Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mlsná a Vy

Od: papene* odpovědí: 22 změna:

:DCo si uděláte, když vám tzv."jde huba šejdrem"?:-P

*pivo*Já teď dodělala topinky.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

A co huba - srovnala se? *ee*

papene*
hodnocení

*nevi*Zatím nevím.Ještě žvýkám.*smich*

cyril*

V tom případě dobrou chuť. A neumastěte moc klávesnici! *uspech*

lidka*
hodnocení

0x

V tuto dobu to spraví hezky nakrájené jablíčko nebo pomeranč - asi si pro něj skočím. Takové to domácí chroupání - to nemusím (brambůrky a jiné pochutiny mne nelákají). Jinak mě dcera zásobuje višněmi v čokoládě, vozí je z Polska - a tak to bych zhřešila a jedna višně v čokoládě by to spravila. *tuc* Poslední varianta je - na chodbě otevřít špajzku a protože jsem v létě myslela na zimu - mám tam spoustu kompotů (míchané - rybíz+aronie+hrušky - švestky +jablko+aronie apod.). To by se huba určitě srovnala. A vlastně ještě v mrazáku výběr ovocných nanuků. :-P

cyril*

Já jsem také pro zdravou výživu. Na srovnání chuti je zelenina dobrá, kousek melounu - tak 2-3 kila a je to skoro stejně dobré jako 5 plzeňských.

lidko, co to je aronie? Je to krajový výraz? Pro co? Tohle slovo slyším poprvé! *sok*

lidka*

Kytka už to napsala, ale já to ještě doplním: garten.cz/...

Ono to není moc chutné syrové a někdo to nemusí ani v kompotu. Ale já jsem se dočetla, že je to velice zdravé (třeba na štítnou žlázu) a tak si úspěšně namlouvám, že je to i dobré. ;) A protože jinak jsem na svou tělesnou schránku dost krutá a chutná mi hlavně vše, co prý není zdravé a tak to alespoň vyvažuji ovocem. Babko, já jsem to dřív také neznala. Ale u nás na severu se tomu asi daří, je to asi hodně otužilý keř (i strom). A teď, jak jsem se přestěhovala, tak u sousedů mají keře i stromky a úspěšně mne zásobují (jim to moc nechutná) a jsem tomu moc ráda a zavařuji ostošest. *tuc*

doplněno 13.02.10 14:14:

Tak ještě jedna zkouška: garten.cz/...

technikjirik*
hodnocení

0x

Topinky byli mojí doménou když ve čtvrtek ve 20:00 dávali četnické humoresky. To jsem nadělal topinek a pak jsem chroupal. Pak Humoresky skončili a topinková éra taky. Ale pak jsem si je koupil na DVD a když si to někdy pustím tak jsem jak Pavlovovům čokl... gryndy z huby a jde se na topinky. A pořád přemýšlím kde se mi vzala ta vana v přední části těla... dnes mlsnou hubu ctím Ryzlinkem a burákama...

hodnocení

0x

To máte dobrý žlučník, já si dát teď topinku, tak se kroutím celou noc...souhlasím s Lidkou, takhle večer jablíčko, nebo mrkev. Přes den to je někdy horší, to jsou chutě, tu kousek čokolády, nebo nanuk, či slané mandle a nejhůř je, když si manžel vezme prkýnko, nůž a začne pokrajovat uzené, nebo stačí i lovečák...a on mi to dělá docela často naschvál...také to znáte? Nebo salám s cibulí, to mě také strhne, uf to je nezdravo tady na noc...*pivo*

papene*
hodnocení

*vtip*Do rána času dost.

Většinou bývá jablko,mandarinka a hrozn.víno.Ale bez pecek!:-PZkrátka nějaké ovoce.Ale dnes je vyjímka.;)

pu®
hodnocení

0x

Já teda na rozdíl od ostatních přispěvatelů můžu slané na sto způsobů - tyčinky, čipsy, oříšky...to je moje :-P Topinky jsou super, ale nějak rychle mi vždycky zmizí. Takže abych mohla chroupat, dělám si chlebové kousky - chleba na kostičky jako do česnekačky, osmahnout na oleji/sádle (půl napůl), posolit ideálně česnekovou solí, přesypat do mísy a už se to kouká... Chjo, tak nejdřív Slonbonjohn s odkazem na mňamky, teď tady Papene...za půl hodiny půlnoc a já mlsná... Ale jdu spát až k ránu (dlouhý projekt, chjo), tak si stejně něco dám :)

papene*
hodnocení

*placni*Tak dej tip.Topinky -nebylo to, to pravé ořechové.Chce to něco jiného.Ale co?*nevi*

pu®

No vždyť říkám, chlebové kousky! :-P No a jinak mám ráda klasické arašidové křupky, bohemia čipsy s horskou solí, slané tyčinky na sto způsobů, slané arašídy Tesco (fakt jsou nej), a taky mi chutná Bersi s příchutí uheráku, o kterém jsem se dočetla v článku o pěti nejhorších potravinách na pultech :D Pak není špatný pop-corn, co se dá udělat doma v mikrovlnce - ale je pak hrozně cítit. No a ovoce taky můžu, ale když jsem vyloženě rozežraná, tak to chce něco nezdravého, no *hi*

stafan*

Tak holky, drbaly jste do půlnoci a teď se Vám nechce vstávat, co? Dnes po ránu by bylo dobré něco na sládko, koblížek, koláček, chleba s medem, samé dietní věci. A na oběd si dáme uzené se zelím kyselým, dušeným, zďobneme k tomu kousíček knedlíku a zachlempnem to pivem. To bude mlask.

papene*
hodnocení

*stop*Tak to prrrrrrr.

*uf*Už dávno je uděláno překapávané kafíčko se smetanou a k tomu sl.loupáček.

Mlsná a Vy
stafan*

Ach jo, a já jsem si byl jistý, že to je buřtík nějakej chutnej... a to je loupák, no nic moc po ránu a ktomu ještě chleba, suchý ...nepotěšilo to oko mé.

kytka*

aronie je druh černého jeřábu- dělá se z něho i víno, jako kompot a marmeláda je vinikající.

Áronie není černý jeřáb, to se jí jen tak říká. I když dost vytrvale. S dalším souhlasíím.

papene*
hodnocení

Pro stafan.

doplněno 13.02.10 14:02:

;)Už je to lepší jídlo?:D

Mlsná a Vy #2
repak*

Koukejte ten obrázek nedzravé výživy smazat! Přestože jsem právě zaexperimentoval s drůbežími játry orestovanými na sádle se slaninou a mandlemi (asi opakovat nebudu, byl to pokus) mám to pro kousek vepřového příliš blízko.

Jinak: jsou:

- mlsná na bílkoviny: dobře propečený vepřový bůček s kmínem či česnekem taky nějaké obsahuje, vyhoví i jitrnička od Slámy z Velké Bíteše taky nemá chybu
- mlsná na dobré pití: skotská sladová buď neutrální (Glenfiddich) nebo některé rašelinné (Laphroig), může být i vinná pálenka z oblasti Cognac

Kdo nezná Velkou Bíteš: tam snad mají všichni lidi mlsnou. Jen na náměstí dva výborní řezníci, cukrárna, výtečná hospoda, za rohem Jeřábkovo pekařství ...

lidka*

Tak jsem koukla na portál Velké Bíteše, ale je to od nás hodně daleko - jen tak si zaskočit na dobrou jitrničku ke Slámovi - škoda. *nevi* Jsme stejně velké městečko, ale ti výborní řezníci nám tady bohužel chybí. Pekařství máme také dobré, hospod jak máku a cukrárny mne tolik nelákají. Přiznám, že trochu závidím. *hi*

janana*
hodnocení

0x

většinou si vzmu kousek - raději věší - vitamínu Č.

pozn: č jako čokoláda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]