Nejste přihlášen/a.
Předsavte si že před narozením máte možnost se podívat jaký bude celý váš život a můžete se rozhodnout jestli se narodíte nebo se nenarodíte, něco jako v Matrixu s červenou a modrou pilulkou. Vezmete červenou pilulku a tak se narodíte nebo vezmete modrou pilulku a tak se nenarodíte, mám za to že najednou by u ubožáků poklesla porodnost na 1%, narodit se jako ubožák který nemá šanci na to se mít dobře to vy většina lidí si vzala modrou pilulku a tím by se eliminovalo přelidnění a degenrace.
Mám návrh - co tak panu trollovi Gurubhagavanu již neodpovědět na žádný jeho nesmyslný dotaz. Za 2 měsíce (co je zde reg.) těch hovadin vyplodil již dost. Snad si najde jinou zábavu. Přidá se někdo ke mě?
Přesně - má slova. Holt lidská psýcha je věc komplikovaná, jsem si jistý, že tazatel potřebuje poradit. či spíše odbornou pomoc. Ale ta se nedá řešit přes net, spíše bych to viděl na ambulantní, či ústavní péči
Culdo-nikdo mu nenadává .Pokud si tedy myslí že se narodil omylem-vždyť mu nikdo nenařizuje že musí žít! Co by za to dali smrtelně nemocní kdyby byli zdraví (až na hlavu)jako tazatel!Tedy pokud to co psal myslí smrtelně vážně a není to jen puboš co se baví reakcemi rádců!
- otázka ale zase tak blbá není - i když to tazatel zřejmě napsal pro pobavení.
Já jsem ale mnohokrát taky přemýšlela o tom, jak je vlastně nespravedlivé, že si člověk nemůže rozhodnout, jestli se chce, nebo nechce narodit. - prostě je odsouzen ! k životu, ať chce nebo ne. Mně osobně by stačilo, kdybych si mohla rozhodnout alespoň o své smrti formou bezbolestné euthanasie. A považuju za "prasárnu", že to není lidem zákonem umožněno. Ještě bych to chápala, kdyby člověk nemusel umřít - ale musí ! - takže odpírání euthanasie není žádné řešení - ale jenom další "podraz" - jak tady už stejný tazatel jednou prezentoval !
@culdabulda1 - Mně osobně by stačilo, kdybych si mohla rozhodnout alespoň o své smrti formou bezbolestné euthanasie.
Dokud se můžete hýbat, můžete si taky o svém ne/bytí klidně rozhodnout bez cizí asistence.
co takhle se zeptat rodičů (pokud ještě jsou)co by Vám řekli že se chcete usmrtit? jak by jim asi bylo když Vám dali život ,učili Vás žít a vy se jim odvěčíte tím že se zabijete?
podívejte se na spostu paraplegiků či jinak tělesně postižených nemocných rakovinou co s tím bojují a jsou i přes extra velké problémy rádi na světě. jen slaboch chce utéci ze života a ...
Dál se nehopdlám na magorama co by se chtěli zabít uvažovat, Pkd to udělají bude na světě o pár blbů míň a to je taky plus!
- správně díte : "pokud se můžete hýbat" - a pokud nemůžete?
- a za druhé - nejde mi ani tak o asistenci, jako o bezbolestné "uspání" - proč bych se měla střílet, nebo skákat pod vlak, anebo se věšet, anebo se jinak zasebevražďovat?
- pokud je někdo beznadějně nemocen a přesto je na světě rád - tak ať si trpí - já mluvím o lidech, kteří trpět nechtějí - co je na tom slabošského? - k sebevraždě naopak potřebujete odvahu, neboť každý živočich je nadán pudem sebezáchovy, který je nutno překonat !
Tam zvenku měkce ťuká
nějaká cizí ruka
a říká: pojď již zemříti!
A hošíček, jenž nedovede
jí odpovědět, z temna jede.
Chtěl by se nenaroditi.
Ale on neví, ještě čeká
a s krví, která nevytéká,
loučí se douškem posledním.
Musíme jíti. Jíti za ním,
za světlem, za tmou, za poznáním -
a zklamati se s ním.
Jiří Orten
Občas zalkám "Že já jsem neumřela maličká. Mohla jsem to mít za sebou."
A občas "Že já jsem nezůstala bezdětná." nebo "Herodes, to byl král!"
Ta tu vaši otázko odpovím otázkou: "Co je lepší? Mít a ztratit nebo nemít a nikdy nepoznat?" Já hlasuji pro červenou pilulku. Jsem ráda na světě. A to i v době, kdy jsem hodně bolavá.
gurubhagavan
Zdravím
No vezmu to trochu z jiného úhlu, zkrátka a dobře mně napadlo, že pokud bych se nenarodil vůbec nic na světě by se "nestalo", svět by o nic nepřišel, když už tu jsem tak tu jsem, ale kdybych tu nebyl nic, vůbec nic se nestane, vše poběží tak jak běží, došel jsem k závěru že jsem plně postradatelný, to je osvobozující pocit nemyslíte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.