Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přijde vám tento postup lékařů v pořádku?

Od: zdendak* odpovědí: 4 změna:

Chtěl bych znát váš názor.Měl jsem nehodu na motorce.V 70 Km rychlosti jsem čelně naboural do Avie která jela skoro krokem.Přeletě jsem řidítka,narazil ledvinou na sajtnu a motorka na mě.Nějaká paní zavolala záchranku a ta přijela během pár minut.Naložili mě na nosítkách dali bez řečí nějakou kapačku,vzali si doklady,zeptali se jestli vím co je za den(to jsem věděl) a jestli jsem se praštil do hlavy(to jsem řekl že nevím) a kde mě bolí(v tu dobu mě bolel jen bok)...nic víc.To bylo kolem 14:00.

Po příjezdu do nemocnice jsem byl zaparkován do nějaké chodby před dveře vyšetřovny a bylo mi řečeno že si pro mě přijdou.Po 45-ti minutách se otevřely dveře(do té doby nikdo nevešel ani nevyšel a byl tan jen jeden vchod) a mě zavezla sestra dovnitř.Doktor se za celou dobu na mě ani nepodíval(pouze se od stolu zeptal kde mě bolí) a jen něco psal na počítači.Po tom co dopsal mi sdělil že pojedu na rengen.Přišel pán z rengenu a ten mě na něj odvezl-až tam mi pomohl sundat bundu kombinézy(rengenovali mi jen ledviny).Po rengenu mě znovu zavezl před vyšetřovnu.Po zhruba15-ti minutách se tam objevili policajti že provedou dechovou zkoušku.Říkal jsem že se mi špatně dýchá a oni stále dokola jestli tedy odmítám.No nakonec jsem tedy horko těžko dýchnul-negativní.Ani se nebavili s doktory a hned odjeli.V 16:45 mě zas sestra strčila s nosítky dovnitř(do té doby zas nikdo nevyšel).Doktor mi dal rovnou papír pro mou obvodovou doktorku a že nic zlomeného nemám.Říkal jsem že se mě špatně dýchá a že se mi motá hlava.Na to mi řekl že co čekám když jsem měl nehodu a prý to mám sdělit druhý den své doktorce.Řekl že si mám zavolat odvoz a než přijede počkat v čekárně na nosítkách.Opět následovala chodba.Kde jsem dostal vynadáno od nějakého kolemjdoucího doktora že tam takto nemůžu ležet a ať si koukám sednout.Poslechl jsem a po pár minutách jsem se belhal zvracet.Nakonec jsem zaklepal na vyšetřovnu a sestra mi řekla že je to normální a jestli je mi špatně mám zas zalést na nosítka,strčila mě do vzdáleného rohu čekárny a tak čekat na odvoz.Domů jsem se dostal až večer jelikož jsme museli kvůli zvracení zastavovat.Doma jsem zjistil že je přilba uprostřed prasklá takže jsem dostal do hlavy a ža na ledvině mám bouli 10 cm vysokou.Omlouvám se za takový román ale chtěl jsem to popsat.Přijde vám takovýto postup v nemocnici v pořádku?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Tento postup je opravdu zvláštní. Při jakékoliv nehodě, pádu atd, se provádí rutinně neurologické vyšetření kvůli možnosti krvácení do mozku- běžně i akutní CT vyš, otřesu mozku nebo zlomenině lebky atd. Pak by asi mělo následovat prohlídkla celého těla, zda nejde o nějaké vnitřní zranění, kontrola krevního tlaku, event. EKG vyšetření, na vnitřní orgány se dělá sono vyšetření a na kosti- žebra, páteř atd rentgen. Pak se vše posoudí společně se subjektivním stavem pacienta a rozhodne se další postup. Pokud jste nebyl v pořádku, zvracel jste a musel jste ležet i podle lékaře, pak jste asi nebyl vhodný na poslání do domácího ošetření a měl jste trvat na hospitalizace. pokud váš stav nějak pokračoval doma k horšímu a byl v rozporu s verdiktem v nemocnici, doporučuju si stěžovat na dotyčného lékaře ev. zařízení. Bohužel, ale asi by došlo až k soudu a to je otázka, zda to chcete podstoupit. Také záleží na tom, co vám lékař popsal do zprávy, jaké vykonal vyšetření, jak se zajistil, že nic neprošvihl. Protože písemné doklady jsou u soudu dost důležité.

imb
hodnocení

1x

Mohl by jste uvest mesto,kde ta nemocnice je?Tohle je opravdu síla.Tam lišky dávají opravdu dobrou noc.

hodnocení

0x

Dostal jste nějakou zprávu pro svoji praktickou lékařku? Co je v ní uvedeno?

hodnocení

0x

napište stížnost na ČLK

lkcr.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]