Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozměry - výška, šířka a délka

Od: med® odpovědí: 57 změna:
Dobrý den,
hloupá otázka, ale jak poznám u balíku výšku, šířku a délku? Balík mohu různě otáčet...
Děkuji.

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tak budeme citovat Wiki - to tu myslím ještě nebylo ;)

V běžném nefyzikálním použití se délkou charakterizuje velikost nejdelšího rozměru určitého tělesa či abstraktního objektu, tedy přímou vzdálenost dvou jeho krajních bodů.

Šířka označuje obvykle horizontální, vodorovná vzdálenost dvou bodů srovnatelně vzdálených vůči pozorovateli při horizontálním pohledu, tj. levého a pravého bodu. U podlouhlých objektů (prkno, silnice, údolí) to bývá kratší horizontální rozměr a větší je pak "délka" v užším významu.

Výška označuje obvykle vertikální vzdálenost dvou bodů. Výška označuje vzdálenost nad určitou úrovní (vzhůru). Vzdálenost pod danou úrovní (dolů) bývá označována jako hloubka.

Konečně to někdo rozumně a pochopitelně vyřešil! *palec*

Zas tak jistá bych si nebyla - vzhledem k příspěvkům tazatele *smich*

med®
hodnocení

Chachacha...

hodnocení

4x

Ještě, že neposíláte zabalený kopačák. To by teprv bylo *smich*

lee*
Teď jste to zabil *palec*
Díky za pobavení *haha*
med®
hodnocení

Kopacak je jasný nepravouhli tvar!

hodnocení

3x

@med - Viz otázka.

Vaše otázka zní "jak poznám...?" - vzhledem k počtu odpovědí a vysvětlení se obávám, že odpověď zní "Vy nepoznáte!" *smich*

Stejná odpověď mě napadla minulej týden, ale nechtěl jsem bejt jedovatej *smich*.

Bych se pak musel podepisovat @jeduamper *haha*

To není jedovatost - to je jediné možné vysvětlení.

Jak praví klasik: "Když vyloučíme vše nemožné, pak to, co zbyde, musí být pravda." *jasne*

med®
hodnocení

Nikdo nepochopil mou otázku, bohužel zatím všechny odpovědi nejsou odpovědí na mou otázku !
mot
zkuste nam to treba namalovat
med®
hodnocení

Mám to v plánu.

hodnocení

3x
Ono to je asi úplně jedno, jestli má akvárium víko, či nikoliv.
Stejně ti žádná odpověď nebude dobrá, tak proč vlastně odpovídat.
Tohle je naprosto dokonalá ukázka, jak z naprostý banality udělat mezigalaktický problém. Který navíc ani nemá řešení.

mot
hodnocení

2x
dejte si balik do nejstabilnejsi polohy, pak bude jasne, co je delka sirka vyska.

hodnocení

2x

Jaká otázka, taková odpověď:

Kdybyste místo naznačování napsal hned, že chcete zásilku poslat DPD-čkem a že mají na stránkách nesmyslný vzorec pro výpočet max. rozměru, tak jste odpověď dostal mnohem dřív. Ať do toho vzorce dosadíte rozměry v kterémkoliv pořadí *zed*, pořád budete přes tři metry a pokud pracovníci DPD dodržují vlastní předpisy, tak Vám zásilku nevezmou.

doplněno 04.08.18 15:30:

Jo a co se týká onoho určení co je výška, šířka a délka, tak dle předpisu na stránce dopravce je to jednoznačně dáno (pravdu má mot). Balík se položí tak, aby ležel v nejstabilnější poloze, tedy pro popisované homogenní těleso tvaru kvádru na jeho největší stěnu. Výška je pak jasná, delší z půdorysných rozměrů je délka, kratší šířka...

med®
hodnocení

DPD to taky posílat nebudu !

No, koukám, že kromě České pošty a DPD vás nezajímá ani odpověď na otázku, co?!

med®
hodnocení

Zajímá, zatím nikdo neodpověděl.

Svatá prostoto! *ticho*Howgh!

Tak si ty rozměry ad libitum označte červeným fixem v, š, d - a máte vystaráno *zed*

med®
07.08.18 13:16
hodnocení

Nechápu

hodnocení

2x

Největší rozměr je délka, druhý je šířka a nejmenší je výška.

Doufám, že nebudete chtít řešit krychli.

med®
hodnocení

Geometricky ano, ale realita je jiná.
Spíše kvadr.

hodnocení

0x

@med - Balík mohu různě otáčet...

Taky proto Česká pošta uvádí "Maximální rozměry - Délka balíku nepřesahuje 180 cm nebo součet všech tří rozměrů nepřesahuje 240 cm." (pro příklad), kdy délka je zjevně největší rozměr.

Jinak lze vycházet z toho, že (vrchní) strana s adresou je plocha - tedy má šířku a délku, délka spojnice mezi horní a spodní stranou je výška.

hodnocení

0x

Lícová strana je ta, na které je adresa, dole vpravo. A od toho se odvíjí pojmy, které vás zajímají. *zmateny*

lee*
hodnocení

0x
Tak jinak. Dejme tomu, že maximální délka je 100cm, šířka 70cm a výška 50cm. Pokud to budete mít napsáno jinak - maximální rozměry jsou 100x70x50 tak Vám to bude jasnější? Nejde přece o to která strana je výškou a která šířkou, ale o nepřekročení povolených rozměrů.
med®
hodnocení

Nechápu...
lee*

No tak to je pak těžké Vám něco vysvětlit... Napište na papír sestupně všechny tři rozměry balíku.

Třeba 100 70 50 nebo 90 60 30 nebo 80 40 10. Prostě největší číslo, prostřední číslo a pak to nejmenší číslo.

Pak si sestupně napište maximální rozměry povolené poštou. A pak ta čísla porovnejte.

Např. Nejdelší může být dle pošty 130cm. Já mám nejdelší 100cm. Tedy odpovídá. Prostřední rozměr dle pošty může mít 70cm. Já mám 50 tedy odpovídá. A nejmenší dle ČP je 20. Já mám 13. Tedy odpovídá. Hurá můžu balík poslat.

A naopak. Největší přípustný je 130cm, mám 120cm. V pořádku. Prostřední je max 70, mám 85. Rozměr nesedí, nemůžu to poslat.

med®
hodnocení

Pošta mně ani moc nezajímá.
med®
hodnocení

Nemáte pravdu.

med®
hodnocení

Mam 2 baliky
90x30x110 a 65x62x115
Nebo
30x90x110 a 62x65x115
Nebo
110x90x30 a 115x65x62 atd...

A není to jedno?

Polož balík před sebe tak, aby adresa byla v pravém dolním čtverci. Šíře je okolo tebe, výška je od tebe nahoru.

90 + 30 +110 = 230

65 + 62 + 115 = 242

Tak ještě jednou Česká pošta - příklad

Obyčejný balík - Žádný rozměr nesmí být větší než 240 cm. Součet délky, šířky a výšky nesmí být větší než 300 cm.

Balík na poštu - Délka balíku nepřesahuje 180 cm nebo součet všech tří rozměrů nepřesahuje 240 cm. K ceně za balíky větších rozměrů je připočítán příplatek za Neskladné. Největší rozměr balíku nesmí přesáhnout 240 cm a součet všech tří rozměrů 300 cm

a tak dál - další možnosti pro balíky zde ceskaposta.cz/...

med®
hodnocení

U pošty to je jasný.

med®
hodnocení

Adresu bude lepit dopravce a obvodova délka muže byt maximálně 3 metry podle vzorce:
1x délka + 2x výška + 2x šířka < 3 metry
A já mám:
110×90x30
115x65x62
Délka nemusí být vždy ta nejdelší strana !
doplněno 04.08.18 10:56: Pošta mně ani moc nezajímá!

hodnocení

0x

al64med - Kopacak je jasný nepravouhli tvar!

Máte naprostou pravdu *smich*

Rozměry - výška,  šířka a délka
med®
hodnocení

Pořád nepravouhli tvar pro poštu.

hodnocení

0x
No nevím. Asi to moc prožíváš. Posílal jsem ledajaký balíky a nikdy nebyl problém. Jednou tedy u podobný krabice šofér trochu brblal, ale dostal tři plechovky piva a problém vyřešen.
med®
hodnocení

Šofér jo, ale co na lince...

med®
hodnocení

Dobrý den,

nechal jsme se trochu ztrhnout davem, ale mně vůbec nezajímá balík k odeslání. Odpoví mi někdo na můj dotaz jak poznám...

mot
dejte si balik do nejstabilnejsi polohy, pak bude jasne, co je delka sirka vyska.

mot: je to marný, je to marný, je to marný...

med®
hodnocení

Matematický ano.
mot
a jinak vam to nesedi?
med®
hodnocení

Přesně tak.
mot
a co je za problem?
med®
hodnocení

Viz otázka.

hodnocení

0x

@med - Nikdo nepochopil mou otázku, bohužel zatím všechny odpovědi nejsou odpovědí na mou otázku !
Buď jste tak geniální, nebo... *smich*

med®
15.08.18 09:54
hodnocení

Bohužel.

hodnocení

0x

Je úžasné jak dlouho jsme se zasekli na výšce, šířce a délce. *smich2* Vnesu ještě trošku zmatek, jo? Jen z plezíru, jak to je třeba s umývadlem a se skříní? Co je co? *mir*

ba*
hodnocení

0x

Otázku jste vložil 1.8., dnes je 15.8. Diskuze nekonečná...Jedno podstatné tu ale chybí, došlo tedy vůbec k odeslání balíku? Nebo proč jste zde dotaz položil? Z plezíru?

Aby nám dokázal, že když "Nikdo nepochopil mou otázku" je jediný geniální zde on *smich*

med®
hodnocení

Jen tak pro zasmani. Akvarko...
Rozměry - výška,  šířka a délka #2

Aha - ale to není jeden "balík, který můžete různě otáčet". Akvárium, kterému schází plocha proti dnu prostě jinak nepostavíte - nebo teda jo, ale bez vody a bez rybiček ;)

med®
hodnocení

Toto akvarko je oboustranné, neboť má nepropustné víko. Ale to už zachazime moc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]