Nejste přihlášen/a.
Pravda to není. Buďte v klidu. Po měsíci budete stále koukat jako pulec a rozumět nebudete ničemu. Maximálně základním slovům jako je děkuji dobrý den a tak podobně. Že umí dokonce psát německy po měsíci, jenom z toho, že odposlouchává, je holá fantazie. Mám to za sebou ve francouštině. Ano, dá naučit cizí jazyk poměrně rychle, v případě, že v té zemi žijete a nemáte prostě žádnou jinou možnost komunikace. Ale určitě ne za měsíc. Já to dala do půl roku. Za půl roku jsem se v pohodě domluvila. Daleko dříve a víc jsem ale rozuměla, než jsem sama dokázala vyjádřit. Také hodně záleží na tom, jakou máte slovní zásobu v mateřském jazyce, čím bohatší, tím lépe se učíte i cizí jazyk a chápete jeho nuance.
Už jsem "pár" německých chatů viděla → s němčinou to moc společného nemá. Připomíná to spíše mluvu dnešní mládeže z Facebooku, SMSek apod.
Písemný projev za měsíc? (((-:
Ivzez ale on nebude psát v němčině úvahy o ekonomickém růstu Pobřeží slonoviny. On potřebuje umět svolat kámoše na pivo, zeptat se na cestu, říct šéfovi, že chce dneska odpoledne volno a pozvat kozatou Gertrudu na Apfelschorle. Za měsíc to nedá, za tři ano...
Také souhlasím, že naučit se německy i s psaným projevem nelze.
I v tomto jazyce se plno slov jinak vyslovuje a jinak píše.
Ani slovní zásoba se nelze za takovou dobu naučit, natož gramatiku-mluvnici. Skladba vět je v tomto jazyce zcela jiná, než naše.
Vysvětlení je prosté.
Kamarádka Vám neříká pravdu.
Kamarádka již měla základy NJ třeba na základní škole.
V její rodině se mluvilo německy.
Kamarádka umí pouze základní fráze a jednoduché věty, které stále točí dokola, protože ani v práci nic víc nepotřebuje. Rozumí pouze jednoduchým příkazům.
Kamarádka je zázrak na učení se cizího jazyka- cizích jazyků. A nikdo to v ní dosud neobjevil. Pokud by jí to takhle šlo s každou cizí řečí, tak je jí škoda a měla by se začít učit další jazyky s tím, že by se z ní stal světově známá celebrita a polyglot. Firmy by se o ni praly.
Anebo každý máme laťku znalosti a kvality někde jinde. Ono je rozdíl umět a umět.
@dojclander - tvrdí mi že němčinu měla rok
I kdyby tam jen seděla, koukala a svačila, tak má přinejmenším naposloucháno a něco jí v mozku uvízlo. Často se pak člověk nestačí divit, co všechno se mu vybaví (vlastní zkušenost - nejen německá).
Já si myslím, že je zbytečné debatovat o tom, jakým způsobem se to učí Vaše kamarádka. Pokud se Vám její metoda zamlouvá a máte tu možnost, tak si to vyzkoušejte a uvidíte. Sledování filmů je samozřejmě také dobré, ale pokud chcete také psát, tak to stačit nebude. Nejlepší by bylo, kdybyste už do učení pustil a udělal vlastní zkušenost.
@dojclander - jen chci nejlepší metodu
Každému vyhovuje něco jiného - zkušenosti z učení se jazyku už máte, tak víte (nebo byste vědět měl), jaký způsob byl pro vás lepší či horší a z toho vyjděte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.