Nejste přihlášen/a.
Dnes jel vlakem, tak jako každý den z práce přes Kralupy nad Vltavou. Vystoupil jsem z rychlíku a neboť jsme měl čas na přestup, tak jsem stál na peróně a koukal tak nějak na vlaky.
V tom vidím kus dál mladou holku s kočárem, kde bylo dítě a také zapálenou cigaretou, která chtěla jet vlakem na Neratovice. Zazmatkovala a spletla si nástupiště a rozhodla se vzít kočár přes 3 koleje.
Já koukal schválně na návěstidla a na jednom byla zelená. Což byla volná vlaková cesta pro prostřední kolej, kde zpravidla ve velmi velké rychlosti projíždí nádražím vlak EC či nákladní vlak. Sám jsem si říkal, to je blázen, když svítí na návěstidle zelená ( to jí bylo jedno či to nesledovala)
Jak ta holka s kočárem tam vkročila, tak koukám a on se opravdu řítíl vlak EC z Německa na Prahu a holčina jen, tak, tak stihla uskočit, bylo to fakt o fous. Mě se udělalo úplně špatně, málem mě trefil šlak, když jsem to viděl.
Ona vlezla s kočárem na nástupiště a zjistila, že je na špatném místě a zase se přes ty samé koleje vracela na původní nástupiště, kde jí odjížděl skutečně vlak.
Tomu říkám hazard, nic jiného. Je pravda, že stanice nemá bezbar. podchody, měla to přes koleje rychlejší (rád bych jí klidně s kočárem pomohl, kdyby tam šla k podchodu), ale takhle se málem zabít nejen sebe, ale hlavně dítě v kočárku. Chudák pak taky strojvedoucí vlaku, který by takovou osobu srazil.
Fakt nechtěl bych to vidět, teď ještě od kriminálky či Drážní inspekce do večera čelit vyšetřování či otázkám, jak se to staloa mít tak zkažený páteční den. To byl fakt den, někteří lidé fakt nedomýšlejí věci a zbytečně riskují.
Co na to říkáte?
Coby, příště se líp rozhlídne.
Dřív se přes koleje chodilo normálně a na nádraží byly přes koleje přechody které by s kočárem v pohodě přejela. Každý věděl že po kolejích jezdí vlaky a dával si pozor, a koho vlak přejet tak to byla jen jeho blbost a nikdo neřešil viníky odjinud.
Dnes se musí s kočárem tahat po schodech, v lepším případě výtahem, nepohodlné a časově 10x náročnější.., Přes koleje tahat kočát taky nic moc. Nedomyšlené mi přijde spíš to moderní "absolutní bezpečí za každou cenu"
Lidé spěchají a riskují každý den. Někdo si půjčí na podníkání miliony a pokazí si celý život, prodělá i trenky. Někdo je nervák a vleze na koleje na červenou, protože má pocit, že ten vlak k babičce prostě musí stihnout a pokud ne potom nastane konec světa. Své dělá taky tohle horko. Lidem se tak trochu připéka mozek, respektive centrum soudnosti, pomalost reakcí atd atp... Takže., asi toliko. Dej si piňakoládu, nohy na kanape nebo lavoru s vodou.. a pusť si třeba nějaký sport v tv. Prostě, pohoda, klídek a tabáček.
@pedrysek7 - rád bych jí klidně s kočárem pomohl, kdyby tam šla k podchodu
A proč jste se jí nenabídl s pomocí?
Ta maminka zřejmě k podchodu nemířila proto, že neviděla nikoho, koho by požádala - a věděla, že sama to neutáhne.
@jethro - jak se "v zájmu lidí a jejich bezpečnosti" neustále prosazují další a další omezení
Pak se není možno divit, že maminka vzala kočárek přes koleje - žádný zákaz přece neviděla
Jo, lidi ztrácejí instinkty a selský rozum a zvykají si na vodění za ručičku - svým způsobem je to pro ně pohodlnější, nemuset myslet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.