Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych znát váš názor.Měl jsem nehodu na motorce.V 70 Km rychlosti jsem čelně naboural do Avie která jela skoro krokem.Přeletě jsem řidítka,narazil ledvinou na sajtnu a motorka na mě.Nějaká paní zavolala záchranku a ta přijela během pár minut.Naložili mě na nosítkách dali bez řečí nějakou kapačku,vzali si doklady,zeptali se jestli vím co je za den(to jsem věděl) a jestli jsem se praštil do hlavy(to jsem řekl že nevím) a kde mě bolí(v tu dobu mě bolel jen bok)...nic víc.To bylo kolem 14:00.
Po příjezdu do nemocnice jsem byl zaparkován do nějaké chodby před dveře vyšetřovny a bylo mi řečeno že si pro mě přijdou.Po 45-ti minutách se otevřely dveře(do té doby nikdo nevešel ani nevyšel a byl tan jen jeden vchod) a mě zavezla sestra dovnitř.Doktor se za celou dobu na mě ani nepodíval(pouze se od stolu zeptal kde mě bolí) a jen něco psal na počítači.Po tom co dopsal mi sdělil že pojedu na rengen.Přišel pán z rengenu a ten mě na něj odvezl-až tam mi pomohl sundat bundu kombinézy(rengenovali mi jen ledviny).Po rengenu mě znovu zavezl před vyšetřovnu.Po zhruba15-ti minutách se tam objevili policajti že provedou dechovou zkoušku.Říkal jsem že se mi špatně dýchá a oni stále dokola jestli tedy odmítám.No nakonec jsem tedy horko těžko dýchnul-negativní.Ani se nebavili s doktory a hned odjeli.V 16:45 mě zas sestra strčila s nosítky dovnitř(do té doby zas nikdo nevyšel).Doktor mi dal rovnou papír pro mou obvodovou doktorku a že nic zlomeného nemám.Říkal jsem že se mě špatně dýchá a že se mi motá hlava.Na to mi řekl že co čekám když jsem měl nehodu a prý to mám sdělit druhý den své doktorce.Řekl že si mám zavolat odvoz a než přijede počkat v čekárně na nosítkách.Opět následovala chodba.Kde jsem dostal vynadáno od nějakého kolemjdoucího doktora že tam takto nemůžu ležet a ať si koukám sednout.Poslechl jsem a po pár minutách jsem se belhal zvracet.Nakonec jsem zaklepal na vyšetřovnu a sestra mi řekla že je to normální a jestli je mi špatně mám zas zalést na nosítka,strčila mě do vzdáleného rohu čekárny a tak čekat na odvoz.Domů jsem se dostal až večer jelikož jsme museli kvůli zvracení zastavovat.Doma jsem zjistil že je přilba uprostřed prasklá takže jsem dostal do hlavy a ža na ledvině mám bouli 10 cm vysokou.Omlouvám se za takový román ale chtěl jsem to popsat.Přijde vám takovýto postup v nemocnici v pořádku?
Tento postup je opravdu zvláštní. Při jakékoliv nehodě, pádu atd, se provádí rutinně neurologické vyšetření kvůli možnosti krvácení do mozku- běžně i akutní CT vyš, otřesu mozku nebo zlomenině lebky atd. Pak by asi mělo následovat prohlídkla celého těla, zda nejde o nějaké vnitřní zranění, kontrola krevního tlaku, event. EKG vyšetření, na vnitřní orgány se dělá sono vyšetření a na kosti- žebra, páteř atd rentgen. Pak se vše posoudí společně se subjektivním stavem pacienta a rozhodne se další postup. Pokud jste nebyl v pořádku, zvracel jste a musel jste ležet i podle lékaře, pak jste asi nebyl vhodný na poslání do domácího ošetření a měl jste trvat na hospitalizace. pokud váš stav nějak pokračoval doma k horšímu a byl v rozporu s verdiktem v nemocnici, doporučuju si stěžovat na dotyčného lékaře ev. zařízení. Bohužel, ale asi by došlo až k soudu a to je otázka, zda to chcete podstoupit. Také záleží na tom, co vám lékař popsal do zprávy, jaké vykonal vyšetření, jak se zajistil, že nic neprošvihl. Protože písemné doklady jsou u soudu dost důležité.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.