Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kožní fleky na nohou

Od: ptt odpovědí: 3 změna:
Dobrý den
Rad bych požádal o radu s fleky na nohou.
Nevíte prosím co to muže být?

Kožní fleky na nohou
Kožní fleky na nohou #2

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Může jít o trofické změny na kůži z hledisla prokrvení, častý důvod vzniku bércových vředů. Pigmentace ale může být i kožního charakteru. Nejlépe by bylo navštívit flebologickou poradnu, kde se tímto zabývají a vše dokážou vyšetřit. Myslím ale, že je nutné mít doporučení od obvodního doktora.

pohanka*
hodnocení

2x

Pokud užíváte dlouhodobě léky na vysoký tlak, je to jedna z možností, že je to vedlejší účinek. Je potřeba změnit medikaci u lékaře, který Vám léky předepisuje, /obvodní, internista/. Podívejte se na příbalový leták léků, které nyní užíváte na ten tlak, mělo by to tam být uvedeno. Mě se zvýšená pigmentace objevila až po dvou letech užívání.

Další z možností je žilní nedostatečnost, jak píše ,,delina,,.

Tím, že se nohy v tomto období zřejmě vystavují slunečnímu záření /nosíte krátké kalhoty/ pigmentace vystoupila a je nyní zřetelně vidět. Ona ta pigmentace se tam ukazuje již dříve, ale nebyla tolik výrazná.

Pokud by to bylo tou žilní nedostatečností, tak se nedoporučuje vystavovat nohy velkému teplu - neopalovat - nevystavovat se sluníčku. I tuto záležitost nahlašte obvodnímu lékaři.

Nevím, co s končetinami máte, napsala jsem pouze moje zkušenosti, kdy jsem měla podobné problémy, může to být i z jiných příčin. Určitě to řešte s lékaři, nenechávejte to bez konzultace s nimi.

iz*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]