Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se naučit německy?

Od: dojclander odpovědí: 22 změna:
Zdravím,ve škole jsem měl anglický jazyk bohužel,nyní bych chtěl nastoupit do německa, kamarádka nic neuměla údajně a po měsíci v práci si píše s němci a už i mluví, myslíte že se to dá? Tvrdí mi že prý jsou milí a němci hodně poradí, navíc prý vše odposlouchala a když s nimy děláte tak prý to pochytite... myslíte že je to pravda?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pravda to není. Buďte v klidu. Po měsíci budete stále koukat jako pulec a rozumět nebudete ničemu. Maximálně základním slovům jako je děkuji dobrý den a tak podobně. Že umí dokonce psát německy po měsíci, jenom z toho, že odposlouchává, je holá fantazie. Mám to za sebou ve francouštině. Ano, dá naučit cizí jazyk poměrně rychle, v případě, že v té zemi žijete a nemáte prostě žádnou jinou možnost komunikace. Ale určitě ne za měsíc. Já to dala do půl roku. Za půl roku jsem se v pohodě domluvila. Daleko dříve a víc jsem ale rozuměla, než jsem sama dokázala vyjádřit. Také hodně záleží na tom, jakou máte slovní zásobu v mateřském jazyce, čím bohatší, tím lépe se učíte i cizí jazyk a chápete jeho nuance.

dojclander
hodnocení

Právě že posílá i chaty jak si píše s mistrem a tak,hodně se baví noo nevím jak to udělala

Možná si s mistrem posílají navzájem fotky,tam řeči netřeba:-D

dojclander
03.08.18 22:29
hodnocení

Ne

iz*
hodnocení

2x

Měsíc je moc málo a chat je něco jiného než korespondence.

hodnocení

2x

Záleží na tobě. To že to umí kamarádka neznamená že to dáš ty. Záleží na tom jakou máš paměť na slovíčka a talent. Schopní lidi jako já se dokáží domluvit třeba i anglicky nebo pantomimou, neschopní se nenaučí ani kdyby tam byly rok.

mathew
hodnocení

0x

Jestli nic neumíte tak nevím nevím, no pokud máte talent tak jo, ale to už by jste něco uměl... Za měsíc jim možná budete rozumnět, ale s vaší odpovědí to bude o dost horší :)

dojclander
hodnocení

Tak ověřit se to nedá no ale tvrdi to a ty chaty vypadaji dost přesvědčivě
iz*

Už jsem "pár" německých chatů viděla → s němčinou to moc společného nemá. Připomíná to spíše mluvu dnešní mládeže z Facebooku, SMSek apod.

Písemný projev za měsíc? (((-:

dojclander
hodnocení

Tak baví se nakonec o kravinách, že musí rychle do práce, že ji stavěli policajti jsou to prostě věty třeba o 6ti slovech ale třeba 4 pod sebou
jezevec*

Ivzez ale on nebude psát v němčině úvahy o ekonomickém růstu Pobřeží slonoviny. On potřebuje umět svolat kámoše na pivo, zeptat se na cestu, říct šéfovi, že chce dneska odpoledne volno a pozvat kozatou Gertrudu na Apfelschorle. Za měsíc to nedá, za tři ano...

dojclander
hodnocení

Ano takže já za 3, ona za měsíc díky tomu ze ma napoaloucháno a ještě bonus že s nima dělá?

pohanka*
hodnocení

0x

Také souhlasím, že naučit se německy i s psaným projevem nelze.

I v tomto jazyce se plno slov jinak vyslovuje a jinak píše.

Ani slovní zásoba se nelze za takovou dobu naučit, natož gramatiku-mluvnici. Skladba vět je v tomto jazyce zcela jiná, než naše.

Vysvětlení je prosté.

Kamarádka Vám neříká pravdu.

Kamarádka již měla základy NJ třeba na základní škole.

V její rodině se mluvilo německy.

Kamarádka umí pouze základní fráze a jednoduché věty, které stále točí dokola, protože ani v práci nic víc nepotřebuje. Rozumí pouze jednoduchým příkazům.

Kamarádka je zázrak na učení se cizího jazyka- cizích jazyků. A nikdo to v ní dosud neobjevil. Pokud by jí to takhle šlo s každou cizí řečí, tak je jí škoda a měla by se začít učit další jazyky s tím, že by se z ní stal světově známá celebrita a polyglot. Firmy by se o ni praly.

Anebo každý máme laťku znalosti a kvality někde jinde. Ono je rozdíl umět a umět.

dojclander
hodnocení

Tak tvrdí mi že němčinu měla rok,ale svacila tam a testy za ni psal kolega(bohužel ho znám a je to hrozná vlezdoprdelka) a ona je hezká, sama mi psala že prý když nastupovala tak rozuměla gutten tag, a stala tam jak tatar, prý kolikrát taky přijde němec a něco na ní mluví, tak mu řekne že nerozumí a němec odejde ale asi to bude bod 4 a to že točí jednoduché věci jako ta konverzace působí jednoduše ale nedochází mi kde ty slova bere, to je jako kdybych tu mluvil norsky a vy jste mi jednoduchou větou odepsala

hodnocení

0x

@dojclander - tvrdí mi že němčinu měla rok

I kdyby tam jen seděla, koukala a svačila, tak má přinejmenším naposloucháno a něco jí v mozku uvízlo. Často se pak člověk nestačí divit, co všechno se mu vybaví (vlastní zkušenost - nejen německá).

dojclander
hodnocení

Přesně také si to myslím,jen ona si myslí že nic neumí

hodnocení

0x

Nevěřte jí, ať vám řekne, jak se to učila, je to nesmysl. Já se učila němčinu ve škole, pak jsem pracovala dva měsíce v Rakousku a rozhodně jsem plynně nemluvila a rozhodně nepsalal bez chyb.

dojclander
hodnocení

Tak já koukám a podle mě fakt neuměla, ale vede si sešit, do toho v práci na ni mluví, doma si píše s němci a ještě sleduje filmy v němčině s titulky, ty filmy vypadají jako dobrý nápad celkem co myslíte?

Já si myslím, že je zbytečné debatovat o tom, jakým způsobem se to učí Vaše kamarádka. Pokud se Vám její metoda zamlouvá a máte tu možnost, tak si to vyzkoušejte a uvidíte. Sledování filmů je samozřejmě také dobré, ale pokud chcete také psát, tak to stačit nebude. Nejlepší by bylo, kdybyste už do učení pustil a udělal vlastní zkušenost.

dojclander
Dobře dám se do toho, jen chci nejlepší metodu

hodnocení

0x

@dojclander - jen chci nejlepší metodu

Každému vyhovuje něco jiného - zkušenosti z učení se jazyku už máte, tak víte (nebo byste vědět měl), jaký způsob byl pro vás lepší či horší a z toho vyjděte.

dojclander
Tak metodu mám jedinou a to školskou, testy,drceni a známkování sem tam poslech Cd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]