Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tohle se mě moc líbí

Od: pohanka* odpovědí: 11 změna:

Zamyslete se nad obsahem těchto slov. Naše řeč je opravdu jednoduchá i mnohotvárná, pár slovíček a řeknou pravdu o celém žití:

Těžké časy dělají silné muže,

silní muži dělají dobré časy,

dobré časy dělají slabé muže,

slabí muži dělají těžké časy.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

352708
hodnocení

4x

Na co tolik zbytečných slov, když už to dávno bylo řečeno ještě výstižněji :) Běda mužům, kterým žena vládne.

Od samotné špičky ztělesněné Frau Merkel a jejím vlivu na směřování evropské politiky, až po celkovou feminizaci společnosti, protěžování žen v podobě umělých kvót, rozmach gender studies, džihádistická hnutí jako MééToo atd atd

pohanka*
hodnocení

Dobrý příměr a méně slov.

-----------

Zastavím se u poslední věty.

Jákoliv pozice má být pro lidi, kteří na to mají vzdělání, vlastnosti, schopnosti, kvalifikace a ne pro vyváženost. Buďto na to mám, nebo nemám.

A ne, kolik procent má být žen a kolik mužů, kolik bílých a kolik černých, kolik normálních a kolik v barvách duhy.

Dříve to bylo podle členství v odborech, KSČ.

nikdo*
hodnocení

2x

Tomu se říká kruhová kauzalita.

pohanka*
hodnocení

Aha, tak tento termín jsem neznala, jako děti jsme zpívaly stále dokola ,,Pes jitrničku sežral, docela maličkou, spatřil ho při tom kuchař, klepl ho paličkou ... ...

hodnocení

1x

"Alfa samci" si svoje místo vždycky najdou a do klubu nikoho dalšího nepustí - natož pak "nějakou ženskou".

Ostatní pánové pak poměrně rychle přišli na to, že "být slabší" je strategie pro ně výhodná.

352708

Drtivá většina obětí kampaně MeToo jsou právě ti alfa samci..manažeři, politici, hollywoodské hvězdy, producenti, podnikatelé..dokonce se dá říct že je zaměřena výhradně na ně - na muže se kterými se pojí moc, úspěch, vysoké postavení, peníze a kteří jsou obklopeni ženami - čím víc tím snazší cíl. To vše jsou charakteristiky alfa samců.

pt®
hodnocení

1x

"pohanko", já tomu říkám "Adamův syndrom" = já nééé, já nic, já muzikant...

hodnocení

1x

@h4ever - Kdysi ženám stačilo stát u plotny a rodit děti
Nestačilo - jen neměly jinou možnost. Mimoto vám chybí znalosti - většina žen pracovala. Buď v hospodářství nebo "rodinné firmě", případně chodily dělat k jiným. Jen holt za to neměly ty "mužské platy" ;)

hodnocení

0x

Já s tím ale nebudu souhlasit. Po přečtení těch řádků se mi vybavil Winston Churchil z dokumentu o 2. světové válce. Z dokumentu jsem pochopil tolik, že tento muž inicioval bombový nálet na civilní obyvatelstvo Německa (byl to myslím 1942), jinými slovy vyprovokoval Němce k tomu, aby podnikli odplatu na Londýn ve stejném duchu. Jedním slovem by se to dalo shrnout tak, že za všechny oběti i materiální škody během náletů na Londýn mohl W. Churchil. Ovšem dneska se to podává tak, že špatní byli Němci, protože bombardovali Londýn. Málokdo dnes ví kdo ve střetu mezi Němci a Brity začal nálety na civilní obyvatelstvo.

Ale tak už to ve válkách chodí, že z některých je třeba udělat hrdiny a o druhých mlčet. Či zkreslovat jak to bylo. Tak třeba během osvobozování Německa se čekalo na Rusy, Rusové už ale přijeli do rozbombardovaného Německa - všechny významné města už byly vybombardovány, tudíž jim Američani připravili cestu (Ti totiž bombardovali hlavně vojenské cíle). No a pak to tedy vypadá tak, že Neměcko vlastně z jedné poloviny osvobodili Rusové a z druhé spojenci. Ale bylo to skutečně tak?

Genedála Charlles de Gaulla francouzi vítali jako osvoboditelé, ale hlavní roli při osvobozování Francie sehráli spojenci - De Gaulle si ale utrhl svou slávu a díky tomu se dostal do politiky a mohl rozhodovat o budoucnosti své země.

Já si skoro myslím, že ti velcí hrdinové co jsou tak slavní ve skutečnosti nebyli až tak velcí lidumilové. Byli to lidé, kteří rádi uplatňovali moc. Velký člověk zůstané skromný. Velikost pak nespočívá ve velkých válečných skutcích, ale spíš ve schopnosti se obětovat pro druhé, například hasiči, kteří nasazují svoje krky aby nás chránili před požáry nebo aby vyprosťovali lidi ze zřízených budov. Velkým člověkem, může být žena, která si prošla mnohačetným znáslňováním nebo týráním ale přesto dokázala odpustit a zbavit se touhy po pomstě. Velkým člověkem můžete nazvat člověka, který v životě zvládl mnoho vytrpět, bez toho, že by šel přes mrtvoly. Nakonec to ale můžou být i vojáci 2. světové války, kteří šli na jednosměrnou cestu na smrt, aby zastavili šíření fašismu - i když to nemuseli být jinak slušní nebo oblíbení lidé, ale vlastně jen dělalli svou práci. Jejich památku dnes snad někdo uctí, ale když byly nepadli, tak by je třebas neuctíval nikdo.

Ještě bych dodal, válka, ale i nacismus a komunismus dělaly nejen muže silné, ale i zbabělé. Jak v zákopech, tak i mezi soudruhy bylo udavačství běžné - v zájmu zachování vlastního života nebo rodiny. Ale kdo by jim zradu vyčítal? Jen komu se to hodí, ten bude pojmenovávat a pomlouvat druhé jako slabé, aby ze sebe mohl dělat hrdinu.

pohanka*
hodnocení

Děkuji za dlouhý příspěvek. Ono nikdy není nic stoprocentní, a vždycky se najdou výjimky, s jiným názorem. Však i dnešní doba o tom něco napovídá.

Zdá se, že muži zeslábli, byly dobré časy, měli jsme se dobře, byla práce, všeho v obchodech hojnost, nikde žádné konflikty u nás ani v blízkém okolí, kriminalita na velmi nízké úrovni.

Ženy začaly řídit auta, firmy ai rodiny, muži jakoby se stáhli do pozadí.

Nyní ti předvídaví poukazují na nebezpečí, ale zrušením vojny nejsou obránci, mladí vojáci, a člověk má pocit, že jsme nějak bezbranní.

Přesto asi vlivem okolností se ze slabých mužů stanou opět silní mužové, kdyby bylo potřeba ochránit rodiny. Snad těch normálních rodin je pořád více, než duhových.

Ono, ale i ženy se změnily. Kdysi ženám stačilo stát u plotny a rodit děti, dneska odkládají mateřství až na neurčito a chtějí pracovat na mužských pozicích a mít mužské platy *zmateny*. A taky chtějí aby muži byli něžní, oholení a měli hodně peněz (což je to samé jako chtít, aby muž nepracoval rukama). Oba zženštilost totiž platí pro celou moderní společnost a nahrává tomu veškerý komfort naší doby. Zvykli jsme si na to, že stačí otočit kohoutkem a teče nám teplá voda. Otočit ventilem a máme vytopené bydlení. Málo kdo dneska topí dřevem či uhlím, takže není nutno uhlí skládat ani dřevo kácet, tahat a sekat. A když někam potřebujeme zajet lidi nechodí pěšky, ani na koni, ale pěkně v teplíčku a v suchu v autě až na místo. Nezmokne se při tom, ani nebolí nohy. Další příklad pohodlnosti, že lidé dnes neumí komunikovat jinak než přes mobilní telefony, tudíž ani vztahy moc udržovat neumí. Ještě mě napadlo, že čtení je vlastně původně taky ženská činnost, alespoň pokud srovnám s obdobím renesance a baroka. Muž musel umět střílet z pušky nebo ovládat svůj kord. A zkrotit svou ženu. Nebylo třeba číst tolik knih i když nějaké základy se jistě šikly, ale dnes toho lidi načtou a čtou dokonce i muži! Správný muž - aby byl dostatečně mužský - má umět házet lopatou a krumpáčem, případně nosit cihly a pytle. Kdo nemá mozoly je vlastně padavka. Postavením může být třeba prezident, ale vlastně všichni politici to jsou všechno dohromady padavky. Takže příkladů zženštilosti = pohodlnosti je celá řada.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]