Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sankční vyřazení z ÚP

Od: pave* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den , chtěl bych se zeptat kdo má zkušenosti se sankčním vyřazením z evidence ÚP? Chtěl bych se zeptat jak postupovat . Odmítnul jsem práci a budou to projednávat ale nejspíš budu vyřazen do konce měsíce by mělo být jasno a měl by mi přijít dokument jak to dopadlo a paní mi říkala že nejspíš budu mít datum vyřazení ten den kdy jsem tu práci odmítnul a právě se chci zeptat jestli pak nebudu mít problém na pojištovně že tam budu mít datum vyřazení dřívější a paní mi řekla že mi ten dopis příjde do měsíce tak jestli mi tam nebudou naskakovat nějaké penále? Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Mám zkušenost, pomáhala jsem lidem, které chtěl ÚP vyřadit neoprávněně.

Já bych se pozastavila u toho, z jakého důvodu jste to zaměstnání odmítl. Jestli jste k odmítnutí měl vážný důvod, nemůže Vás ÚP vyřadit.

Po celou dobu správního řízení máte možnost se k případu vyjadřovat, můžete dodávat své návrhy, podklady, doplňovat informace, ... Výhodou je, že ve správním řízení nejednáte se svou zprostředkovatelkou (ta často postupuje formálně "podle šablony"), ale s právním oddělením, jehož zaměstnanci podle mých zkušeností přistupují ke klientům individuálně.

Více se dočtete v Základním poučení uchazeče o zaměstnání (to byste měl mít doma) a/nebo v zákoně o zaměstnanosti. Při jednání s ÚP doporučuji používat obraty z obou písemností, bude se Vám snáze argumentovat.

U zdravotního pojištění sice penále naskakuje, po doplacení dlužného pojištění můžete písemně požádat o prominutí penále.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]