z toho, co mají v sámošce. Co někdo vypěstoval ve velkovýrobně.

Navíc, nějak se rozmohlo odsuzování něčeho, co pokládáme za konspiraci a komplot lékařů proti zdravým lidem. Tělo bylo zkonstruováno na cca 50 let. Jak je tedy možné, že s tolika jedy žijeme i nadále? Každý máme nějaké chutě, nějaké návyky a také, nějaké DNA. :-D Všimly jste si, jak při každém píchnutí a každé špatné náladě posíláme tazatele k lékaři a psychiatrovi? Divné, že?!

Babko, já reagovala na tvou poslední větu : " Dobrá, vezmu všechna doporučení a důvody, ale hlavně, řekněte někdo, co ano! Nejen co ne!". Tohle jsi ve svém příspěvku napsala a já jsem to pochopila jako otázku a chtěla ti vyhovět. ;)

Suzy, však jo. Ale že vezmu, neznamená, že použiju. Asi se špatně vyjadřuji, omlouvám se. Ale je to jen těžkopádná snaha o diskuzi. Viděla jsi třeba tohle: stream.cz/... a tak se dá dohledat salát a vlastně naprosto každá zelenina. Na každou surovinu se najde někdo, kdo zařve FUUUJ!

Babko, tak jsem tě špatně pochopila. Já myslela, že hledáš jídla, která jsou zdravá. Rajčata mezi ně patří. Já je teda v zimě vůbec nejím. Nekupuji je, vypěstuji si je sama a udělám si vlastní kečupy, šťávu, kterou v zimě piji a zavařuji ve vlastní šťávě, jen s trochou soli na polévky, nebo omáčky. A na čerstvá si zase raději počkám na svou úrodu. To samé dělám s mrkví, petrželí paprikou a zelenými fazolkami. takže to základní mám stále vlastní a doma. Já si myslela, že máš také zahrádku. Ale spletla jsem si tě s "liduš". No tak to máš blbé. Chápu, že lidé, kteří nemají dneska kousek té své půdy, jsou na tom docela špatně, protože jsou odkázáni na supermarkety. To dříve nebylo, dnes je to jedna hrůza.

U většiny autoimuntích onemocnění je doporučováno vyvarovat se rajčatům, paprikám a bramborám. A to je to, o čem mluvím. Nikdo nemá na 100% pravdu. Vždycky se najde jiný, kdo oponuje. *zmateny* Maso upravované pečením není fajn? Grilováním také ne, smažením už vůbec? To jsem zvědavá, kdo najde na vařeném mase jed. *zed*

Babko, já jsem zdravá. Nevím co to je autoimunitní onemocnění a proto takové články nečtu. A to jím rajčata, papriky, brambory a další potraviny, které jsem popsala, celý život. Je mi 70 let a nemám zdravotní problémy. Chřipku jsem neměla dobrých 40 let. Jiné nemoci ani neznám. Cukrovku nemám, ani cholesterol. Jedinou operaci, kterou jsem podstoupila je slepé střevo, když mi bylo asi 12 let.Tak nevím, ale myslím si, že můj imunitní systém je docela silný, i když konzumuji celý život tak závadné potraviny. A jím maso připravované na všechny způsoby. Řízky mám ráda, ale nejím je třikrát do týdne. prostě to nemá cenu. Každý svého zdraví strůjce. Ty miluješ koláče s drobenkou, já je mám také ráda, ale upeču si ho tak dvakrát do roka. Ale chleba si peču každý týden ;)

Suzy, uvědomuješ si, že říkáme totéž, jen z jiného důvodu? Víš proč mám autoimunitní onemocnění? Protože je mají členové rodiny z tátovy strany. Víš proč jsem prodělala rakovinu? Protože ji měla babička a maminka. Tvrdfím to tak jistě, protože genetici měli mou krev a řekli mi to o obou nemocech. A to autoimunitní onemocnění mám nějakých víc jak 40 let, to byla doba, kdy se o škodlivosti potravin nevědělo vůbec nic, nebyl chemický průmysl a vlasně všechno bylo bio. :-D Jasně že ráda peču, protože mé buchty mají rády i mé děti, jejich partneři, mí vnukové a jejich partneři a také má pravnoučata. Všichni bydlí blízko a vidíváme se velice často. A je to fajne a pjekne.:-D V Ostravě prší a třeba prší i na tvou zahradu. Nebudeš muset zalévat. Krásný víkend z Ostravy *pusa*

Suzy, krásný svátek a přání všeho nejlepšího

Uhodujeme se k smrti

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]