Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , chtěl bych se zeptat kdo má zkušenosti se sankčním vyřazením z evidence ÚP? Chtěl bych se zeptat jak postupovat . Odmítnul jsem práci a budou to projednávat ale nejspíš budu vyřazen do konce měsíce by mělo být jasno a měl by mi přijít dokument jak to dopadlo a paní mi říkala že nejspíš budu mít datum vyřazení ten den kdy jsem tu práci odmítnul a právě se chci zeptat jestli pak nebudu mít problém na pojištovně že tam budu mít datum vyřazení dřívější a paní mi řekla že mi ten dopis příjde do měsíce tak jestli mi tam nebudou naskakovat nějaké penále? Děkuji
Mám zkušenost, pomáhala jsem lidem, které chtěl ÚP vyřadit neoprávněně.
Já bych se pozastavila u toho, z jakého důvodu jste to zaměstnání odmítl. Jestli jste k odmítnutí měl vážný důvod, nemůže Vás ÚP vyřadit.
Po celou dobu správního řízení máte možnost se k případu vyjadřovat, můžete dodávat své návrhy, podklady, doplňovat informace, ... Výhodou je, že ve správním řízení nejednáte se svou zprostředkovatelkou (ta často postupuje formálně "podle šablony"), ale s právním oddělením, jehož zaměstnanci podle mých zkušeností přistupují ke klientům individuálně.
Více se dočtete v Základním poučení uchazeče o zaměstnání (to byste měl mít doma) a/nebo v zákoně o zaměstnanosti. Při jednání s ÚP doporučuji používat obraty z obou písemností, bude se Vám snáze argumentovat.
U zdravotního pojištění sice penále naskakuje, po doplacení dlužného pojištění můžete písemně požádat o prominutí penále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.