Nejste přihlášen/a.
Umíte kotrmelec dozadu? Mám na mysli ten rovný, ne ten částečně na stranu...
Už ne. A zkoušet to nebudu. Vlastně si myslím, že většina tělocviku, co jsme museli dělat ve škole, tělesnou schránku nekutlivuje, ani jí neprospívá, ale naopak pohybový aparát poškozuje.
Co si pamatuju ze školy, tak v každé třídě bylo nějaké nemehlo. Někdo neměl výdrž při běhu, jiný nevyšplhal po tyči. A někdo nezvládal kotouly. Většinou se ale na této indispozici pracovalo a ke konci roku už se z velkého nemehla stalo menší. Svaly ve většině případů posílíte, ale koordinace pohybů vám musí být dána. Představte si takového Sheldona Coopera z Teorie velkého třesku jak dělá kotoul. Jakýkoliv. Sice je to jen seriálová postava, ale i takoví lidé jsou. Dřív to bylo jen pár jedinců, protože jako děti jsme byli zvyklí se hýbat. Dnes to myslím bude spíš opačně.
Já kotouly zvládala i přes svou výšku (zkuste se sbalit do kulata, když jste samá ruka noha). Naposledy jsem kotoul vzad dělala na střední a už tehdy má krční páteř trpěla, takže teď to rozhodně zkoušet nebudu. M.
No byl jsem teď tak trapný, že jsem vstal od PC a zkoušel jsem to na koberci. Rovné už to zrovna moc nebylo, ale myslím, že na žíněnce bych to ještě rovně dal... Ale hlavu jsem si neulomil a přežil jsem... Jsem sice nesportovec, ale ještě jsem z generace, která neměla zničenou krční páteř z věčného koukání do mobilů a tabletů, dneska je to prý u mladých dost problém... Mám 41 let/92 kg.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.