Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mam mu napsat znovu?

Od: pythonissa odpovědí: 27 změna:

Zdravíčko.

Před asi dvouma měsícema jsem se seznámila s jedním mužem. Seznámili jsme se na grilovačce u mého bývalého přítele, který je pořád můj dobrý kámoš, což asi není ideální.

Všimla jsem si že i on po mě pokukuje a nejsem mu lhostejná. Viděli jsme se už asi třikrát na delsi dobu, ale nikdy jsme nebyli sami... z toho důvodu, jsem se na poslední návštěvě u něj rozhodla "zapomenout" náušnice... aby byl důvod se vidět o samotě při předávání náušnic nebo aspoň jsem v to doufala... asi dva dny po zapomenutí si náušnic, jsem mu napsala eSeMeS (jeho číslo jsem měla, když mu ode mne volali kámoši, kteří jaksi nevedou kredit...) Napsala jsem mu, že jeho číslo mám od neděle, když mu ode mně volali kluci, že jsem si u něj patrně zapomněla náušnice, že sice vím že je teď na dovolené, ale jestli by se potom nemohl podívat. Pro jistotu v cele smsce nebyl zadny otaznik, kdyby nahodou neodpovedel, ze ano. :D Nicmene odpovedel skoro hned a uplne v pohode ve stejnem stylu jako ja s tím, že ty náušnice pak nějak vyrešíme až se vrátí z dovolenky. Napsala jsem mu jeste jednu sms se vtipem a cekala az odepise... odepsal az vecer, opět úplně v pohodě, vtipně, příjemně... Jenže už bylo pozdě, já spala a ráno jsem si přišla už trapně kdybych mu měla odepsat opět vtipem na smsku bez otazky... jestli mi rozumíte...

Nechtěla jsem se vnucovat nebo tak... od té doby už utekly 4 dny a z toho dva už je nazpět z dovolené... a nic. Ani nenapsal, nic... Myslíte, že bych mu měla ještě napsat? Nebo prostě nemá zájem a jinak by už napsal?

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janm*
hodnocení

2x

Hezký den

Zapomněla jste tam přece ty "náušnice", takže se mu zkuste opět nějak "decentně" např. formou SMS připomenout, pochopitelně jen kvůli těm náušnicím jak jinak *smich* Jsou přeci vaše...

janm*

Víte ono je to tak, když má žena zájem na nějakém muži a zkouší mu to dávat najevo "nepřímo" pod různými záminkami pak ten muž často nemůže prostě vědět jak to ta žena myslí, bez ohledu na to zda se mu líbí nebo ne, kdyby si u mně nějaká "známá" na nějakém posezení apod. zapomněla náušnice, nemohl bych předpokládat že jde o pokus k nějakému sblížení, protože takové věci se prostě stávají, zapomněla si u mně něco, zapomněla, jenže to nemusí být žádná záminka. Z toho můžete mylně vyvodit že zájem nemá, proto doporučuji zeptat se ho kdy se můžete stavit pro ty náušnice a tam pak třeba bude-li tomu nakloněn chvíli "poseďte" nechte si udělat kávu nebo čaj a zkuste trochu víc mluvit, neboť v tomto ohledu to muži nemají lehké, když vezmou takovou situaci automaticky jako příležitost a ta žena to tak myslet nebude pak bude automaticky označen za hlupáka, nadržence apod, a když bude opatrný pak bude označen za hlupáka taktéž protože se "nedovtípil" čili doporučuji mluvit mluvit a až z vás trochu opadne ostych být více přímá a být připravena i na to že řekne "ne". Nebo jak to vlastně má ten chlap "čuchat" jestli ho žena "chce" nebo si u něj "jen" zapomněla náušnice...? Stačí když třeba řeknete že se vám u něj líbí je vám sympatický, nebo s nikým jiným jste si už tak dlouho nerozuměla, tam je velká šance že pochopí ale chce to opravdu upřesnit jinak dojde k nedorozumění...

pythonissa
hodnocení

No právě. Víte já jsem jedna z těch ženskejch, která nemá problém chlapovi napsat jako první nebo ho jako první oslovit, či někam pozvat i s tím, že by třeba odmítnul. Je lepší vědět na čem jsem, ale na druhou stranu muž chce být zase ten který je "lovec" a tedy "loví" ženu on. Nechtěla jsem ho chudáka hned vyděsit pozváním na kafe jen mezi čtyřma očima... nechtěla jsem to prostě uspěchat.

Původně jsem si u něj chtěla zapomenout peněženku, to by setkání urychlilo, jenže jsem se ten den dozvěděla, že další den odjíždí na dovolenou (sám)... tak jsem tam zapomněla jen náušnice a vlastně teď lituju, že jsem mu tehdy na tu jeho posledí smsku neodepsala... Protože si říkám, že když ty náušnice budu jako moc náhle shánět... budu trapná, nápadná a zoufalá. Což ve skutečnosti asi nejsem, ale... jsou to prostě jen náušnice a kdyby je vyhodil, taky by se ni nestalo, nejsou zlatí, stříbrné... prostě levný šunt od ťamanů...

Máte pravdu v tom co píšete a nechci aby k nedorozumění došlo. Ono už k němu totiž došlo. On si pravděpodobně myslí, že pořád jsem se svým bývalým přítelem, což není pravda už více jak rok, ale se svým EX jsme pořád kámoši, takže když pořádá nějakou grilovačku nebo třeba sešlost u nějaké deskové hry - pozve mě také. Proto jsem chtěla abychom se spolu mohli v soukromí popovídat a dozvědět se takovéhle věci... ale prostě je to komplikované. Pro mě. :D

Ale ano, asi se mu ozvu ještě jednou a uvidím, co odepíše...

pythonissa
hodnocení

A na druhou stránku já už jakoby první krok udělala... sehnala jsem si jeho číslo a napsala mu...

eulalie*
hodnocení

2x

Dobrý den. Kdyby měl ten váš objev o vás zájem, tak hned po dovolené se vám sám ozve a náušnice vám vlastnoručně donese. Tak to přeci bývá v romantických filmech, ne? Toto vypadá na nezájem...z jeho strany.

iz*

Přesně tak! Tady není, co řešit, žádná "záhada" ani "nedorozumění" v tom není.

pohanka*
hodnocení

0x

Vidím nějaké rozpory.

Slečno, kde jste si vlastně zapomněla ty náušnice? Byla jste na grilovačce u svého expřítele? Tedy jak se dostaly k tomu novému ,,objevu,, domů?

Tel. číslo na nový objev jste si nesehnala, ale stále byl ve Vašem výpisu volání, jak jste půjčovala telefon kamarádům, kteří jaksi nevedou ten ,,kredit,,.

doplněno 21.07.18 20:51:

*palec*

Také se omlouvám, nějak jsem to přehlédla v zadání, že jste při dalším setkání byli již u nového známého.

pythonissa
hodnocení

Tak to se omlouvam. Nene, na grilovacce u EXpritele jsme se poznali a to bylo uz pred dvema mesici...

Nausnice jsem si u nej zapomnela pred 4 dny, jak jsem psala v dotazu, coz u nej byla takova seslost, kde jsme hrali deskovou hru. :]

Omlouvam se, asi nedorozumeni. :]

pythonissa
hodnocení

A jo dobre, cislo jsem si nesehnala. :] Proste tam bylo. :]

Ale tak napsala jsem prvni. :] A velmi dekuji za Vas mily pristup. :]

iz*
hodnocení

0x

Po návratu z dovolené sice na člověka obvykle čeká více práce než v běžném pracovním "režimu", ale myslím si, že kdyby náušnice našel, nebo (a to považuji za důležitější) kdyby měl zájem, už by se Vám ozval.

Já bych znovu nepsala.

janm*
hodnocení

0x

Zkrátka a dobře, nepřemýšlejte nic nevymýšlejte, pošlete mu znovu sms nebo hned zavolejte, zavolejte to je lepší že se stavíte co nejdřív pro ty naušnice, kdy má čas, stavte se naušnice vemte řekněte mu jestli by si s vámi nedal kafe, ano/ne vyřešeno...Jednoduše na tvrdo bez skrupulí nad ničím nepřemýšlejte konejte ano/ne za chvíli víte na čem jste a je pořešeno, zbytečné nad tím meditovat život je v těchto věcech v podstatě "primitivní" čím víc o tom budete přemýšlet tím méně budete konat a tím hůře pro vás, lidově řečeno "ne.erte se s tím" v opačném případě budete nešťastná protože stále budete přemýšlet jak to vlastně tehdy bylo zda by to nedopadlo tak nebo tak. Tuhle radu si vemte k srdci udělejte jak říkám a ručím vám za to že nikdy nebudete litovat.

iz*

@Janm, vnucovat se někomu, kdo o ni nemá zájem, není nejšťastnější nápad...

janm*

ivzez

To není vnucování je to pouze rada aby ho kontaktovala a zjistila jak na tom je, to je vše ANO/NE to je to oč tu běží co potřebuje tazatelka vědět. Jediné co by měla udělat pokud chce vědět na čem je je ho kontaktovat např. prostřednictvím té záměrně zapomenuté náušnice to radím aby udělala až pak zjistí zda-li ji přijme nebo ne, nejde o vnucování jak se k tomu dotyčný postaví již je jen na něm a ona to bude muset přijmout, nic víc nic míň. Vnucování by bylo, kdyby ji jednoznačně a zcela jasně dal najevo že o ni jako o ženu nestojí nemá ho tudíž kontaktovat ani jinak "obtěžovat" k tomu však ale dle psaného nedošlo a tazatelka tudíž "loví" pouze ze zlomkových indicií, proto radím kontaktovat vůbec se s tím nemazat důvod k tomu má a pak se uvidí řekne-li ne pak prostě ne, jaké vnucování?

janm*

P.S.

V jistých věcech je třeba mít zcela jasno, za spoustu neshod rozchodů a problémů obecně může "nedorozumění" a to na základě špatné komunikace = špatné předpoklady = špatné závěry = výsledky neodpovídající skutečnosti = zbytečné komplikace...Těch co se pak po letech někde potkají a položí si opožděné otázky typu : "Proč ses tehdy neozval?" "Já myslel že nemáš zájem že se ozveš ty." "Nechtěl jsem obtěžovat". "Nechtěla jsem obtěžovat". "Tak proč jsi mi to tehdy neřekl/a?" , nebude málo...Vyvozovat jisté věci z "náznaků" a lichých "indicií" je jistě nedílnou součástí krásné literatury a romantismu jako takového v praktickém životě ale pokud se tím zvláště ve vztazích lidé budou řídit mohou sklízet nedobré plody ...často zbytečně...

iz*

@Janm, je to vnucování.

On čtyři dny nenapsal → tak se člověk, který by o někoho měl zájem, nechová. (Tazatelka píše, že by se nerada vnucovala. Podle mne by se věci měly pojmenovávat správnými jmény.)

Dotyčný se měl poohlédnout po náušnicích a pokud by je našel, se měl ozvat. Podle mne je zřejmé, jak to se zájmem dotyčného o tazatelku je. Kdyby zájem měl, našel by náušnice a použil je jako záminku ke kontaktu...

janm*

ivzez

Shrnuto : 1) Vzít si své věci zpět není vnucování. (na to má právo ať se mu to líbí nebo ne)

2) Zjistit si přesně má-li o ni zájem nebo ne není vnucování, nýbrž získávání informací.

3) O vnucování půjde až tehdy bude-li jasně vědět že "není žádána" a nebude to respektovat zatím to však neví.

pythonissa
hodnocení

Já musím odpovědět. Mám pocit, že lidé buď moji otázku buď nedočetli do konce, nepochopili ji, nicméně uznávám, že i já jsem otázku napsala zmateně. Jak už jsem se vyjádřila v komentářích, nechtěla jsem se rozepisovat úplně do detailů, otázka by následně byla zbytečně dlouhá, možná ještě zmatenější a moc lidí by si ji třeba nepřečetlo a já chtěla získat co nejvíce názorů za co nejkratší dobu. :) Má chyba a omlouvám se. :)Každopádně jsem se zachovala podle rady od janm® , která mi byla i nejbližší a znělo mi to jako, že by to tak nějak mohlo fungovat. :) Je pravda, že nedorozumění jest nejčastější důvod k rozchodům a jiným potyčkám. Kolikrát se lidé například pohádají a nemyslí to zle ani jeden z nich? No nic.Jen abych příběh "ukončila", což vlastně doufám, že ještě ukončený není. :D Napsala jsem mu jednoduše, vtipně, kdy si můžu přijít pro náušnice. (Nenapsala jsem tu SMS tak stroze, zase píšu jenom to nejdůležitější. :D)Odepsal skoro hned, že klidně dnes a domluvili jsme se... a upřímně bylo to fajn strávené odpoledne, jasně o tom jestli má vážný zájem nebo ne se asi dá pořád pochybovat, ale nepřišlo mi že by ho neměl. Ptal se mě asi tak na milion otázek, nemusela jsem se ani ptát jestli by třeba zašel na kafe, automaticky mne pozval dovnitř, nabídl něco k pití, povídali jsme si až do půlnoci a ještě mi následně přišla SMS ať se aspoň ozvu po příchodu domů a dávám pozor. Odepsala jsem a odpověď už neprišla, tak se snad mám zitra ráno na co těšit... Teď si tak říkám, že to byla vážně primitivní zálěžitost. :D Ale já to cítila úplně stejně jako několi zde přítomných slečen a paní... a to tak, že nemá zájem. Sice jsem si v koutku duše říkala, že to já jsem byla ta, která náš rozhovor ukončila a tehdy mu neodepsala... ale očekávala jsem, že se opravdu ozve sám s nějakým řešením, jak předat náušnice. každopádně teď teda uvidím, jestli budeme udržovat zájem v tom si nějak psát nebo ne... náušnice už mám, nic jiného jsem si nezapomněla... :D :D Děkuji za rady. Super věc...
janm*

pythonissa

Dobře jste udělala že jste jej kontaktovala protože nechce-li člověk žít v dohadech odhadech indiciích = tedy vlastně nepodložených polopravdách, pak jiná cesta prostě NENÍ. Z vaší strany pak můžete mít "čisté svědomí" že jste pro danou věc udělala vše co bylo ve vašich silách a ostatní už záleží jen na něm. Jsou zde pouze 3 cesty ANO/NE/ a tou třetí je jen kamarádství , zůstanete jako přátelé známí", což sice není asi to co očekáváte nicméně i takové vztahy mají v životě své místo...

Ještě k tomu "lovení", myslím že muž = lovec, je takový společenský "mýtus" a to ne jen dnes protože by "muži lovci" vymřeli nýbrž je to tak od nepaměti. Proč? Protože prostě bez ohledu na to jste-li žena nebo muž máte určitou povahu, dominantnější nebo submisivnější tak to prostě je a na tom to záleží kdo je ve vztahu iniciativnější (i při seznamování), že kdysi společenské konvence nedovolovaly ženám projevit aktivnější přístup ještě neznamená že tomu tak vždy nebylo. A pak můj osobní názor je, že ve výsledku je jedno lovíte-li nebo jste-li lovena protože buď tam oboustranný zájem vznikne nebo nevznikne jinak není co řešit...

iz*

Janm měl tentokrát ve svém odhadu štěstí (–: (gratuluji), ale z vyprávění to na mne působilo tak, že tam ten zájem není... (A podle mých zkušeností tomu tak opravdu bývá.) Hlavně, že se to vyjasnilo.

janm*

Ivzez

Je třeba brát v úvahu to, že lidé se často nechovají "transparentně" tj. neplatí takové ty zažité "stereotypy" které máme "pod kůží" díky škole a výchově, vycházející z jakýchsi "literárních typů". Ty ostatně jaksi ovlivňují i naše subjektivní hodnocení ve vztahu k druhým i v jiných "věcech", máme tendenci škatulkovat nejen dle toho jak se člověk na venek projevuje ale i dle vzdělání zaměstnání věku dle skupiny lidí mezi nimiž se daný(á) hodnocený (á) pohybuje atd.. V praxi to pak znamená že na místo abychom si udělali hodnocení sami děláme ho na základě druhotných kategorií a následně místo vlastního úsudku dosadíme "literární typ" protože je to tak pro nás jednodušší a máme to tak zažité ovšem není to "pravdivé" nic není vzdálenějšího realitě než tento přístup, mnohokrát jsem se o tom přesvědčil, ale to jsem odbočil.

Zkrátka a dobře v tomto případě platí že když se nám někdo líbí neznamená to hned že se na něj budeme jen usmívat neznamená to vůbec že mu hned "padnem kolem krku" často je tomu právě naopak a tak jako "čeká" jedna strana "co bude" "je-li zájem" tak čeká i druhá strana je-li zájem což často ústí do "patových situací", sám jsem učinil takové zkušenosti, proto na základě toho jednoznačně radím :"Vyprdnout se na teoretické odhady, a naopak kontaktovat pokud možno co nejdřív nejlépe ihned nebo jak to situace dovolí a opravdu si pokud možno "získat" co "nejpřesnější informace", co nejpřesnější na základě toho se pak zařídit, všechno ostatní je špatně, vše ostatní jsou jen domněnky dohady odhady a ty se žel často mýlí, velmi často na to abychom jim mohli věřit...

iz*

@Janm: Tak se nám to vybarvuje → zdá se, že jsem přece jen situaci odhadla spíše já... (Použila jiný nick, ale je to tatáž tazatelka.)

PS: Jinak díky za radu. (-:

hodnocení

0x

Tejden po dovoleny pockej a pak se ozvi.
Jen mi nejde do hlavy nasledujici: > jeho číslo jsem měla, když mu ode mne volali kámoši, kteří jaksi nevedou kredit...)
Dneska ma tlf. skoro kazdej; kdo nema kredit tak neresi volani pac ma pausal:-/
Takze na svete se objevil unikat: hromada kamaradu s pausalem a nemuzou si zavolat:-D

pythonissa
hodnocení

No ona to taky byla velka diskuze, to se nebojte. :] Ale mozna nedorozumeni plyne take trochu z toho, ze cely tento pribeh se odehrava na uzemi UK, takze pouzivame simky ktere jsou treba levne na volani do CR ale na uzemi UK drahe... Proto se to asi resilo... Jeden kamos proste rekl, ze mu psat nebude, presto ze kredit mel a mel i dobrou simku, jaksi mu nemel potrebu oznamit ze prijdeme pozde. A taky to rekl fakt hnusne, protoze presne jak rikate, kdo v dnesni dobe nema kredit nebo pausal?! Ale teda ja mam i takoveho kamarada. Vsichni mu bud musi volat nebo se s nim zatezko domluvite. Myslim, ze si kredit [ani pausal] neplatil vice jak rok... Takze chapu Vas dotaz, me to taky neprijde normalni, moji kamaradi nejsou normalni. :D Opravdu nemam potrebu si zrovna takovouto banalitu vymyslet, naopak. :]

Koukam, ze ten pribeh stejne nedokazu napsat nijak souvisle nebo pochopitelne. :D Moje chyba, omlouvam se. :]

No nejasnosti uz jsou jasnejsi, tak nezbyva poprat stesti k oboustranne spokojenosti:-D

hodnocení

0x

Napsala bych kvůli těm náušnicím. Napřed mu o ně píšete do ciziny a pak o ně ztratíte zájem?

Pokouším se na to celé dívat jako nezaujatý a podrobností neznalý pozorovatel: Zapomněla u mě náušnice. Proboha, proč si je sundávala? To se s někým muchlovala? Napřed je chce zpátky a teď, když jsem je konečně našel, už se neozývá... Divná ženská.

pythonissa
hodnocení

Jsem milovnice nausnic, mam nausnice ruznych barev, tvaru, velikosti, typu... a nektere z nich jsou i tezsi a tedy ne na bezne noseni... treba jenom na par hodin, ne na cely den. Tehdy na te seslosti jsem si myslela, ze pobudeme 1-2 maximalne 3 hodinky, netusila jsem, ze se z toho vyklube asi 7 hodin, jelikoz jsme hrali hru, pak jsme jeste vsichni koukali na film, sli jeste do obchodu a bla bla bla... uz byli tezke, odlozila jsem si je na stolek a tam i zustali az do dnesniho dne. :] Nikde jsem se s nikym nemuchlovala a i jsem teda dotycnemu zminila, ze jsem si nausnice sundala proto, ze jsou na denni noseni tezke. :]

A hlavne, jak jsem psala v otazce, on mi rovnou uz z dovolene odepsal, ze o tech nausnicich vi, ze tam jsou a ze to vyresime "nejak" az prijde z dovolene. :] Proto jsem ocekavala, ze se ozve. :]

hodnocení

0x

@pythonissa - a ze to vyresime "nejak" az prijde z dovolene
Vy to třeba neznáte - ale hodně lidí má po dovolené zcela jiné starosti, než vyřizovat prkotiny typu "náušnice". Dokonce i v případě, že by měli zájem o kontakt - jsou záležitosti, které prostě mají přednost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]