Nejste přihlášen/a.
Já bych se nedíval na Babiše tak zaujatě... Možná že je v tom i závistí! MOžná především závist! Pokud použil fintu, že převedl majetek na děti a tím to šlo provést tato akce, tak je to asi nehezké, nečestné, ale také třeba ani netrestné... Tato metoda je obvyklá a bohužel nestíhatelná... Kdo někoho zná ve svém okolí kdo nepoužil podobných praktik, ať zvedne ruku...Tak jako Viktor Kožený u nás provedl lumpárnu, ale trestně za ní nemohl být stíhaný... Neboť nelze potrestat nehezké a nečestné chování... Kdyby měl být někdo potrestán jen za to, že si kdekdo cosi myslí, tak by měl třeba i sedět Kalousek za padáky..., taky se vykroutil... V jiných státech by seděl, v Číně možná i visel... Hlavně bych třeba stíhal toho, kdo to umožnil... Ty co to schvalovali a kontrolovali! Jinak každý politik z jakékoliv strany se obklopuje loajálními lidmi, ať už je to z ANO, ODS. TOP09, ČSSD, prostě všichni i v zahraničí... Ať to je Macron, Putin, Kalousek, Hitler... Tak netřeba Babišovi nic vyčítat! To už funguje od Starého Říma...
Tak dle policie i státního zástupce je to trestné, protože tento převod byl pouze fiktivní, protože po celou dobu ovládal čapí hnízdo Agrofert - Babiš.
Ti co to schvalovali a kontrolovali měli pouze ůdaje, které dostali. Oni nevěděli, kdo skutečně vlastní akcie této firmy a kdo tuto firmu ovládá. Podvod byl právě to, že firma o sobě tvrdila, že je malý až střední podnik. Přitom byla plně ovládána Agrofertem a Babišem.A jelikož nebylo jasné, kdo v tu dobu akcie vlastnil, tak se nemohlo nic vyšetřit. Kdyby to přiznala, tak nic nedostane.
Já osobně Babišovi nějak nefandím, jen bych chtěl, aby bylo vše vyšetřeno podla práva a pravdy a ne jen účelově, a tento názor sdílím, ať se jedná o kohokoliv, ne jen o Babiše, ale třeba i Nečase, Nečasovou, Kalouska, Ratha či Janouška... Pravda by měla být jen jedna, ale pohledů na ní je přeci jen více a dlouhé prsty tu má také kdokoliv...
Tak moment, za právě tyto věci, obcházení zákona už tady bylo odsouzena řada lidí.A což toto obcházení zakona bylo jak vyšité.Takže Babiše odsoudit, tak jako ty ostatní.A takové kecy "nestojí mu to za to" tak kdyby mu to za to nestálo, tak by to nedělal.A nová ministrině spravedlnosti prohlásila, že by to šlo i odložit o 4 roky projednávání této kauzy.Máte ještě pochybnosti o ne-účelnosti jmenovat právě tuhle kozu?Je to darebák.
Podívejte se v týdnu na Barrandov na Soukupa a uvidíte jak to funguje... Vše a všude jeden velkej podvod... Je to celá velká mašinérie a nemyslete si že Rath je jediný lump..., prostě se jen nepodělil, tak ho práskli, tam není nikdo lepší... Je jedno z jaké strany, všichni spolu pečou jak jde o penízky... Mrkněte na hospodaření ČT.. Mrkněte na nezávislost soudů s Vitáskovou... To je vyloženě justiční lumpárna a Fiala z ODS bude tvrdit že neexistuje politická objednávka... , kdo není tupý, tak to vidí jak je to celé prolezlé lumpárnama... Pusťte si Italský film Chobotnice... Tak to funguje všude... Vždyť i ta Nečasová by musela být podle zdravého rozumu odsouzená za zneužívání zpravodajské služby a u nás si z toho ještě udělají srandu..., kde to jsme? To jsme právní stát?
To je věc pohledu co je nestranné, nestranné tu není nic, jednostranný pohled má ČT, ČRo atd... , Novinky, Mf Dnes, Reflex- každý kope za svoji partu..., mě zajímá jestli je to pravda a pokud je, tak mi je jedno i kdyby mi ji říkal Hitler, či Kalousek... Dívejte se na věc nestranně, né jako milovník Zemana, Kalouska, či Putina, zajímejte se o fakta a nezlehčujete to ve prospěch svých kamarádů, ať jsou z jakékoliv strany či skupiny a pak to bude mít ten efekt... Nikdo o sobě nevypráví jak krade a krátí daně... A z politiků a podnikatelů snad nemá svědomí čistý nikdo...
@andelcek: Pokužiju stále stejně úderný argument na tvoje tvrzení a vyvrať mi ho. Proč ne Soukup a Barrandov? Když Soukup řekne, že sůl je slaná, je to lež? Jen proto, že to řekl Soukup na Barrandovu. To tvé tvrzení, je stejně hloupé. Zříkat se nějakého tvrzení, nebo mu věřit, jen proto, že ho řekl "někdo", nebo třeba "nikdo" je totální hloupost. A divím se, že je ho ještě někdo schopen použít. Kdyby jsi řekl, že konkrétně to a to, co řekl je lež, a to proto a proto, tak je to o něčem jiném. Ale odsoudit zdroj, jen tak, nezlob se, to je hovadina.
A konkrétně k čapímu hnízdu. Kdo si opravdu pozorně přečetl samotnou zprávu OLAF, nikoliv "předžvýkanou" zprávu z těch "správných" médií, tak ví, že JEDINÉ co váže Babiše k čapímu hnízdu a ke společnosti Imoba, je příbuzenský svazek s držiteli akcií. Moc a moc se těším, jak bude vyšetřovatel a soud zdůvodňovat účelovost jeho jednání. To je totiž zásadní podmínka pro to, aby ho mohli obžalovat z podvodu.
Když Soukup něco řekne, tak já neříkám ani jestli je to lež, ani že je to pravda. Jen jeho tvrzení beru stejně vážně, jako když mi to řekne Tonda v hospodě. A ten toho nakecá.
Pokud Tonda řekne, že sůl je slaná, tak mu věřím , protože tuto informaci jsem si ověřil jinde. To samé platí pro Soukupa.
Ohledně OLAF "neříkáš" pravdu.
Tyto dva podniky lze považovat za "propojené" v rámci příslušných právních předpisů vzhledem k faktu, že pomocí skupiny fyzických osob jednajících společně tvoří jedinou ekonomickou jednotku.
Tady nešlo vůbec o příbuzenský vztah. Přečti si to znova.
Ó ano velký vezíre, a co jsem napsal? Kdo asi tvoří ty tvoje spojené osoby? Kdo je ta "skupina fyzických osob jednajících společně"?, Co tvoří tu:"jedinou ekonomickou jednotku"?
No přece příbuzní, o kterých se píše ve stejné zprávě. Ale na rozdíl od dokázaného příbuzenstva, což nic neznamená, musí vyšetřovatel a soud dokázat, že jednali za tím účelem úmyslně, a že opravdu tvořili společnou ekonomickou jednotku. V této části totiž OLAF cituje jen průběžné vyšetřování policie. A na to dokazování, jak už jsem psal, jsem hóóóódně zvědavej. A právě to rodinné spojení je to, co spojuje fy. Imoba s Babišem a jeho firmou. Trochu málo, podle mě.
nikdo > Ty máš asi zásadní problém pochopit psaný text.
Když napíšeš, že
Kdo si opravdu pozorně přečetl samotnou zprávu OLAF, nikoliv "předžvýkanou" zprávu z těch "správných" médií, tak ví, že JEDINÉ co váže Babiše k čapímu hnízdu a ke společnosti Imoba, je příbuzenský svazek s držiteli akcií.
Jenže OLAF toto nenapsal. Jejich příbuzenský stav nemá na oprávněnost dotace či jejich trestnost žádný vliv. Mohli to být klidně kamarádi, nebo spolužáci ze střední a výsledek by byl stejný. Dále v těch firmách bylo spousty dalších lidí, kteří se na tom spolupodíleli. Nekteří byli i následně obžalováni.
Ten problém byl, že tyto dvě firmy jednali jako jedna firma - ekonomická jednotka, tedy neměli na dotaci nárok.
Chápeš? Nebo to chceš ještě jednou vysvětlit.
ono uz je celkem jedno KDY bude rozhodnuto protoze Bures si dosazuje pomalu ale jiste svoje lidi ( devky co se nechaji koupit za par drobnych ) do dulezitych funkci ktere budou mit vliv na to jak skonci
vem si treba tu tupou devenku Malou ktera opsala jak dupou kralici, prosadil ji protoze ona skace jak Andrejko zapiska, pokud by nebyl takovy div kolem jeji opsane diplomove prace tak by to byla poslusna devenka ktera by i z mostu skocila kdyby Andrejko rekl, jenze ted do toho zacli vsichni rypat tak Bures prohlasil ze o tom nevedel ( on totiz nikdy nic nevi ) a pokud si neobhaji tak ji vykopne, protoze v zaloze uz ma dalsi prodejne lidi kteri budou skakat podle jeho potreb
Babis patri na dozivoti do vezeni, veskery majetek zabavit, a vsechny co kdy kde dosadil do nejake funkce okamzite vyhodit, protoze v 99% to jsou jen prodejne kur..
Bylo by dobré zamést si před vlastním prahem než začnu něco kritizovat.Nejvíc použivaná otázka od podnikatelu,živnostníku ,,Potřebujete ůčet bude to levnější" Ještě dnes v některých hospodách vám napíši ůčet tužkou a když vyžaduji správný účet tak blbě kecají.Když já platimt daně ze svého platu proč ti kritici Babiše to obcházejí?
Srovnání zaměstnanec vs živnostník je vždy velice problematické.
On to nedělá pouze pro své obohacení. On to dělá i pro toho zákazníka.Ten také ušetří, má tedy na tom stejný podíl. Třeba aby vznikalo méně čapích hnízd. atd.
Zvýšený výběr daní od živnostníků nepovede ke zlepšení života v tomto státě. Jen se zvýší podíl přerozdělovaných peněz. Zedník za 200kč na hodinu přestane existovat. Nebo si myslíš, že ten zedník si večer hráběmi obrací neodvedené daně?
Dále malý živnostník nedosáhne na dotace, nemá daňové kanceláře pro optimalizace, spousty právníků, on nedostane daňové prázdniny, atd...
To přiznal i Jakeš před revolucí, že byla chyba komunismu, že šel i proti drobným živnostníků.
Obžalovaní dělají vše, aby to trvalo co nejdéle. Stejně třeba jako David Rath.Ale mají k tomu ještě moc. Proto třeba minulý rok najednou všichni smrtelně onemocněli a státní zástupce musel nechat zpracovat znalecké posudky jejich skutečného zdraví. atd.
Normální člověk by už seděl.
To že byla dotace získána podvodem je již dané. Teď už jen záleží, jestli někomu prokáží trestní odpovědnost. Dle současného rozložení moci ale očekávám rozsudek ve znění, že podvod byl sice spáchán, ale dle důkazů nelze přesně označit viníka. A konečný verdikt může padnout třeba za 10let.
Bude to stejné, jako když kamarádovi ukradli auto. Za měsíc v něm chytli policajti nějakého feťáka, který tvrdil, že si jen půjčil a že ho teď tedy vrací. Že k němu přišel, když už bylo vypáčené. Nepodařilo se mu prokázat, že to byl on, kdo rozlomil zámky ve dveřích. No měsíc si pojezdil, přišlo se na něj, tak ho vrátil a nic se mu nestalo.
Rozdíl mezi Bakalou a Babišem je, že Babiš si založil stranu vlastní, když ho přestalo bavit být kmotrem v pozadí.
To ,že soused krade ,mi nedává právo krást.
Tady platí pravidlo... Pokud to není zakázané, tak je to povolené... Ať to je, jak to je... Bohužel... Proto jsem proti jakýmkoliv dotacím z EU, neboť to je jen zdrojem zneužívání a tunelování!
Samosebou, že to , že soused krade, nedává právo mně, abych kradl též.
Ovšem - pokud Bakala prokazatelně ukradl 44 000 bytů (a pár miliard) a je nevinný, pak hovořit o jakékoli krádeži (i 50 milionů) a její trestnosti je naprosto směšné.
Stejně jako pokud justice odsoudí Vitáskovou k trestu jako vraha.
Naše justice a spravedlnost se nemají rády ..
To ,že justice ,nedokáže odsoudit jednoho zloděje, nedává nikomu právo krást. Proto bych úplně vypustil argumentaci, proč Babiš, když ne Bakala.
On je rozdíl ukradl a ukradl, že. Babišovo příbuzenstvo údajně neoprávněně čerpalo 50 milionů do projektu, který stál desetkrát tolik a stojí tam pořád. Bakala těch 44 000 bytů ukradl a nedal do nich ani vindru. Teď Babišovci tu dotaci vrátí a bude po srandě. Bakala bude muset vymýšlet něco nového ..
Ano, je v tom rozdíl. Třeba v akci Promopro inkasoval mnohonásobně vyšší částku někdo, kdo se jakékoli práce na projektu neúčastnil ..
Čapí hnízdo je pouze jedna z mnoha kauz, které má Babiš na hlavě.
50mil je myslím dost vysoká částka, protože většina obyvatel této země jí nevydělá za celý život, aby se neměla řešit.
To není krádež sirek. Příště se bude odvolávat vrah, že Breivik jich má na svědomí více?
Bude se kroutit tak dlouho, dokud mu zaručuje parlament imunitu.
Až ti bude hodně špatně,
až se budeš zmítat na dně,
až o práci nezavadíš,
vzpomeň si, co říkal Babiš.
Jak tě k volbám jeho heslo,
rozhodnutým krokem neslo.
Až utopíš svůj žal v lihu,
žes prodal hlas za koblihu,
pak už pozdě plány kuješ,
jak si vzteky nafackuješ.
Žes volit šel jako ovce,
možná osud bezdomovce.
Že nesplnil vůbec nic,
půjdeš zase do ulic?
Zjistils pozdě, co už ví se,
je mu jedno, kdybys chcíp.
Nafackuj si, uleví se,
třeba ti pak bude líp.
Ano jsem nevolila ale proč trestat Babiše? Dělal to co bylo dovoleno a to co všichni ti co tam sedí a akurát to na ně ještě nikdo nevytáhl. Politika byla a je svinstvo.
Proč tedy OLAF rozhodl ,že tomu tak nebylo, proč ROP vyzval k vrácení a proč IMOBA 50mil vrátila, když to bylo dovoleno?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.