Nejste přihlášen/a.
Umíte kotrmelec dozadu? Mám na mysli ten rovný, ne ten částečně na stranu...
2x
Už ne. A zkoušet to nebudu. Vlastně si myslím, že většina tělocviku, co jsme museli dělat ve škole, tělesnou schránku nekutlivuje, ani jí neprospívá, ale naopak pohybový aparát poškozuje.
1x
doplněno 17.07.18 20:16: Ještě to mohl z nudy napsat učitel tělocviku
0x
Co si pamatuju ze školy, tak v každé třídě bylo nějaké nemehlo. Někdo neměl výdrž při běhu, jiný nevyšplhal po tyči. A někdo nezvládal kotouly. Většinou se ale na této indispozici pracovalo a ke konci roku už se z velkého nemehla stalo menší. Svaly ve většině případů posílíte, ale koordinace pohybů vám musí být dána. Představte si takového Sheldona Coopera z Teorie velkého třesku jak dělá kotoul. Jakýkoliv. Sice je to jen seriálová postava, ale i takoví lidé jsou. Dřív to bylo jen pár jedinců, protože jako děti jsme byli zvyklí se hýbat. Dnes to myslím bude spíš opačně.
Já kotouly zvládala i přes svou výšku (zkuste se sbalit do kulata, když jste samá ruka noha). Naposledy jsem kotoul vzad dělala na střední a už tehdy má krční páteř trpěla, takže teď to rozhodně zkoušet nebudu. M.
No byl jsem teď tak trapný, že jsem vstal od PC a zkoušel jsem to na koberci. Rovné už to zrovna moc nebylo, ale myslím, že na žíněnce bych to ještě rovně dal... Ale hlavu jsem si neulomil a přežil jsem... Jsem sice nesportovec, ale ještě jsem z generace, která neměla zničenou krční páteř z věčného koukání do mobilů a tabletů, dneska je to prý u mladých dost problém... Mám 41 let/92 kg.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
čekejte prosím, probíhá přenos dat...