Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si vydělat peníze ve 12-ti letech?

Od: tere odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím poraďte mi prosím, je mi 12 let jsem na invalidním vozíku a chtěla bych si vydělat tak 150-300 Kč.*nevi* Rodiče mi sece dávají kapesné, ale nízké.S počítečem si umím. Děkuji předem za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nevím, jak jsou na tom vaši finančně, jestli se zrovna nešetří na dovolenou nebo tak něco, ale já bych třeba s rozumně zdůvodněnými 150 - 300 Kč pro dítě neměl problém. Ostatně, je to tak na úrovni dvou obědů v restauraci nebo rodinné vstupenky do zoo.

Klasika je třeba nabídnout sousedovi posekání zahrady, ale to by s vozíkem asi nebylo moc supr :)
Zkus se pro inspiraci podívat na fiverr.com nebo stovkomat.cz

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já si myslím, že dítě v tomto věku by nemělo mít potřebu vydělávat peníze (a také je to dětem zakázané). Pokud by šlo o nějaký jednorázový výdělek, tak se třeba domluvte s paní učitelkou, jestli by nešla ve škole uspořádat např. pro rodiče nějaká prodejní burza dětských výrobků (obrázky, vázičky, záložky do knížek, obaly z krabiček na "něco" apod.). Jestli jste šikovná a něco vyrobíte, tak by se snad nějaká korunka sešla. Další možnost je požádat rodiče o zvýšení kapesného (alespoň o trochu a zkusit si našetřit). Zdravím!

hanesz*
hodnocení

0x
Já roznášel letáky, ale bylo to psané na mámu. Šlo o pár stovek ale kupovali jsme si za to s kamarády různé gumové myši a podobné sladkosti.
Každopádně mě to motivovalo do učení. Protože u nás platilo, že jak se vykašlu na učení, tak přijdu o brigádu a peníze s ní spojené.
Do ničeho jiného bych se moc nepustil. Nikdo tě stejně legálně nezaměstná. Užíval bych si více života, protože jednou se ještě hodně namakáš.

edna
hodnocení

0x

Jestli tě baví seriály a byla bys schopná třeba psát/překládat články nebo titulky můžeš zkusit napsat na Ednu

edna.cz/...

Ale to je spíš dlouhodobé a pro fanoušky než na prachy, ale třeba by tě to bavilo.

kratas*
hodnocení

0x

Myslím si, že bude vydělávat celý život a že by měl mít nějaké dětsví a ve 12ti letech určitě nepracovat, nebo?

Tak ono asi nejde o "opravdovou" práci. Na druhou stranu, i dvanáctileté dítě by už mohlo mít praktickou zkušenost, že peníze nerostou na stromech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]