Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Němčina vs Španělština

Od: veve odpovědí: 7 změna:

ahoj

Rozhoduji se jaký jazyk je výhodnější zvolit si na SŠ. Napadly by vás nějaké plusy a mínusy? Jaký jazyk je lehčí? Má někdo se Španělštinou zkušenosti?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Španělština je prý lehčí, němčinu ale v našem regionu spíš využijete.

iz*
hodnocení

2x

Já bych poradila volit podle toho, čemu se se chceš věnovat v budoucnosti.

sebod*
hodnocení

1x

My jsme zvolili španělštinu. Proč? Protože vnučka se učí anglicky a angličtinou se dnes domluví téměř v celé Evropě a pochopitelně v anglicky mluvících státech. Když se dostane někam jinam, tak se domluví španělsky a rusky. Ta ruština ji také baví, tak se doma spolu učíme :-D A ano, španělština je velice jednoduchý jazyk, bez nějakých větších záludností.

hodnocení

1x

Lehčí bude asi španělština. Já jsem si na střední škole jako druhý jazyk zvolila němčinu a nelituji toho - nakonec ji mám možná radši než angličtinu. Španělština je dobrá na cestování po světě, ale znalost němčiny je zase více žádána ve firmách u zaměstnanců.

tornado*
hodnocení

1x

Němčina, pro nás přirozenější

kratas*
hodnocení

0x

Ahojky,na škole jsem měl němčinu jako hlavní jazyk , španělštinu jak volitelný. Našli se lidé, co řekli, že jim španělština nejde.. a němčina, že se jim učí lépe.. Já jsem jiného názoru, němčina je pro mě o něco težší, španělština poze hezky zvučná. Ale zřejmě v ČR využiješ němčinu mnohem více, než šp.j.

nikicz
hodnocení

0x
Ahoj, já osobně jsem přesvědčená, že Němčina je super. Je lehká a dobrá a mám z ní samé jedničky(bez taháků).Je to pěkný jazyk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]