Nejste přihlášen/a.
Třeba proto, že jsou tam od toho? Možná se nebudou starat láskyplně, ale ochotu a slušnost by projevit měli. Je to mizerně placená práce, ale kdo na to nemá, nemá to dělat. Dřív i v těchto zařízeních pomáhali civilkáři.
Ono to není jednoduché, se doma o seniora postarat. Je to vyčerpávající, i když se střídá a pomáhá celá rodina. Proto ty LDNky jsou, proto jsou domovy důchodců. Skoro každého z nás to jednou čeká a měli bychom si to uvědomit.
Ani pacienti někdy nebývají slušní - přece jen zdravotnický personál nejsou jejich podřízení, i když se k nim tak někteří chovají.
No, tak to máte pravdu. Ale to je bohužel všude. I např. v restauraci, ve škole, v obchodě... Ale tam berou tyto lidi jako zákazníka, v nemocnici a na LDN jako někoho, kdo otravuje.
Je to hyenismus, to snad dříve nebylo.
Cca před 1/4 rokem se dostala nejprve do nemocnice, pak na LDNku moje teta 87 let. V nemovnici jí pomohli, ta LDNka ji málem zabila. Bylo to v době epidemie, návštěvy byly zakázané. Nevěděla jsem vůbec, jak jí pomoci! Do telefonu se bála něco říci, jenom naznačovala. Balíček si ode mě pracovnice vzaly, ale dostala ho "vykuchaný". Možná tam vše zůstalo, to už nevím, ale ona se i bála si z toho něco vzít, omatlané (dala jsem jí tam např. okrájené jablíčko apod.).
Co bylo ale úplně nejhorší: zákaz chození. Normálně z ní udělali ležáka. Dostala cévku, a její pohyb byl omezen na délku té cévky. Přesto, že měla snahu si na WC dojít. Vrátila se (prosila jsem její dceru, aby ji tam odtud vzala) domů jako troska. Duševně je na tom celkem dobře, o to horší to pro ni bylo. Dostávala sedativa a věděla o tom, ví moc dobře, jaké léky normálně má brát.
Pochopila jsem: pacient, co má cévku, se nemusí přebalovat. Zato na něj jako ležáka dostane LDN tuším o 150 Kč víc na den!
Omlouvám se, někteří reagují na LDNku, ale já z toho pochopila, že děda je doma. Že? Přivolána byla rychlá, ta si ho odvezla a po vyšetření ho přivezli zpět.
Víte, pokud u toho (skandálního jednání) nikdo kromě vašeho dědy nebyl, je to těžké. A choval se špatně doktor co přijel, nebo ten, ke kterému ho přivezli? Jak jeho chování vypadalo? Jedna starší paní také pořád nadávala na jednu sestřičku, že je nepříjemná, vyloženě protivná. Pak se zjistilo, že sestřička je naprosto v pořádku, jen si s milou paní nechce (nemá čas?)povídat.
Nebo byl problém, že si ho v nemocnici nechtěli nechat? Pokud ho vyšetřili a byl (s ohledem na své stáří) v pořádku, není důvod k hospitalizaci.
@mariee - Doktor se prý choval jak se kusu hadru,absolutní nezajem
To je pohled vašeho dědečka - lékař by to možná prezentoval jinak. Pokud starého pána přivezla RZS, o nějakém nezájmu se hovořit nedá - základní vyšetření proběhnout musí - a s relativně dobrým výsledkem, když pacienta obratem propustí.
sestra tam pracuje na LDN a kdyz mi vypráví co sestry delaji pacientum,chce se mi zvracet
Hm - a jestlipak jste s tím něco udělaly?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.