Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tetování - rukáv

Od: anonymmouse odpovědí: 8 změna:

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li i v dnešní, plně toleratně korektní společnosti, by mohlo vadit zaměstnavatelům, v tomto případě ředitelům základních a středních škol tetování přes celou ruku. Nastupuju na vysokou se zaměřením výuky 2. stupně základních škol a středních škol a chtěl bych si během zimy nechat zhotovit "rukáv". Nebudou to žádné popisky, jak kdybych byl nějaké zboží v obchodňáku, ale normální obrazy, které pro mě mají hodnotu (viz. přiložené soubory).

Tetování - rukáv
Tetování - rukáv #2
Tetování - rukáv #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

3x

Pokud bude ředitelem školy zaprděný stařec v tesilkách z tržnice a prestižích na nohou (popřípadě biokrůta v batikované sukni s ručně malovaným biohrnečkem plným zdravotního biočaje), pak asi ano...

Pokud normální bytost uvědomující si, že je rok 2018, pak asi ne...

rukav
hodnocení

2x

U nás by to problém byl. Ale v košili s dlouhým rukávem se dá chodit celoročně, aby nebylo nic vidět. Pak ovšem tetování postrádá smysl.

lucka*

Podle mě to dává smysl i tak, holt by musela ,,rukáv" skrývat jenom v práci, ve svém volném času může tetování ukazovat jak chce.. a některá jsou velmi pěkná.

bbp

Mně přijdou tak trochu..kýčové a infantilní, kdysi na brigádě jsem prodával trička s podobnými motivy, starým tetkám a dětem.

hodnocení

2x

@jezevec - Není třeba ani "zaprděného starce" nebo "biokrůty" - i normálního ředitele/ředitelku školy může prudit kterýkoli z rodičů, byť by si tetovaného kantora vybral jako zástupný problém.

iz*
hodnocení

1x

Ano, mohlo by jim to vadit.

hodnocení

1x

Vím o několika rozsáhle tetovaných učitelkách, i v mateřské škole. A když se v tomto počasí projdete kolem vody nebo na koupališti, zjistíte, že tetování má snad 80% mladých lidí.

Normální člověk-zaměstnavatel by s tím neměl mít problém, ale exoti se najdou všude.

hodnocení

0x

Myslím si, že byste to mohl risknout. Názory na všechno možné se mění velice rychle. Je pravděpodobné, že než dostudujete, bude shovívavost vůči potetovaným učitelům bude daleko větší než dnes.

Podívejme se maličko do nepříliš vzdálené historie. V první polovině 20. století nesměla být žena učitelka provdaná. V 60. letech nesměla mít červeně nalakované nehty. V 50. letech nesměla být nábožensky aktivní. (Vzpomínám na vyprávění, jak se jeden školní inspektor zamýšlel nad učitelkou evangeličkou. Evangelíci jsou jako husité, to je pokrokové náboženství, ta by snad učit mohla... Nakonec ani národní hrdinové Hus a Žižka nepomohli, učit nemohla :(.) Ve stejné době (prý) musela školství opustit učitelka svobodná matka a učitelka rozvedená. Já se trochu obávám, že za těch pět let, než dostudujete, bude základní požadavek, aby byl učitel co nejvíc ideově multi-kulti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]