Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se vám líbí na metalu?

Od: goom odpovědí: 12 změna:
Pro mě je někdy obtížný pochopit ostatní hudební žánry, tak mě napadlo se zeptat. Třeba já nejraději posloucham hardrock, protože u těch písniček vždycky cítím v břiše jako kdybych se zamilovala:DD Prostě zvláštní pocit. A taky mám ráda některé popove písničky, protože se mi u nich dobře představuje vysneny život :DD Jenže třeba u metalu, nebo i u rappu, mi přijde, že tam není ani žádná výrazná melodie, dobrý hlas a prostě nic, co by zvládlo udělat něco s emocemi... (jako jo text, ale i sebe lepší text s blbou hudbou se moc poslouchat nedá).
Takže co se vám, metalistum, líbí na.vaši hudbě?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejsem metalista a dovolím si naplno napsat můj vlastní názor:

Metal nemám rád, není to hudba, jen bohapustý kravál.

doplněno 04.07.18 22:11:

@diesel: Ujasním to. Mám rád to, čemu se souhrně říká (nebo dříve říkalo) populární taneční hudba. A ta se také najde v různých stylech. Obecně nemusím ten metal, techno, hard rock, kupodivu ani jazz a ty dechovky také nepatří mezi mé oblíbené. Ovšem je pravda, že všude se může najít výjimka.

I to je názor.Jaký máte názor kolego třeba na plechotrubce (dechovky)?Nebo klasické big beat?

Tazatel jer mio jedno zda-li je to Hard rock,metal nebo pomp rock (Stick a klasická ukázka album Paradise Theatre)nebo teřba ůplná klasisika-Mozaŕt , Bethoven...Prostě poslouchám téměř vše s ale jen to co se mi LÍBÍ a neřeším "škatulku" do které patří!

mnd®

satam: ale víte snad o tom,že v sedmdesátých letetech se heavy metal označoval jako ,,populární taneční hudba ,,.To,že tento styl někteří z nás nemusíme.Já si naopak poslechnu všechnno a pak si teprve udělám názor a co nechci tak neposlouchám.Teda takový to dnešní hudby ,,ttuucc,,ttuucc,, to opravdu nemusím.Všude se najde něco.Momentálně mám rád poslechovou a klidnou.Co bude za rok nevím...

hodnocení

4x

Vůbec nic.

hodnocení

4x

Metal je novodoba klasicka hudba. Kdyby dnes zil Beethoven, byl by metalista.

Metalove songy maji hloubku, jde o komplexni muziku. Neklouze po libivem povrchu jako pop nebo rock.

Metal az na par vyjimek nikdy nebude radiovy mainstream, jako se to stalo hardrocku, coz z rocku dela takovy lepsi popik.

Metal i diky bodu dva obvykle hraji kvalitnejsi, talentovanejsi hudebnici nez rock.

Metal je sviznejsi nez rock.

Metal je mnohem rozmanitejsi nez rock.

vilik*
hodnocení

4x
No, vypadá to, že vlákno nebude trhat rekordy v počtu příspěvků, tak to trochu oživím. Ať se tady neobjevují jen negativní názory.
Nejsem metalista. Nemám dlouhé vlasy, chodím relativně normálně oblékaný, pivo nemám rád, chutná mi opravdové víno z hroznů a občas se meju. Přesto vzhledem k věku mě nemohla minout doba devadesátek, kdy dechovka a hitovky Voskovce a Wericha byly již na ústupu. A tak jsme, zatímco naši rodiče tančili na oldies party na Zicha a Duhovou vílu, milovali heavy metál.
Počátky porevoluční doby všichni pamatujeme. Kabát, ještě než definitivně vyměkl, vydal pár (ne)slušných alb a hned na prvním hojně hranou píseň Máš to už za sebou, tvrďáci poslouchali Landu s Orlíkem a tancovali přitom pogo a v hospodách frčela skupina s kosočtvercem ve znaku.
Do toho se začali u nás objevovat v obchodech s hudebními nosiči (jo, tehdy se hudba na internetu stáhnout nedala) anglicky zpívající interpreti. Z metalu, zpočátku ještě trochu znějícího jako hardrock, se brzy vyčlenila spousta stylů dle vkusu každého soudruha.
My, co jsme měli rádi trashmetalový Arakain, jsme brzy řičeli rozkoší z hitů skupin Metallica a později Megadeth. A připadali jsme si fakt dobře, když jsme strkali po dvou pivech na vesnických zábavách hlavy do repráků.
Samozřejmě se mi líbili i třeba Queens, ale nahlas bych to kamarádům nikdy neřekl. A pamatuju si moje zděšení, když jsem dostal darem CD českých Rapmasters, jejichž Slizkej had hrála tehdejší rádia mnohem víc než Vivaldiho.
Postupně se mi začal víc líbit grunge a punk rock, takže The Offspring a bohužel již tehdy nehrající Nirvana, Tři sestry, a ještě později i nějaký ten chytlavý popík.
Dneska chodím občas na opravdovou vážnou hudbu, v autě poslouchám komerční rádio, v mobilu mám směs všeho možného včetně například Kluse.
Ale určitě ani dnes bych netvrdil, že metalová skladba nemůže být charakteristická výraznou melodií, dobrým hlasem a nemůže vzbuzovat emoce.
Zkuste si někdy poslechnout sice starší, ale dobrou Apokalypticu nebo současné 2cellos, kteří byli nedávno v Praze. Nebo některou z českých smyčcových kapel podobného rázu. A jestli neuslyšíte melodii a nepocítíte emoce, tak si zasloužíte nejen pop, ale i Duo jamaha;).

hodnocení

2x

Slovy klasika: hudba je jen dobrá a špatná. V každém hudebním žánru se najde něco s oblibou poslouchám ;)

hodnocení

1x

Vůbec nic.

72mona3*
hodnocení

1x

Prvně musím říct, že nejsem metalista. Ovšem odpovědět mohu. Není metal jako metal. Co jsem poslouchala já a co se mi líbilo, mělo melodii. Třeba takoví Nightwish jsou výborní. Metal je živelný, rozhýbe vás. Miluju na něm kombinaci kytar a zpěvu. A nebo Lordi, jaký měli úspěch v Eurovision Song Contest (2006 myslím). M.

znesvetitel
hodnocení

0x

Nabije to energií a to tak že brutálně, pořádně se dá s kámošema zapařit, totální vodvaz*frajer*

A jaké mně napadají myšlenky...;)

jofa*
hodnocení

0x

Je to jako se vším. Když se to umí, proč ne. Metal má jednu výhodu, že se v něm nechají "zaretušovat" kopance hry.. O zpěvu ani nemluvě, což jinde tak snadno nelze a někde to můžete rovnou zabalit. Tady se to přičte k dobru, jako improvizace

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já poslouchám všechno, jen techno a rap nemám ráda. Klidně si poslechnu i ten metal, hardrock, dechovku i vážnou hudbu apod. Líbí se mi nejvíce Nirvana, to je ale styl grunge. Pak Serj Tankian a jeho System of Down, OffSpring, Rasmus, Kasabian, no je toho více. Proč se mně ta hudba líbí? Hm, asi že je dynamická nebo jak to nazvat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]