Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jde ve veřej. knihovnách v klidu pracovat?

Od: mamsmulunasouse odpovědí: 9 změna:

Hodlám si pronajmout byt v novém městě. Mám ale strach ze sousedů - mám velice špatné zkušenosti. Dělám z domu/bytu - dejme tomu programování a k tomu potřebuji klid (jsem prakticky celý den zavřený v bytě).. Došlo mi, že většina lidí přes den ve svém bytě stejně není (až na studenty, matky na mateřské atd.) a "pracují jinde". Takže i kdybych narazil na souseda primitiva, tak stejně bych měl mít v "pracovní čas" klid na práci, protože on v bytě nebude.

Problém by mohl nastat když sousedi v bytovém domě dorazí po práci do bytu (cca po 15:00 nebo 16:00). Já dělám ideálně celý den, práce mě baví a prostě chci pokračovat i po 15:00 nebo 16:00 kdy se sousedi vrací. Napadlo mě že bych si koupil (pokud bych fakt znovu narazil na souseda primitiva) notebook a na další hodiny práce po 15:00 nebo 16:00 odešel z bytu pryč na nějaké klidné místo kde bych mohl pokračovat v práci (třeba až do 18:00 nebo 19:00)..

Problém je že nevím kde takové místo ve velkém městě (konkrétně u mě - v Olomouci) najít... Napadla mě veřejná knihovna, případně studovny nebo knihovny na VŠ, ale VŠ už mám za sebou (studoval jsem v jiném městě) a to je podle mě jen pro studenty... Takže mě napadají fakt jen veřejné knihovny...
Chci se zeptat:

1) Napadají vás jiná místa v olomouci (nebo obecně ve velkém městě) kde jde (s notebookem (nepotřebuji ani myš)) v KLIDU a +- pohodlně pracovat? Napadá mě ještě pronajmout si kancelář ale to jsou měsíčně dodatečné tisíce Kč navíc a rád bych se tomu vyhnul... napadá vás něco?

2) Je ve velkých knihovnách skutečně vubec taková možnost pro veřejnost si (za nějaký menší poplatek) sednout a v klidu "pracovat" na notebooku pár hodin? (15:00-16:00 až do 18:00- 19:00)...? Nebudou se na to tvářit divně? Nebudou rušit udery do kláves (psaní)? Je tam vubec místo a soukromí na toto...?
Díky za rady a tipy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik1
hodnocení

2x
Sluchátka a můžete hrát třeba o půlnoci.
A neuslyšíte ani primitiva, který vás přišel poprosit, ať tak nemlátíte do kláves, protože se potřebuje vyspat, aby vydržel osmičku u lisu.

jezevec*
hodnocení

1x

Kámo, s tebou bych chtěl mít dvojdomek...*smich**smich**smich*

Ještě nemáš ani byt a už řešíš, že soused by mohl být idiot. Kup si noťas, sedni do auta a odjeď do lesa. Tam tě bude rušit akorát veverka a chlípný jelen... :-D

mamsmulunasouse
hodnocení

Vás se asi musela nějak dotknout ta poznámka o sousedovi primitivovi ne... :)...

hodnocení

0x

V knihovnách vás budu rušit procházející čtenáři, šustění obracených stránek a ťukot do jiných klávesnic ;) - co takhle byt v domě (nebo blízkém okolí jiného), kde je k dispozici sklep, bývalá sušárna nebo jiná technická místnost? Tam by cena nemusela dosahovat výše pronájmu kanceláře.

hodnocení

0x

No v knihovnách určitě nee. V literárních kavárnách atd. taky ne. - Bude vás rušit hlavně přicházející odcházející lidé, otáčení listů, občas někomu něco spadne, něco jí, s něčím klepne atd. Klid bude leda, pokud tam budete absolutně sám, což je pravděpodobnost mizivá. Navíc údery rušit ostatní skutečně můžete.

Takže snad jedině najít si opuštěné místo v přírodě a chodit tam, ale to je prozatím na chvíli, v zimě to nebude hrozit. Nejlepší by bylo, se neučit hluk nevnímat a soustředit se jenom na práci a tzv. si všímat svého. Podle mne jste trošku "cimprlík".

hodnocení

0x

V první řadě bych vybírala rohový byt v nejvyšším poschodí. Tím zmenšíte množství sousedů. Vnitřní byty bývají teplejší, ale kdysi si mi posteskla paní, nájemnice vnitřního 2+1, že večer buď přes stěnu jednoho pokoje souloží s Novákovými, nebo přes stěnu druhého pokoje se Svobodovými...

Pak bych si opatřila špunty do uší i nějaké chrániče uší. Nepoužívají se náhodou kvalitní chrániče ve střelnicích? Nevím, někdo jistě s výběrem poradí.

Kdyby chránice nestačily, tak bych v novém bydlišti prošla pár kaváren. Některé jsou jistě tiché a klidné. A sedět v koutě s jednou minerálkou by se jistě dalo. Studovny a badatelny mají i galerie a muzea. Poptala bych se, jak jsou vytížené (s největší pravděpodobností minimálně) a případně si pak pořídila permanentku.

sebod*

noooo, tak to bych chtěla vidět tu kavárnu, kde ho nechají při jedné minerálce pracovat několik hodin *smich*

still10k*
hodnocení

0x

A nutí vás někdo bydlet na jednom místě? Když se vám tam nebude líbit s těmi sousedy (nebo z jiného důvodu), nikdo vám přeci nebrání se přestěhovat. Pokud tedy nemáte hromadu krámů na dva náklaďáky *smich*

A myslím, že určitě najdeme řešení i pro váš problém s hlukem. Prostě hledejte byt v rohu nějakého bytelného domu a pracujte v rohové místnosti. Takže mezi vámi a sousedy bude víc zdí, tím se eliminuje hluk. Třeba starý činžák, ty mívají silné zdi. Nebo předválečné stavby, některé takové domy mají 90 cm (i více) nosné stěny. A to už je pořádná zvuková izolace!

hodnocení

0x

Pracuji v openspace kanceláři a popravdě řečeno, jsem rád, že je kolem trochu života. Několik hodin v odhlučněné samotce, kde by bylo ticho rušené jen klapáním mé klávesnice, to je na hlavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]