Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se liší Angličané a Američané?

Od: pet* odpovědí: 4 změna:

Jak se liší Angličané od Američané? Vím, že oba dva národy mluví stejně anglicky, ale já bych chtěl vědět, čím ve zvycích nebo v chování

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

American udela cokoliv co mu muze pomoci k uspechu a bohatsvi...Anglican se tak bude aspon tvarit.

fram
hodnocení

0x

Anglicky mluví, ale stejně ne: helpforenglish.cz/... Dále americká výslovnost je všeobecně "širší", pozná se uchem, slovní zásoba lehounce slabší (obyvatelé odevšad). Američané si barví vlasy, důraz na image, Britové nikoli. Angličané drží na tradici (Double decker v Londýně např.), Američané nedrží - nemají celkem na co. Britové drží na královnu, američané na prezidenty.*frajer*.

hodnocení

0x

Já bych řekla, že prostí amíci jsou přátelštější a otevřenější. Ale co mi vadí, ve filmech nám stále ukazují jejích dokonalé školství a když jsem tam řekla že jsem z Prahy, tak jsem slyšela dotaz to je Jugoslávie, Československo nebo dokonce Rusko. A divná mi připadá ta jejich hrdost na syny, kteří padli ve Vietnamu, v Iráku za svobodu USA - ve většině případů tyto války rozpoutali sami a nechápu, ,jak mohou být matky na to hrdé.

Na Britech se mi líbí jejich vztah ke královské rodině. A mají příšerné jídlo.

hodnocení

0x

Jaký je rozdíl mezi Angličanem, Američanem a Čechem vystupujícím z vlaku?
Američan se nerozhlíží a vyskakuje z vlaku ihned, jak zastaví.
Angličan počká, až vlak zastaví, upraví se, podívá se, jestli něco nezapomněl a poté vystoupí.
Čech počká, až vlak zastaví, upraví se, podívá se, jestli někdo jiný něco nezapomněl a teprve potom vystoupí. ;)

Ale vážně - hezké popisy (nejen) těchto národů najdete zde chovani.eu/... a zde chovani.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]