Nejste přihlášen/a.
Dobrý den boužel musim takhle začí myslím že sem adoptovaná . Doma jsem našla fotky které sou už když nejsem novorozeně a mé segry fotky maj když byla malá z porodnice moje sou když sem už zkoro větší neš novorozeně a to v den mého narození. Nevím jesli si mám dělat starosti ale na rodiče se vůbec nepodobám a mám strach že Jsem adoptovaná ale usvích rodičů sem štasná ale chcivědět pravdu. Když senato zeptám boužel načnou jiné téma a tomě ještě víc přivádí do nepokoje.Protože už mije 15.let a chtělabych znát pravdu.Ve škole Jsmese bavili na téma když rodiče nechtěj říct pravdu tak něco tají ale já si nejsem jistá jesli můžu zajít na matriku. Protože jesli sem adoptovaná možna měto úplně zničí ale chci znát pravdu ať je jaká koli prosím o pomoc už todál nevidržím. Ve škole lidi říkali že se nepodobám svím rodičum nevšímala sem sitoho ale pak Jsem skončila v nemocnici a doktor chtěl vědět pročmu nesouhlasí výsledky a mamka řekla že předemnou ne dál už nevím mám se bát že Jsem adoptovaná .Děkuji všem za názor i zazprávu .KLÁRA
Protože jesli sem adoptovaná možna měto úplně zničí ale chci znát pravdu ať je jaká koli prosím o pomoc už todál nevidržím.
Nějak úplně nepobírám, CO Tě má zničit? To, že Ti lidé, u kterých bydlíš, nejsou Tví praví rodiče? To se o Tebe špatně starali, týrali Tě?
Tak v tom případě mám doma dvě úplně zničené děti, protože jsme je skutečně adoptovali a přesto, že to dávno ví (řekli jsme jim to v cca 3 letech, před tím, než šli do skolky) tak přesto nám říkají mami a tati a nevypadají nijak zničeně. Dokonce jsme oběma pomohli dohledat jejich bio rodiny (spíš to, co z nich zbylo) Ono takové ty romantické představy z Pošty pro tebe, kde panií Ester a pošťák po letech spunktují romantické setkání jsou hodně vzdálené pravdě. Nechci zabíhat příliš do detailů, ale jen řeknu to, že děti se v kojeňáku neocitly z nějaké zlé vůle, ale prostě proto, že původní rodiny je doslova ohrožovaly.
Takže i když nechápu, proč Ti to rodiče neřekli, nemáš důvod se z toho hroutit. Není to žádná tělesná vada, ani nijaké postižení. O našich dětech to ví prakticky všichni a není s tím problém.
Nyní jako dospělý a otec dvou plnoletých dětí to vidím takto -rodiče jsou Ti co dítě vychovávají,starají se o ně když stůně, kupují dárky, atd . Ne Ti co jsou jen "zploditeli"!
Viz Manželka -otčímovi neřekne jinak než Tatínku,Táto .kdežto biologickému otci říká jen ten chlap!
Třeba ,pokud jsi opravdu adoptovaná ,Tě chtějí chránit od minulosti biologických rodičů (feťáci, kriminálníci atd)
Pokud je to pravda, tak o co ti jde? Můžeš juchat radostí, že jsi nezůstala v děcáku a máš milovanou rodinu. Tak si toho važ a neblbni. Zeptat se rodičů můžeš přímo a ne potají šmejdit v 18ti v matrikách.
Jsi starší než sestra? Třeba v té době rodiče neměli foťák, aby tě vyfotili v porodnici. Třeba jsi dítko mamky z prvního manželství. Je spousta variant a přestaň se v tom přehrabovat. Jsi šťastné dítě a tak to zůstane, když nebudeš dělat pitominy. Raději se douč češtinu. Víš kolik jsi nasekala chyb v tvém dotazu?
No a? Máte spokojenou rodinu? Milující rodiče? Kteří Vás prostě, i když adoptovanou, vypiplali? Tak buďte ráda.
Jestli to vydržíte, zjistěte si tyhle věci až budete starší, budete mít více zkušeností a moudrosti. Budete to brát více s nadhledem.
Nebo si myslíte, že Vaši praví rodiče jsou bohatí, hodní, krásní? Budou to pro Vás cizí lidé a nový vztah budete muset krůček po krůčku budovat.
Rodič je ten,kdo nás vychová. Rodič není ten,kdo nás nevychovával, kdo nám není oporou. A i kdyby si byla adoptovaná,tak si měla štěstí,určitě jejich péči nesmažeš,to by si jim přece neudělala. Vždycky jsem obdivovala lidi,kteří si adoptovali dítě k výchově. Pomohli mu postavit se na nohy, zajistit ho,udělat z něho dospělého a připravit ho na život.Já bych to nedokázala. Ty ano? Jinak,když už máš jisté pochybnosti a je ti už 15,já bych rodičům asi položila přímou otázku: mami,vy jste si mě adoptovali? Taky se můžeš mýlit a je v tom třeba něco jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.