Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Osobní data

Od: jjj odpovědí: 5 změna:

... Tak jsem trošku "rozhozená" - roky jsem u telefonního operátora ( snad i 17 let) a dnes jsem po pečlivém zvážení doma přistoupila na "přikoupení" studentského programu pro dceru. Operátor ok, vše dle mých představ, až do následného hovoru s paní z nějaké spolupracující společnosti, která vypracovávala smlouvu. Neměla podklad krom jména žádný (!? , rozhodně už někdy kurýr na tuto adresu smlouvu vezl, cca před 10 lety jistě), musela jsem diktovat svou adresu, číslo občanky a datum platnosti, moje rodné číslo, rodné číslo dcery (zda odpovídá věku pro studentský program) --- a až dojede kurýr, udělá si prý kopii mé občanky... Zřejmě Vás prosím o ujištění, že je vše, jak má být, že veškeré informace potřebují.. děkuji. j

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A jsi si jistá, že si kontaktovala toho správného operátora? Ty vlastně nic nevíš o té společnosti, které si nadiktovala všechny své osobní údaje. Protože píšeš o ní "nějaké spolupracující společnosti"...

jjj
hodnocení

jde vždy o tohoto operátora, jen přidávají dceru k už mému tarifu, plus mě upozornil, že mi do půlhodiny zavolá ona paní - jen jsem čekala, že bude data jen ověřovat, ne že je bude chtít diktovat (což jsem jí tedy řekla, ale to nic nemění...).

No já vím, ale když by sis vyžádala IČO té společnosti, které si nadiktovala osobní data, zjistíš, že mají jiné IČO než ten operátor u kterého pracuješ. Schválně si ověř jejich IČO. Takže jde o jiný podnikatelský subjekt!

rc
hodnocení

0x
Rodne čislo by dnes uz nemeli nikde vyzadovat, nanejvýš datum narozeni, k tomu čislo OP atd.., takova dost indiskretni zpoved po telefonu v dnešni dobe ochrany osobnich udaju je podezrelá *nevi*

jjj
hodnocení

0x

šlo o certifikovaného partnera T-Mobilu A-GIGA, ale tolik osobních údajů mě opravdu znejistilo ... děkuji všem za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]