Nejste přihlášen/a.
:DCo si uděláte, když vám tzv."jde huba šejdrem"?
Já teď dodělala topinky.
V tuto dobu to spraví hezky nakrájené jablíčko nebo pomeranč - asi si pro něj skočím. Takové to domácí chroupání - to nemusím (brambůrky a jiné pochutiny mne nelákají). Jinak mě dcera zásobuje višněmi v čokoládě, vozí je z Polska - a tak to bych zhřešila a jedna višně v čokoládě by to spravila. Poslední varianta je - na chodbě otevřít špajzku a protože jsem v létě myslela na zimu - mám tam spoustu kompotů (míchané - rybíz+aronie+hrušky - švestky +jablko+aronie apod.). To by se huba určitě srovnala. A vlastně ještě v mrazáku výběr ovocných nanuků.
Já jsem také pro zdravou výživu. Na srovnání chuti je zelenina dobrá, kousek melounu - tak 2-3 kila a je to skoro stejně dobré jako 5 plzeňských.
Kytka už to napsala, ale já to ještě doplním: garten.cz/...
Ono to není moc chutné syrové a někdo to nemusí ani v kompotu. Ale já jsem se dočetla, že je to velice zdravé (třeba na štítnou žlázu) a tak si úspěšně namlouvám, že je to i dobré. A protože jinak jsem na svou tělesnou schránku dost krutá a chutná mi hlavně vše, co prý není zdravé a tak to alespoň vyvažuji ovocem. Babko, já jsem to dřív také neznala. Ale u nás na severu se tomu asi daří, je to asi hodně otužilý keř (i strom). A teď, jak jsem se přestěhovala, tak u sousedů mají keře i stromky a úspěšně mne zásobují (jim to moc nechutná) a jsem tomu moc ráda a zavařuji ostošest.
Tak ještě jedna zkouška: garten.cz/...
Topinky byli mojí doménou když ve čtvrtek ve 20:00 dávali četnické humoresky. To jsem nadělal topinek a pak jsem chroupal. Pak Humoresky skončili a topinková éra taky. Ale pak jsem si je koupil na DVD a když si to někdy pustím tak jsem jak Pavlovovům čokl... gryndy z huby a jde se na topinky. A pořád přemýšlím kde se mi vzala ta vana v přední části těla... dnes mlsnou hubu ctím Ryzlinkem a burákama...
To máte dobrý žlučník, já si dát teď topinku, tak se kroutím celou noc...souhlasím s Lidkou, takhle večer jablíčko, nebo mrkev. Přes den to je někdy horší, to jsou chutě, tu kousek čokolády, nebo nanuk, či slané mandle a nejhůř je, když si manžel vezme prkýnko, nůž a začne pokrajovat uzené, nebo stačí i lovečák...a on mi to dělá docela často naschvál...také to znáte? Nebo salám s cibulí, to mě také strhne, uf to je nezdravo tady na noc...
Já teda na rozdíl od ostatních přispěvatelů můžu slané na sto způsobů - tyčinky, čipsy, oříšky...to je moje Topinky jsou super, ale nějak rychle mi vždycky zmizí. Takže abych mohla chroupat, dělám si chlebové kousky - chleba na kostičky jako do česnekačky, osmahnout na oleji/sádle (půl napůl), posolit ideálně česnekovou solí, přesypat do mísy a už se to kouká... Chjo, tak nejdřív Slonbonjohn s odkazem na mňamky, teď tady Papene...za půl hodiny půlnoc a já mlsná... Ale jdu spát až k ránu (dlouhý projekt, chjo), tak si stejně něco dám
No vždyť říkám, chlebové kousky! No a jinak mám ráda klasické arašidové křupky, bohemia čipsy s horskou solí, slané tyčinky na sto způsobů, slané arašídy Tesco (fakt jsou nej), a taky mi chutná Bersi s příchutí uheráku, o kterém jsem se dočetla v článku o pěti nejhorších potravinách na pultech :D Pak není špatný pop-corn, co se dá udělat doma v mikrovlnce - ale je pak hrozně cítit. No a ovoce taky můžu, ale když jsem vyloženě rozežraná, tak to chce něco nezdravého, no
Tak holky, drbaly jste do půlnoci a teď se Vám nechce vstávat, co? Dnes po ránu by bylo dobré něco na sládko, koblížek, koláček, chleba s medem, samé dietní věci. A na oběd si dáme uzené se zelím kyselým, dušeným, zďobneme k tomu kousíček knedlíku a zachlempnem to pivem. To bude mlask.
Ach jo, a já jsem si byl jistý, že to je buřtík nějakej chutnej... a to je loupák, no nic moc po ránu a ktomu ještě chleba, suchý ...nepotěšilo to oko mé.
Koukejte ten obrázek nedzravé výživy smazat! Přestože jsem právě zaexperimentoval s drůbežími játry orestovanými na sádle se slaninou a mandlemi (asi opakovat nebudu, byl to pokus) mám to pro kousek vepřového příliš blízko.
Jinak: jsou:
- mlsná na bílkoviny: dobře propečený vepřový bůček s kmínem či česnekem taky nějaké obsahuje, vyhoví i jitrnička od Slámy z Velké Bíteše taky nemá chybu
- mlsná na dobré pití: skotská sladová buď neutrální (Glenfiddich) nebo některé rašelinné (Laphroig), může být i vinná pálenka z oblasti Cognac
Kdo nezná Velkou Bíteš: tam snad mají všichni lidi mlsnou. Jen na náměstí dva výborní řezníci, cukrárna, výtečná hospoda, za rohem Jeřábkovo pekařství ...
Tak jsem koukla na portál Velké Bíteše, ale je to od nás hodně daleko - jen tak si zaskočit na dobrou jitrničku ke Slámovi - škoda. Jsme stejně velké městečko, ale ti výborní řezníci nám tady bohužel chybí. Pekařství máme také dobré, hospod jak máku a cukrárny mne tolik nelákají. Přiznám, že trochu závidím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.