Mám ráda moderátory, kteří umějí česky, dobře mluvit a vyslovovat, frázovat a kteří si nevypomáhají "vatou". A nemám ráda ty, kteří to neumějí. (Dala jsem přednost odpovědi na otázku jakého moderátora "nemusím".)
Pro první případ uvedu tři příklady: Jiří Černý, Jakub Jakoubek, Miloš Skalka (ty druhé si nechám pro sebe).
doplněno 02.08.18 20:57:
Já už několik let nemám televizi, takže o televizních moderátorech nemám představu. Ale líbila se mi Světlana Witowská v prezidentské debatě (tu jsem si našla v internetu).
Pro mě je nejlepším moderátorem Daniel Stach. Nejhorší - je jich plno, hlavně okamžitě vypínám moderátory některých rozhlasových stanic a staniček, tam kolikrát nejen zoufale křičí neznalost jazyka, ale mnohdy i celková intelektuální úroveň.
A myslíte moderátory zpráv nebo zábavy? Protože nevím, jestli srovnávat třeba Raye Korantenga a Leoše Mareše je OK - oba jsou špičkoví moderátoři, ale každý je jiný obor.
culdabulda1*
pokud jde o zábavné pořady, mám ráda ještě Adélu Banášovou, Libora Boučka a Petra Rychlého. Ono se jich v této kategorii najde víc.
V rozhlase nemá konkurenci Jiří Černý a Miloš Skalka. V televizním zpravodajství je jednička Jakub Železný, ale po změně vizáže / vystříhané vlasy a knír / už to není on. To je můj názor.
Koukám na ČT1. Moderátoři jsou vážní. Až tam přijde sporťák Smetana, ten to tam rozzáří... Přinese sebou dobrou náladu. Manželku má vážnou. Asi protože protiklady se přitahují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.