Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem navštívila tento obchodní řetězec a docela jsem byla rozčarovaná a ráda bych se s Vámi zde podělila o mou dnešní zkušenost.
Nakoupila jsem pár drobnosti a zamířila k pokladně, dlohou frontu se mi nechtělo absolvovat a tak jsem chtěla využít službu rychlopokladny. Vydal jsem se do místa na prodejně kde jsem tušila tyto kasy, a ejhle už z dálky vidím změnu zůstala pouze tzv. ,,Opičí dráha,, v jednom provedení. O kousek vedle zbrusu nové PC manuály či jak toto zařízení nazvat v počtu tuším 4 ks a tam na ně dohlíží zaměstnankyně Tesca. U jednoho z přístrojů statečně bojuje důchodce, vedle manželský starší pár a další dva aparáty jsou rovnět obsazeny. Tak se snažím zamáčknout si očka , aby mi úžasem nevypadly a zcela vážně celý ten šum chvíli pozoruji. Ono celé to zařízení zřejmě mělo sloužit..,,v dobré víře,, k uchychlení obsluhy / když vynechám snížení nákladů za personál/ bohužel tato zkušenost, kdy se zcela vytrácí úslužnost a ochota personálu ve mě zanechala prapodivný pocit. Automat vám nepopřeje pěkný den, nezptá se zda je to všechno. Akorát ná Vás bude vyluzovat zvukové signály když náhodou nebudete ovládat techniku. Pro starší spokuobčany ideální záležitost , už tak se dost potýkají s platbou kartou a to nemusí být ani důchodce. Sama jsem zvědavá jak často bude uvedené zařízení poruchové... a jiné další vychytávky např. rozdílné ceny zboží. Nyní už se zákazník nebude muset bát, rozdílu na pokladně obere jej rovnou automat. Ještě jsem zapomněla podotknout zákazník si sám připraví tašku na váhu, sám vloží bankovky či mince do automatu. A pak, že je hazardním hrám odzvoněno....
Tak se ptám setkali jste se u Vás také s těmito přístroji jaký je Váš názor na počínání tohoto řetězce? Nebo je to zatím zaváděcí novinka jen v metropoli?
Naštěstí jsem to ještě nezažil. V našem malém městě, kde je obchodní dům Tesco co do velikosti pouze 4 tisícovka. Tak to dělí manageři obchodních řetězců - podle prodejní plochy.
Jinak vize nakupování v blízké budoucnosti bude asi ještě horší. Každý výrobek bude mít čip, který po průchodu kontrolního místa sejme automat a po nás bude chtít v lepším případě platební kartu. V horší případě (což snad nebude) nám automat odečte obnos z našeho osobního čipu, který budeme mít někde pod kůží.
Někdy se mi stýská po krámečkách, které jsem zažil za svého mládí. Skoro v každé ulici na každém rohu potraviny, masna, zelenina a příp. i jiné. Prodavač za pultem byl schopný obchodník, který nejenom věděl co nám nabídnout, ale také nám sdělil nejnovější novinky z okolí. V okolních státech se malé obchůdky zachovaly více než u nás. Není tam takové množství velkých supermarketů.
Dobrý den, Malvinko!
Tak já musím oponovat. S automaty jsem veskrze spokojená a hlavně jsem tam nikdy nezažila žádnou čekací řadu ani potíž, a pokud už se někdo s potížemi potýkal, poměrně ochotně mu pomáhala právě ona zaměstnankyně Teska. Taška tam visí na držácích, a kdykoliv jsem přišla, byla připravená k naskládání (tj. rozevřená, aby se do ní hned dal vkládat nákup). Obvykle si nosím tašku svoji, protože nemám ráda igelit a taky ho nerada spotřebovávám, tak ji jenom natáhnu na ty držáky a skládám tam. Automat na rozdíl od mnohdy nepříjemných a ofrněných dam za pokladnou popřeje hezký den , vše v klidu načtete, vidíte přesně, že jste nenačetla věc dvakrát (kolikrát už jsem musela stát na informacích za chybu prodavačky, která se mi ani neomluvila!), nikdo vám nedýchá za krk... No a platit se dá jak kartou, tak hotově. Vyzkoušela jsem oba způsoby, ani s jedním nemám problém, účtenka se také vždy v pořádku vytiskla. Opět na rozdíl od mnohdy nepříjemné prodavačky automat poděkuje za využití obchodu Tesco a popřeje hezký den
A teď, abych nebyla pochopena špatně - miluju malé krámky a pokud to jde, jdu tam. Jenže ono to tady v Praze moc nejde. Nejde o to, že bych šla do masny pro šunku, do mlíkárny pro sýr, do potravin pro housky - to by mi nevadilo. Jenže tady bych musela do masny na Albertově pro šunku, do potravin v Nuslích pro housku, do mlíkárny na Budějovické pro mlíko...jistěže přeháním, ale bylo by to neúnosné. Kdyby byla možnost, ráda se obchoďáků a automatů zbavím - ale není. A pokud mám na výběr, fakt s radostí využiji automatu; ale chápu, že třeba pro důchodce je to obtížné.
A mimochodem, nemluvíte o Andělu? Protože tam jsou právě expres pokladny v zákrytu za automaty - pořád tam jsou. Jen musíte až za ty poslední regály, projít jimi a tam se pokladny schovávají. Myslím, že nechali dvě.
Tak ať je to příště lepší
Pro Papene - automat funguje přes dotykovou obrazovku, ta píše a říká krok za krokem vše. Na monitoru jsou piktogramy a poměrně velké písmo (to mě zaujalo hned napoprvé). Při potížích poradí pracovnice Tesca.
Pu díky za doplňující informace netušila jsem, že Tesco na Skalce už tento projekt spustilo dříve. Ano jednalo se o pobočku na Andělu.
Ani já ne - byl to jediný odkaz, kde byly obrázky, jak si kolega přál A na tom Andělu, jak jsem psala, ty expres pokladny fakt ještě jsou, tak příště hurá k nim!
Já jsem na to ještě nikde nenarazil, ale už se těším na slibované čipové snímání obsahu celého nákupního vozíku. To věčné překládání a rovnání zboží mě teda dost prudí a to hlavně když jsou vozíky hluboké a uličky u kasy úzké. To se potom při vyndavání a ohýbání pro zboží do vozíku pořád ohlížím, jestli za mnou nestojí nějaký cukrouš a náhodou se mi nepřihodila nějaká nepříjemnost. I když ... pokud je přede mnou fešná dívčina, tak jsou ty vozíky občas moc mělké a krátké.
Automatické pokladny jsou jen do deseti položek..
Pardon, mluvíte o těch čipech.. ..mi to došlo tochu později..
To je právě to, že to až tak moc nepomůže. Já měl na mysli narvanej vozík zbožím s čipy. projedu turniketem, ten sejme všechny kódy najednou, ukáže se pro kontrolu seznam, vložím kartu, zadám PIN, Děkujeme za Váš nákup a na shledanou.
Narazil jsem na to v Rakousku a rozhodně to vítám jako volitelnou alternativu klasické pokladny. Nikoliv jako její úplnou náhradu. Tedy ať je na zákazníkovi, aby se na místě rozhodnul, co je pro něj lepší.
Ahojky.
Asi nebusu přispívat přímo na otázku,ale nedá mi to nepřispět s troškou do mlýna.
Bydlím na vesnici cca 1000 obyvatel,potraviny jsou tu troje.Hned vedle domu si otevřeli krámek vietnemci,večerku.Smrdí to tam vylitým pivem,špínou,věčně nemají rohlíky,oplatky nejlevnější za 25 Kč,ocet -obyčejný lihový ocet (!)za 36 Kč,paní má neustále puštěnou černobílou (!) tv a moc se jí nelíbí,že ji někdo ruší...no hrůza.
Přiznám se ,že ač to mám vedle moc tam nechodím.Dřív tam býval krámek jednoty.Nakupuji v těch dvou druhých potravinách a jednou týdně zajedeme na nákup do marketu.Je to levnější,rychlejší a anonymější.S automatem zkušenost nemám,asi jsem měla štěstí na pokladní,zatím jsem na nijak významně nepříjemnou nenarazila,ba mám i některé velmi oblíbené,kdy si i při markování stačíme vyměnit pár slov i úsměvů,Mně se zase nestýská po bývalém krámku jednoty,kde byla zvědavá/promiňte mi to slovo/ drbna,která se jen starala o soukromí druhých a co z koho vytáhla poupravila k obrazu svému a poslala dál,čímž logicky způsobovala další a další serie pomluv ,závistí a mrzutostí..To je 100x lepší automat .Ono je to ale o lidech,že ano.Asi tak.Lenka
I na tom je kus pravdy, Lenko. Je fakt, že malé krámky já si z dětství pamatuji jen jako malé krámky, drby atd. jsem nevnímala. A z dnešní doby znám malé obchůdky bohužel jen z ciziny, a tam je to možná s drby stejné, ale fakt je, že za celou dobu jsem žádné nepostřehla (několik let). Ale taky jako cizinci jsme nebyli do těchto diskuzí vtahováni, takže těžko říct. Jenom se mi líbí, že malý krámek se specializuje na málo věcí, víc jim (zdánlivě?) rozumí, soustředí se jen na jedno.. Ono je to těžké. Kdo má anonymitu, chtěl by osobní přístup, kdo má osobní přístup, někdy by raději bezosobní automat. Já jsem pro, aby bylo (všude) na výběr - ale to asi nejde
Souhlasím. Já u nás na vesnici na výběr nemám a přiznám se, že k nám do krámku chodím jen když opravdu není zbytí. Třeba když si děti večer vzpomenou, že chtějí palačinky a nemám ani jedno vejce,zatnu zuby a jdu. A proč mi to vadí?
Tak třeba - neustále se tam motají ožralkové s lahváčem v ruce, v létě sedí venku na lavičkách,pěkně pod pergolou, kterou jim tam nechal postavit dobrák pan vedoucí. No a v zimě pěkně šup do tepla, k pokladně.
Pokladní je neuvěřitelně zvědavá, ale já se přece nenechám legitimovat jen proto, že mně nezná! A zítra bude celá ves vědět, co jsme měli k večeři.
Navíc to není smíšené zboží, ale smíchané, jak trefně poznamenal můj muž. Hned za pokladnou šrouby, hrabla,hnojiva, pak konzervy a krmivo pro zvířata. Pokud chci rohlík, musím přes celý krám až dozadu, kde jsou vtipně schované za štendry s montérkama a bundama z Makra. Prostě ty základní věci aby člověk hledal.
Koupit si noviny nebo časopis je vyloženě risk,to už si všichni štamgasti přečetli, jednou jsem si přinesla časopis s vyluštěnou křížovkou!
Takže já mám radši anonymní nakupování ve velkých centrech, tam se můžu producírovat jak chci a spoléhat jen na to, že mi někdo nevyrve peníze z koše.
Myslím,že ať si každý vybere co mu vyhovuje. Dnes je normální si zajet do OC nakoupit a mít doma nějakou zásobu. A kdo tam jezdí pravidelně, tak když chce , naučí se to obsluhovat. To se jedná o 1-2x a pak už Vám to připadá úplně normální. Vše co je nové, někdo odsuzuje. Já jsem toho názoru, vše se má vyzkoušet. Když zjistím, že mi to nevyhovuje , tak to nepoužívám, ale nedsuzuji to.Určitě je to dobré pro toho, kdo koupí 2-3 věci a nechce se mu stát frontu za těmi , kdo mají plné vozíky zboží.
Bezobslužné automaty jsou třeba i na benzinkách třeba zrovna u některých Globusů Vložíte platebku, natankujete, provede se transakce.
Jinak ty automaty z pohledu technika/správce zatím nevidim moc rád. Když vidim co dokáže provádět školena osoba tak nechci vidět co provede neškolený člověk a zcela reálně vidim jak na tu ženskou která provádí dozor nad automaty řve zákazník a to slova který tady raději psát nebudu
Juu. To je dobra sprava.
V Tescu nenakupuju, tak nevim, ze to tam maji, ale jsem tomu rad, ze se to tu snad postupne rozsiri.
V zahranici nepouzivam pri nakupech nic jineho (tam, kde to tedy maji). Je to rychlejsi, mluvi to na mne, takze presne vim, co mam delat, stojim si u toho jak dlouho chci a nemam spatnej pocit, ze zdrzuju, v klidu si vse usporadam do tasky a pak teprve platim, s krehkymi vecmi mi nikdo nehazi.
Proste pohoda.
A i na to podekovani za nakup se dostane.
Teda. Ted si tu tak ctu ty odpovedi a kazdej pise, jako by to bylo vsude v CR va kazdem obchodnim centru zcela bezne. Tak bud sem slepej... ja to teda jeste u nas nikde nevidel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.