Nejste přihlášen/a.
Vyváželi jsme do sběrných surovin kovový odpad a objevili jsme tam tuto kouli. A protože chci vyrobit na zahradu muchomůrky dostala jsem nápad tuto kouli rozříznout a hned by byly dva klobouky. Pořád pátrám z čeho klobouky vyrobit aby vydržely venku i přes zimu atd. Koule váží 2,30 kg a má v průměru cca 17 cm. Je od nějakého černého šmíru, který se nedá ani umýt. Je svařená ze dvou polokoulí a patrně na ní bylo očko, které je uražené. Nevíte co by to mohlo být za kouli? Rovněž bych uvítala z čeho vyrobit kovové klobouky muchomůrek. Zatím jsem je udělala z moduritu ale nevím jestli tato hmota odolá povětrnostním vlivům. Za radu předem děkuji.
Dobrý den, podívejte se viz odkaz a vyberte si požadovaný tvar (koule či polokoule) a velikost. Zdravím!
kovian.cz/... Např.
Nemáte zač.
Hlavičky muchomůrek se dělají ze sádry, kterou vylejete do různých obalů, třeba od jogurtů, umělohmotných misek, nebo lahůdek /polokulovité tvary vyložené fólií/. Nožičky se dělají třeba z rourky od toaleťáku, také se vylijí, a nějaký spojovací materiál. Ukazovali to v televizi s Ladou Hruškou na Primě - Vychytávky Ládi Hrušky? Ale jak se spojí nožička s hlavičkou jsem si nezapamatovala.
Najděte si to v archivu. Nakonec se houby nabarví a stříknou bezbarvým lakem.
No jo, ale muchomůrky nemají kloubouk ve tvaru polokoule, to mají hřiby Muchomůrky jsou spíše placaté
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.