Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otřesné chování k lidem v nemocnici

Od: mariee odpovědí: 11 změna:
Dobrý den,nebudu zmiňovat o jakou nemocnici se jedna,ackoli bych to rada udelala,abych pripadne varovala okoli,aby se pri zdravotních potížích obloukem teto nemocnici vyhli.
Dědečkovi je 85let,trpi stareckou demenci,ale uplne mimo neni,rozhodne ne-poměrně se zajima o sport,blizke lidi poznava,chodi,vnima..ano,uznávám ze se to prudce zhorsuje,ale to je zkrátka staří...zhruba 3 tydny je nějaký nemocny,porad spi,vynechavaji mu nohy,nechce chodit,a stěžuje si na bolest zad v oblasti ledvin.. babicka s nim jednou sla k obvodacce a on po ceste upadl,jako by omdlel.babicce je take přes 80, nema silu ho zvedat,rychle nekam bezet pro pomoc a tam zavolala zachranku. Ti přijeli a dedu odvezli. Za dve hodiny ho privezli s tim ze mu nic neni a at(a ted bych nejradsi doktora co to napsal-jmeno vim,nebudu zmiňovat-našla a...ukázala mu zac je toho loket) se obratime na socialku kdyz se chceme dedy zbavit! Doktor se prý choval jak se kusu hadru,absolutní nezajem,...je mi z toho velmi špatně protoze uz jednoho dědu mi zabili( rakovina-de facto ho spalili zaziva ozarovanim-babička se ptala sveho známého zda je to normální a on ze ne,ale at to nechá byt ze spor by stejně nevyhrala-děda pred smrti hrozně trpel,svira se mi srdce kdyz o tom pisu).nechci aby mi nezodpovědnost a nelidskost zabila jeste druhého dědu...prosím poraďte jak to resit,jak dedovi pomoci případně jestli to resit nejak na vyssich mistech v nemocnici..nejde jen o tenhle pripad,sestra tam pracuje na LDN a kdyz mi vypráví co sestry delaji pacientum,chce se mi zvracet a vsechny ty stariky so vzít domu..případně nazory,podobne zkusenosti,dekuju všem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

2x

Optimálním řešením je postarat se o své blízké sám. Ale to narazíte na neskutečné problémy, protože současná vyspělá společnost je založena na oddělení jednotlivých generací od sebe.

pb®
hodnocení

2x
Pokud se nejste schopni či ochotni postarat příbuzní, kteří máte k seniorovi citový vztah, proč myslíte, že se budou ochotně a láskyplně starat cizí?

Třeba proto, že jsou tam od toho? Možná se nebudou starat láskyplně, ale ochotu a slušnost by projevit měli. Je to mizerně placená práce, ale kdo na to nemá, nemá to dělat. Dřív i v těchto zařízeních pomáhali civilkáři.

Ono to není jednoduché, se doma o seniora postarat. Je to vyčerpávající, i když se střídá a pomáhá celá rodina. Proto ty LDNky jsou, proto jsou domovy důchodců. Skoro každého z nás to jednou čeká a měli bychom si to uvědomit.

Ani pacienti někdy nebývají slušní - přece jen zdravotnický personál nejsou jejich podřízení, i když se k nim tak někteří chovají.

No, tak to máte pravdu. Ale to je bohužel všude. I např. v restauraci, ve škole, v obchodě... Ale tam berou tyto lidi jako zákazníka, v nemocnici a na LDN jako někoho, kdo otravuje.

Sestra nemá nic vyprávět doma,ale řešit s dotyčnou setrou,která se takhle chová.mamina

pohanka*
hodnocení

2x

Já to odsuzuji, je to hnusné.

Velmi mě zarazila ta věta o Vaší sestře pracující na LDN a chování ostatních. Není tohle již trestné chování?

Ale když se bude mlčet, a korektně chodit okolo ...

hodnocení

1x

Je to hyenismus, to snad dříve nebylo.

Cca před 1/4 rokem se dostala nejprve do nemocnice, pak na LDNku moje teta 87 let. V nemovnici jí pomohli, ta LDNka ji málem zabila. Bylo to v době epidemie, návštěvy byly zakázané. Nevěděla jsem vůbec, jak jí pomoci! Do telefonu se bála něco říci, jenom naznačovala. Balíček si ode mě pracovnice vzaly, ale dostala ho "vykuchaný". Možná tam vše zůstalo, to už nevím, ale ona se i bála si z toho něco vzít, omatlané (dala jsem jí tam např. okrájené jablíčko apod.).

Co bylo ale úplně nejhorší: zákaz chození. Normálně z ní udělali ležáka. Dostala cévku, a její pohyb byl omezen na délku té cévky. Přesto, že měla snahu si na WC dojít. Vrátila se (prosila jsem její dceru, aby ji tam odtud vzala) domů jako troska. Duševně je na tom celkem dobře, o to horší to pro ni bylo. Dostávala sedativa a věděla o tom, ví moc dobře, jaké léky normálně má brát.

Pochopila jsem: pacient, co má cévku, se nemusí přebalovat. Zato na něj jako ležáka dostane LDN tuším o 150 Kč víc na den! *zed**blee*

72mona3*
hodnocení

1x

Omlouvám se, někteří reagují na LDNku, ale já z toho pochopila, že děda je doma. Že? Přivolána byla rychlá, ta si ho odvezla a po vyšetření ho přivezli zpět.

Víte, pokud u toho (skandálního jednání) nikdo kromě vašeho dědy nebyl, je to těžké. A choval se špatně doktor co přijel, nebo ten, ke kterému ho přivezli? Jak jeho chování vypadalo? Jedna starší paní také pořád nadávala na jednu sestřičku, že je nepříjemná, vyloženě protivná. Pak se zjistilo, že sestřička je naprosto v pořádku, jen si s milou paní nechce (nemá čas?)povídat.

Nebo byl problém, že si ho v nemocnici nechtěli nechat? Pokud ho vyšetřili a byl (s ohledem na své stáří) v pořádku, není důvod k hospitalizaci.

hodnocení

0x

@mariee - Doktor se prý choval jak se kusu hadru,absolutní nezajem
To je pohled vašeho dědečka - lékař by to možná prezentoval jinak. Pokud starého pána přivezla RZS, o nějakém nezájmu se hovořit nedá - základní vyšetření proběhnout musí - a s relativně dobrým výsledkem, když pacienta obratem propustí.

sestra tam pracuje na LDN a kdyz mi vypráví co sestry delaji pacientum,chce se mi zvracet
Hm - a jestlipak jste s tím něco udělaly?

gurubhagavan*
hodnocení

0x

Je to o penězích kvalitní péče je drahá a kdo to zaplatí?

*mala*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]