Snáším to úplně v pohodě. Jako jakýkoliv jiný den. A nevadí ani černá kočka která přeběhne přes cestu. To si jen lidi vsugerují, že něco bude špatně. Nebude.
sabina
Jaký nagativni význam má 13 jako čislo a navic ve spojeni s pátkem? Je to jen vymyšlená povera uz z historie?
Jj plný souhlas s Jenykem! je to jen hloupá pověra ! A ještě jenu ze života. Před pár roky jsem s kolegou pod bývalé firmy jezdil do Třeboně za prací.jednou na Kopečku nám přeběhla přes cestu černá kočka a kolega,jeli jsme jeho autem , a hned málem naboural -přestal sledovat cestu a lamentoval : černá kočka to zase bude smůla. Nebyl neboť to byl kousek na firmu a cestu jsem v podstatě hlídal-neustále jsem jej musel na něco upozornovat. Z firmy jsem pak služebákem jel taději já sám .
Pátek 13. je úplně stejný jako pátek 25., nebo třeba pátek pátého. Důvody vzniku pověry najdete na internetu, o něco výš je pár odkazů. Pátek třináctého snáším dobře, protože hned po něm je sobota čtrnáctého, a to znamená volno.
13 jsem nikdy jako špatnou neřešila, v mládí jsem ji nosila dokonce na krku a taky mám 13. svátek. Ale co je velmi zajímavé, pro mne je špatný den středa, řada průserů se mi děje právě ve středu (narodila sjem se ve čtvrtek).
Tak jsem zvedavá, co se zitra stane, protoze jsem mela zvláštni sen, ale byl spiš nadprirozený nez špatny nebo neprijemný. Nikdy jsem tento den moc nevnimala az teď poprve. Zitra sem schválne napiste co se komu prihodilo.
Pověra jo? A proč, zrovna v pátek, 13., mi odešlo moje milované Arduino Mega do věčných elektronických lovišť? Proč zrovna mě, který nevěří na pověry, se dějou takovéhle věci? Radši to píšu až v sobotu. Co kdyby. Ne?
Tak jsem prezila bez karambolu, ale byla jsem natolik ostrazitá, ze jsem delala vsechno jinak nez jindy a ostre vnimala vsechno kolem sebe az me z toho bolela hlava, ale na dnešek jsem se vyspala jak se riká do ruzova, hned po ránu telefonát a zpráva o umrti meho strýce- zemrel pred pulnoci v Bernu! Byl docela bohatý nezmar,takze budu cestovat na pohreb
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.